Благо Солов: Има таен план за премахване на новия кмет на Пазарджик и нови избори

Прокуратурата да спре да се държи като „спящата красавица“ и да започне да си върши работата, призовава общинският съветник

OFFNews 13 ноември 2023 в 15:47 4838 1

Пазарджик

Снимка Уикипедия

Пазарджик

За "таен план за премахване на новоизбрания кмет и провеждане на нови избори" предупреждава общинският съветник и кандидат за кмет на Пазарджик на последните избори Благо Солов.

Той разказва за това в писмо до съгражданите си, което бе поместено в пазарджишкото новинарско издание "Виделина"

Солов е предприемач, собственик на верига магазини за обзавеждане, общински съветник и неколкократен кандидат-кмет на Пазарджик. На изборите тази година той отново се яви, но не стигна до балотаж. За втория тур той се включи в безпрецедентната "коалиция" срещу дългогодишния кмет Тодор Попов, в която дни преди балотажа всички конкуренти на Попов се обединиха и подкрепиха кандидата на ПП-ДБ Петър Куленски. Така в града се случи онова, което дни преди това никой не можеше да си представи - след четири мандата устремилият се към пети мандат Тодор Попов трябваше да се раздели с кметския стол.

Попов каза, че приема загубата и няма да говори против никого.

Междувременно веднага след победата на Куленски в града се заговори за натиск върху администрацията и кметове на села да се оттеглят.

Ето какво разказва Благо Солов:

За съжаление бившият кмет не можа да прояви мъжество и достойнство и да се примири със свободния избор на хората.

Той и най-близкото му обкръжение дотолкова страдат по изгубената власт, че са изготвили план, по който да се саботира новоизбраното общинско ръководство с цел да се покаже колко некомпетентен е кметът Куленски и да го принуди да подаде оставка, с което бившият кмет да се върне на бял кон и отново да овладее властта и корупционните схеми.

Две седмици след загубата думите му как „и след изборите трябва да продължим заедно напред и да работим за доброто на общината“ се оказаха обикновено лицемерие.

КАКВО ДА ОЧАКВА КУЛЕНСКИ СЛЕД КАТО ВЛЕЗЕ В ОБЩИНАТА

Администрация или „Има ли пилот в самолета?“

Бившият кмет е привиквал и принуждавал повечето директори на дирекции да подадат оставки и да напуснат заедно с него. Така Куленски ще трябва да работи с една обезглавена администрация. Натиск е оказван и върху главни специалисти и експерти.

Голяма част от тях са се поддали на натиска и са били принудени да подадат оставка, с което оставили администрацията в безпилотно състояние.
Финанси или „Сто патрона ще ти вкарам...“

Община Пазарджик е действала като класически пример на финансова пирамида. За да демонстрира благополучие и стабилност тя е трупала нови и нови дългове. Според запознати общата сума на дълговете на Общината към доставчици, строителни фирми, транспорт, работни заплати и осигуровки е почти 100 милиона лева.

Бившият кмет е привиквал и принуждавал фирми и бизнесмени, които имат да получават пари от Общината още другата седмица да издадат фактури за вземанията си и да ги предявят. Целта била вследствие на заявените претенции Общината да се доведе до неплатежоспособност и служителите да не получат пари за Коледа, с което да възникне „спонтанно недоволство“ срещу Куленски и това да се използва за искане на оставката му.

Спорт или „Вземи парите и бягай“

Скоро някои треньори и състезатели във футбола и волейбола ще избягат с мръсна газ от Пазарджик. Причината не е в нежеланието на Куленски да има тези клубове. Напротив, като бивш волейболист и спортен човек той иска да развива всички спортове в общината, но и там има заложени мини. Причината е, че някои треньори и спортисти са получавали освен договорените официални заплати и други неофициални суми на ръка под масата, под форма на огромни „бонуси“ и за тях не са плащани данъци и осигуровки. Ако се окаже че тези бонуси са плащани с крадени пари, придобити по корупционни схеми и отклонени от Общината с цел да се осигури финансов комфорт на двата елитни клуба и техните управителни съвети, Куленски ще е принуден незабавно да спре тази практика. Това ще остави част от елитните треньори и състезатели без бонуси и те просто ще избягат, защото за тях Пазарджик не е нищо повече от банкомат.
Общински съвет или „Империята отвръща на удара“ Сериозни усилия ще се наложи да положи Куленски, за да получи подкрепа в новоизбрания Общински съвет.

Бившият кмет е ходил в партийната централа на ГЕРБ в София, целувал е ръка, падал е на колене и е обещавал, че ако не кмет, то ГЕРБ ще имат поне председател на съвета. Той е поел ангажимент да направи така, че областният председател на ГЕРБ Найден Шопов да бъде председател на Общинския съвет, а в съвета да формира мнозинство, с което да пречи на новия кмет. Целта била да замаже срама от загубата и да спечели отново доверието на Борисов. Именно Найден Шопов е един от хората, които бързо обърнаха палачинката в предишния Общински съвет и гласуваха покорно всичко, което им заповядваше местният феодал. Той беше и един от хората, които заблудиха Бойко Борисов да не издига самостоятелно кандидатура за кмет на Пазарджик от ГЕРБ, а да подкрепи „най-добрия кмет“.

Бившият градоначалник привиква един по един новоизбраните общински съветници в опит да си напазарува мнозинство от съветници и да спъва работата на Петър Куленски. Какво все пак трябва да направи новоизбраният кмет?

КМЕТ или „ГЛАДИАТОР“

Избрахме си нов кмет. Да, ще му трябва известно време, за да се огледа и да започне да прилага плановете си за промяна към по-добро.

Ще се справи ли?

Трябва да се справи!!!

Хиляди му гласувахме доверие и го избрахме с надежда да рестартира този умиращ град.

Нещата, които оттук нататък това младо и умно момче трябва да прави са няколко: да се бори като гладиатор за каузата Пазарджик, да докаже че не е кмет на ръководството на ПП, а обединител на всички пазарджиклии, да си изпълнява обещанията, заради които го избрахме, да не увеличава данъците и да спазва законите. Вярвам, че ще го направи.

А какво да прави с капаните, които му е заложил неговият предшественик?

Една българска поговорка дава мъдър отговор на този въпрос: „Който гроб копае, сам пада в него“.

Време е бившият кмет да се успокои, да осъзнае загубата и да я приеме с достойнство.

Време е да спре някои неща, защото те вредят на здравето му и на способността му да мисли трезво.

Ако беше поне малко джентълмен, точно бившият кмет трябваше да е първият, който да подаде ръка на Куленски и да му помага, за да работи той успешно за хората.

Така би направил човек, който обича хората, а не властта.

Ако беше джентълмен...

Благо СОЛОВ,

Вашият общински съветник

Кратък послеслов.

Прокуратура или „Спящата красавица“.

Няма да е неприлично ако прокуратурата все пак реши да се събуди и да извърши едно задълбочено и обективно разследване.

Така ще измие срама от лицето си и ще докаже на обществото, че не е подчинена на бившия кмет, а е самостоятелен и независим орган, който защитава обществения интерес и приказки за зависимост и подчинение са лишени от съдържание.

От друга страна, ако разследването е наистина обективно, то ще доведе до реални резултати.

Така една малка и симпатична, но добре организирана група от хора, сред които един самопровъзгласил се феодал, един негов заместник, двама директори на дирекции в Общината, двама ръководители на държавни служби, един директор на общинска фирма, една пухкава секретарка и поне една кметска любовница ще се насладят на заслужена почивка в места с хубава гледка.

Някои ще гледат към стадиона в Пазарджик, други към прекрасния сливенски балкан.

Събуди се, спяща красавице!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки