Обявиха контрапротест в защита на Симеонов, на площада излизат Сдружение 'Българска ракия' и фермери

OFFNews 23 октомври 2018 в 11:52 20094 10

Търговци и фермери излизат в сряда от 10 ч пред Министерския съвет на контрапротест в подкрепа на вицепремиера Валери Симеонов.

От сдружение "Българска домашна ракия", Национално сдружение на търговците и превозвачите на горива и Национално обединение на младите фермери в България не са съгласни с искането на майките на деца с увреждания за оставка на Валери Симеонов.

"Имаме много добри впечатления от Симеонов и мисля, че тези думи, казани от него, не са насочени към истинските майки на деца с увреждания, а към платени хора, които стоят пред Министерския съвет. Народът не го разбра и бързо се яхна вълната и се стигна до такова обществено вълнение", заяви председателят на Обединението на младите фермери Венцислав Петков пред OFFNews.

От КРИБ също изразиха подкрепа за Валери Симеонов.

"Не може улицата да диктува поведението на хората, в парламента и в Министерския съвет се влиза с избори, другото е хунта", заяви изпълнителният директор на конфедерацията Евгений Иванов.

Той е категоричен, че работодателите са готови да изкарат 20 хил. човека на площад "Независимост":

"Ако някой плаши с уличен протест, нека да ви напомня, че преди 3 години Ларгото - от МС до парламента, пое 20 000 наши работници, когато работодателите протестирахме срещу повишаването на цената на тока. Ако някой иска отново да доведем 20 хил., ние сме готови."

Във фейсбук започна организирането на контрапротест "В подкрепа на Валери Симеонов". В групата за контрапротеста не е посочен поименно организатор. Там се изброяват постиженията на на Симеонов като държавник:

Kонтрапротестът се организира в подкрепа на човека, благодарение на когото стартира ефективна реформа за изготвяне на ТЕЛК решенията. Човекът, благодарение на когото са спестени милиони, раздавани в циганските гета за деца "инвалиди" с фалшиви ТЕЛК-ове. Човекът, благодарение на когото за първи път от години се взеха мерки за увеличение на пенсиите. Човекът, който се изправи срещу хазартната мафия в България, срещу мутрите и олигархията. Човекът, който се зае и реализира изграждането и завършването на оградата по Турската граница, спирайки бежанския поток през родината. Човекът, който наложи спазването на закона за шума по Черноморието и в България. Човекът, благодарение на когото бе облекчен режимът за сезонни работници от Украйна/Молдова, както и редът за получаване на синя карта. Човекът, който прокара решение в Министерски Съвет за втори лифт в гр. Банско и подготвя възстановяването на лифтовете и пистите на Витоша. Човекът, който спря заграбването на 700 дка природен парк "Бузлуджа" от БСП. Човекът, който реализира самолетна връзка "София - Одеса" в ползва на българите, живеещи в Украйна. Човекът, който реши тежките етнически конфликти в гр. Асеновград и в гр. Пловдив.

Всички искания до този момент на майките бяха удовлетворени. Исканите средства бяха отпуснати, изискваният закон беше прокаран. Съглашението между БСП и майките политизира исканията им, доказвайки, че от самото начало целта на организираните протести е с изцяло политическа насоченост за дестабилизация на правителството. Това беше затвърдено и от осигурения им достъп в Народното събрание от страна на БСП по време на дебатите за вота на недоверие. Въпросните майки вече се ползват от опозицията като метод за сплашване и изискване на оставки на "неудобните". Въпросните деца с увреждания са болни и мястото им не е навън без значение от метереологичните условия. Тези деца имат нужда от рехабилитация, лечение, ежеминутно и ежесекундно. Всеки един ден, в който тези деца са лишени от тези специални грижи, рефлектира в забавяне и изоставане на тяхното развитие. Въпросните деца нямат право и за съжаление не могат да изразят мнението си и дали подкрепят действията на майките им, дали искат да бъдат държани навън и навирани в камери всяка една минута. Ако бяхме нормална държава, Агенцията за защита на детето отдавна щеше да е взела мерки и да се самосезира за държането на тези деца по улиците и тяхното използване за разнородни цели, без да им бъдат осигурявани необходимите грижи.

Нека се съберем, за да подкрепим човек, който милее за България. Човек, който всеки един ден се бори за нейното благо. Човек, който желае да направи държавата едно нормално място за живеене, за да може Терминал 2 да не е единственият изход към бъдещето. Човек на действията, а не на думите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

10

Косе Босе

26.10 2018 в 17:57

Аз пък го харесвам, защото казва нещата такива каквито са! Малко се изсилил за майките, но аз не съм чул какво и как го е казал и имам съмнение, че е така, както го пишат журналята. Но щом Слави и компания се зъбят толкоз, значи по-вероятно не е виновен.

17439

7

мнение от IP

23.10 2018 в 13:21

...Човек, който е осъден за език на омразата, човек, който "може би си е правил майтапи" в Бухенвалд...

12032

6

Киро Горския

23.10 2018 в 13:07

Човекът, който наби турска бабичка, който нападна евродепутат, който прокара незаконен лифт, който лобира за връщане на пушенето в заведения, откровен расист с непрекъснати изцепки. Тези, които организират контрапротест не разбират как работи демокрацията - не е законно да задължаваш работници да излизат на протест!

17439

4

мнение от IP

23.10 2018 в 12:26

Домусчиев пази "цялата констукция, която иначе ще се срути", както ни информира премиерът.

7568

3

Tabadatko

23.10 2018 в 12:19

Българските олигарски застават плътно зад гъза на Далавери. Пазят свещенната му дупка, да не ѝ стане нещо. Той им подкрепи законите. Интересно, как Домусчиев е скочил. НФСБ не подкрепиха този закон - https://www.dnevnik.bg/politika/2018/07/18/3283953_deputati_na_valeri_simeonov_obviniha_gerb_che_e/

Домусчиев ще си избие подкрепата с друго. Няма да остане вътре. :)

10571

2

Hissarion

23.10 2018 в 12:11

Сдружение "Българска ракия", "млади фермери" и "работодателите" са точно компанията, която човек би очаквал да плаши с митинги в подкрепа на това лице. Това и Алеко не би могъл да го измисли, а нашенската реалност ни го поднася ежедневно.

17439

1

мнение от IP

23.10 2018 в 12:09

Ние си заслужаваме Валери Симеонов явно. Гнус ме е да го чета това. И на какъв се прави шефа на работодателите, щял да доведе ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ДОВЕДЕ! 20000 души. Какво значи "плаши с протест??" Един .....е казал едни грандиозни простотии и дори стои зад тези свои думи. За кого е незаменим Валери Симеонов??? Такава позиция само изразява мнението, че някой трябва да прокарва нещата, които някой иска да се случат. Еми ако бизнесът има "своя човек за прокарване" В. Сименов, майките нямат такъв, могат да извоюват нещо жизнено важно само като излязат на улицата. Пфу...не сме общество