Американското посолство: Вече няма заплаха на "Плиска"

OFFNews Последна промяна на 24 март 2016 в 12:34 3804 6

Посолството на САЩ отмени предупреждението си за възможна заплаха близо до хотел "Плиска" в София. 

От посолството посочиха, че оценяват мерките, предприети от българското правителство в отговор на възможната заплаха, и допълниха, че продължават да си сътрудничат тясно с българските власти по въпросите за борбата с тероризма. 

Последните събития в Европа подчертават необходимостта от това всички да сме внимателни и бдителни. Продължаваме да насърчаваме американските граждани да се включат в програмата Smart Traveler Enrollment, за да получават съобщения, свързани със сигурността, както и да бъде по-лесно да бъдат локализирани при извънредни ситуации. 

Съобщение за възможна заплаха в квартал "Изток" в столицата се появи на Facebook страницата U.S. Department of State: Consular Affairs, публикувано след 23 часа на 23 март. 

От съобщението се разбира, че на американските граждани в района е препоръчано да избягват този район и да намерят алтернативен начин за придвижване, тъй като има обявена потенциална опасност срещу неуточнена линия или линии на градския транспорт с маршрут през спирка "Плиска" на бул. "Цариградско шосе". 

Първоначално не беше потвърдено дали действително съобщението идва от консулската служба на Държавния департамент на САЩ. По-късно оттам обявиха, че не коментират текущи разследвания, с което на практика потвърдиха, че съобщението е истинско. 

В същото време от ДАНС обявиха, че е имало сигнал, който е бил проверен от службите, но проверката установила, че става дума за неуредени любовни отношения между българин и чуждестранен гражданин. 

Няма реална опасност за гражданите и гостите на София. Запознат съм в детайли с проверката на българските служби. Сигналът е с ниска степен на опасност, но в ситуацията, в която се намираме, сме длъжни да проверяваме всяко твърдение за заплаха. Абсолютно недопустим и некоректен е начинът, по който американските дипломати изнесоха в публичното пространство информацията, получена от българските им колеги, обяви и премиерът Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.03 2016 в 14:55

"неуредени любовни отношения между българин и чуждестранен гражданин."

Не съм вярвал, че интернационалната педерастия може да доведе до такива последствия.

24.03 2016 в 13:27

Еми дружко си е кога го каже портиера на Губернатора, така ми олекна:)))
Намерено е и оръжието което е използвано, добре познато и на тукашните драскачи третополови - Страпон-марка“Роско“..:))))

24.03 2016 в 13:23

Както излезе, американските граждани били предупредени много бързо, дори преди българските. И дори преди всички други грждани от цял свят, които биха могли евентуално да се намират на мястото на предполагаемия терористичен акт.

Това са им "приоритетите". Дори няма нужда от коментар, освен "Има нещо гнило...", ма изобщо не е "...в Дания".

Как да не съм омерзен?

24.03 2016 в 12:58

Оръдия нема,само гатлинги с автоматичен прицел и стрелба ,за сега!

24.03 2016 в 12:57

До кога ?

24.03 2016 в 12:52

А заплаха "Козяк" има ли?
Оръдията инсталирани ли са?