Как се движи БГ песента за Евровизия в прогнозите на букмейкърите

OFFNews 31 март 2021 в 15:09 1132 0

Във времена на пандемия и липсата на каквито и да е било културни мероприятия, интересът към музикалния конкурс Евровизия нараства. Точно два месеца остават до него, а букмейкърите вече стартираха кампания за залагания. Участниците на "Евровизия 2021" са 40, а провеждането ѝ ще бъде от 18 до 22 май в Ротердам.

Всички държави вече представиха песните, с които ще се явят на конкурса. България ще участва с “Growing Up is Getting Old", изпълнена от Виктория. Песента бе представена със специален концерт на 10 март, излъчен в ефира на БНТ. Изпълнението на Виктория предизвика много коментари и реакции в социалните мрежи. Самата тя сподели, че е много щастлива от факта, че е успяла да докосне сърцата на хората и да предизвика толкова много емоции в тях.Интересна подробност е, че песента е създадена още през 2019 година, но тогава Виктория и екипът ѝ избират друга песен, с която тя да се яви на конкурса - Tears Getting Sober.

Дни след като бе представено парчето “Growing Up is Getting Old", критиците побързаха да я определят за недостатъчно "весела" и дори твърде депресивна. Въпреки това букмейкърите предричат голям успех на българската песен и я поставят на водещо място в класацията. Към момента основен фаворит е представителят на Швейцария - Gjon's Tears, с песента му Tout l’Univers.

Тук е моментът да отбележим, че можете да подкрепите Виктория и същевременно да спечелите добра сума, ако заложите на българската песен в Bwin и Nostrabet. Букмейкърската къща дава коефициент 9.00 за България, докато ставката за триумф на основния фаворит Швейцария е 4.25.

За да преценим какви са шансовете на Виктория, трябва да се запознаем с изпълненията на останалите претенденти, на които букмейкърите дават най-големи шансове за победа на Евровизия 2021.

Въпреки че букмейкърите поставят далеч от челните места песента на кипърската представителка Елена Цагрину - "El Diablo“, тя вече успя да прикове вниманието на световната музикална общественост със скандала, който предизвика. В Кипър мнозина се разграничиха от нейното изпълнение и определиха проекта като "песен на Сатаната", която накърнява вярата им. Шансовете на Кипър за триумф на Евровизия са 23.00 в bwin.

Италианската песен на Евровизия 2021 се очертава да бъде истински хит и след нейното приключване. Меломаните приемат много добре „Zitti e buoni" в изпълнение на групата "Måneskin". Реакциите в социалните мрежи и YouTube са изключително позитивни, но необяснимо букмейкърите изключват италианската песен от основните претенденти за първото място в конкурса.

И тази година северните страни са сред фаворитите на Евровизия. Букмейкърите класират песните на Швеция и Исландия в челната десетка. Компания им прави песента на Франция, която е приятната изненада тази година. Изпълнението на Barbara Pravi – Voilà, е сред скритите фаворити и BWIN ще изплати печалби 7 към 1, ако Франция спечели Евровизия 2021.

Песента "Tout l’univers" на Gjon's Tears от Швейцария е основният фаворит на музикалните специалисти тази година. Клипът на песента показва как главният герой е загубил живота си в катастрофа и пее от отвъдното. Важно е да отбележим, че песента на Швейцария спечели международния вот за "най-добър домашен концерт", докато изпълнението на Виктория бе избрано за най-стилно по време на коронавирус пандемията.

По всичко изглежда, че тази година трендът са тъжните песни и шансовете на България да триумфира за първи път на Евровизия драстично се увеличават. Стискаме палци на Виктория да успее и да представи достойно страната ни на конкурса.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови