HUAWEI FreeBuds 6i стъпват на българския пазар със стил и още по-усъвършенствано активно шумопотискане

OFFNews 17 юни 2024 в 13:25 7319 0

Хуауей

Снимка Хуауей

Huawei обяви пускането на пазара най-новото попълнение в своята i-серия - HUAWEI FreeBuds 6i. Слушалки, които притежават изключително качество на звука, дълъг живот на батерията и подобрени възможности за активно шумопотискане, с което поставя нов стандарт в ценовия диапазон от 200 лв.

Новата технология Intelligent Dynamic Active Noise Cancellation 3.0, подобреното качество на звука, съвместимостта с iOS, Android и Windows и още по-дългият живот на батерията, правят новите HUAWEI FreeBuds 6i приложими във всякаква среда. Същевременно те носят усещане за мода, стил и качество, като се предлагат се в три цвята - бяло, лилаво и черно, вдъхновени от небесните нюанси. HUAWEI FreeBuds 6i ни потапят в аудио свят, където всеки ритъм е кристално чист, а разсейващите странични звуци изчезват.

Върхово шумопотискане в сегмента до 200 лева

Стъпвайки върху успеха на своите предшественици, новите HUAWEI FreeBuds 6i са оборудвани с най-добрата технология за шумопотискане на Huawei досега – Intelligent Dynamic ANC 3.0. Досега тя беше налична ексклузивно само за Pro серията, но HUAWEI FreeBuds 6i не само разполагат с нея, а се възползват от нейното трето поколение, в което тя достига върха на активното шумопотискане.

Intelligent Dynamic ANC 3.0 позволява на HUAWEI FreeBuds 6i да постигат прецизно шумопотискане в много и различни условия чрез изграждане на ANC модел в реално време - алгоритъмът е специално обучен и настроен за 34 сценария. Слушалките следят шума на равни времеви интервали от 2,6 μs (1) и регулират параметрите в рамките на около една секунда, за да оптимизират потискането на шума от заобикалящата среда.

В допълнение към новата система за интелигентно активно шумопотискане, HUAWEI FreeBuds 6i приковават вниманието и с пет основни хардуерни ъпгрейда за усъвършенствано шумопотискане на системно ниво. Подобренията за пасивно шумопотискане (PNC) включват кухина за филтриране на шума и чисто нови накрайници за уши, докато тези за активно шумопотискане (ANC) включват система от 3 микрофона, 2,4 пъти по-висока изчислителна мощност и 11-милиметров четиримагнитен динамичен драйвер.

Връхната точка на тези пет основни хардуерни подобрения на системно ниво е камерата за филтриране на шума, която се основава на резонансния принцип на Хелмхолц. Той е насочен към средночестотни до високочестотни шумове (1 kHz до 3 kHz), особено ефективен при 2-3 kHz, и намалява фоновия шум, което е изключително подходящо при слушане в кафене или в офиса. В допълнение, новите тапи за уши, изработени от щадящ кожата течен силикон, подобряват излорирането на шума. Те се предлагат в три размера със 75% по-дебел връх и 25% по-дебела стена за върховете на ушите, за да се постигне по-стабилно прилягане.

Системата от три микрофона e с по-прецизно разпознаване на шума и допълнителен външен микрофон, който улавя околните звуци с 50% по-добро съотношение сигнал-шум (SNR) (2) от предшественика си, значително подобрява чистотата на звука и разширява диапазона на шумопотискане в ниски и средни честоти. Системата Intelligent Dynamic ANC 3.0 дава 2,4-кратно увеличение на изчислителната мощност, което позволява обработка на шума в реално време и уникални подобрения в изолирането при различни акустични настройки. Допълвайки тази технология, HUAWEI FreeBuds 6i са оборудвани и с 11-милиметров четиримагнитен динамичен драйвер с по-висока чувствителност, който подобрява шумопотискането чрез генериране на обратни звукови вълни, за да противодейства на всеки шум, който влиза в ушите.

Това води до 100% подобрение на шумопотискането, със средно шумопотискане при пълна честота от 27 dB (3) и до 5 kHz ултраширок ANC (4) честотен диапазон.



В шумни и препълнени кафенета HUAWEI FreeBuds 6i се справят отлично като значително намаляват фоновите шумове. По време на пътуване със самолет, усъвършенстваните функции за изолиране на звука работят в синхрон, за да филтрират нискочестотния шум, предлагайки възможност за един спокоен полет. Дори при пътуване в метрото, всеобхватните възможности за шумопотискане на HUAWEI FreeBuds 6i си проличават, създавайки по-тихо и по-приятно пътуване, тъй като слушалките се приспособяват към динамичната околна среда.

Звук и батерия

HUAWEI FreeBuds 6i безпроблемно интегрират изключително качество на звука с дълъг живот на батерията. Оборудвани с 11-милиметров ултрамагнитен басов драйвер, слушалките осигуряват 50% по-мощен бас, стигащ до 14Hz. Той е подкрепен от LDAC HD аудио кодек и Hi-Res аудио сертификат за кристално ясен звук. Потребителите могат да персонализират своето аудио изживяване с поддържаните Multi-EQ ефекти, които осигуряват лесно регулируеми EQ настройки за фино нагласяне на музиката според индивидуалните вкусове.

Ключово предимство на HUAWEI FreeBuds 6i е животът на батерията. Той осигурява до 35 часа общо възпроизвеждане (5) с кейса за зареждане и 8 часа от едно зареждане на слушалките. Също така бързото 10-минутно зареждане позволява допълнителни 4 часа възпроизвеждане, идеални за забързания начин на живот.

Наличност

HUAWEI FreeBuds 6i вече са налични на българския пазар в мрежата на Yettel, Технополис и A1, а скоро и в останалата партньорска мрежа на бранда. Те се предлагат в бяло и черно, а от началото на юли - и в лилаво, на препоръчителна крайноклиентска цена от 199 лева.

За повече подробности https://consumer.huawei.com/bg/headphones/freebuds6i/

-----

(1) Данните идват от лабораториите на Huawei. Параметрите за шумопотискане непрекъснато се регулират, докато използвате функцията за шумопотискане на слушалките. Ефектите от шумопотискане ще варират в зависимост от фактори като това как носите слушалките и къде ги използвате.

(2) Точността на улавяне на шума е с 50% по-висока от HUAWEI FreeBuds 5i. Данните идват от лабораториите на Huawei.

(3) 27 dB е средната дълбочина на шумопотискане на множество честоти в диапазона от 50 Hz до 16 kHz при определени настройки. Данните идват от лабораториите на Huawei. Действителната производителност може да варира.

(4) Цялостната способност за шумопотискане се отнася до средното количество намален шум, което е 100% повече от това на HUAWEI FreeBuds 5i. Данните идват от лабораториите на Huawei. Тестовите модели са проектирани въз основа на човешкия слух и режимът на динамично шумопотискане е активиран по време на тестовете. Действителната ефективност на шумопотискането може да варира в зависимост от сценария на използване. Шумопотискането не работи толкова добре за високочестотен шум.

(5) Данните за живота на батерията идват от лабораториите на Huawei, в които аудиото се възпроизвежда при 50% ниво на звука и с деактивиран ANC в режим AAC, с HUAWEI P60 Pro. Настройките по подразбиране са използвани за други функции. Действителният живот на батерията може да варира в зависимост от нивото на силата на звука, аудио източника, смущенията на околната среда, характеристиките на продукта и навиците за използване.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Историите на Иво Иванов