Апокалипсис сега. Хората изпразниха магазините, постерминалите прегряха, банкоматите се изпразниха

OFFNews Последна промяна на 13 март 2020 в 17:19 12946 3

Още в първия час, след като парламентът гласува единодушно "за" обяване на извънредно положение у нас, хиляди окупираха големи търговски вериги, за да се запасят с храна и тоалетна хартия. Извиха се огромни опашки, а хората препълваха кошниците със замразени храни, трайни колбаси, яйца, консерви и пр.

Продавачка се оплака, че не е продавала толкова яйца по Великден. Щандовете се изпразниха за часове като по време на война.

Постерминалите престанаха да работят, а банкоматите се изпразниха скоростно, което доведе до суматоха и при теглене и плащане на стоките.

В някои от магазините дори е имало и спречквания между клиенти за това кой да вземе пръв от стоката. Някои от магазините въведоха специален режим за влизане.

От МВР съобщиха, че органите на реда ще дежурят около големи магазини за хранителни продукти и до аптеките. Главният секретар Ивайло Иванов е разпоредил на всички областни директори да се предприемат мерки, за да няма напрежение сред хората, които се редят на опашки за храна и лекарства.

Във връзка с обявеното извънредно положение и разпространението на коронавирус в страната търговска верига "Фантастико" предприема следните безпрецедентни мерки:

Въвеждат се строги ограничения за достъп до супермаркетите.

В зависимост от големината на търговската площ, в магазините ще се допускат едновременно от 5 до 30 души, като целта е те да могат да пазаруват спокойно, без да са на близко разстояние един от друг. Останалите клиенти ще изчакват пред магазините.

Във всеки супермаркет ще се влиза само от главния вход. Достъпът от всички останали входове ще бъде забранен.

Разширени са зоните за дезинфекция в търговските обекти, увеличен е броят дезинфекциращи процедури и е въведено използването на нови почистващи и дезинфекциращи препарати.

Дезинфeкцират се дръжките на кошниците и количките.

Специално внимание се обръща на касовите пространства, като по няколко пъти дневно ще бъдат дезинфекцирани касовите ленти и разделителите за продукти.

Работата с открити продукти се извършва само с ръкавици.

Работното време на магазините за клиенти ще бъде намалено с един час, за да се прави всяка вечер едночасова щателна дезинфекция и подготовка на супермаркетите за следващия ден.

На служителите са осигурени дезинфектанти.

В търговските обекти няма да бъдат допускани служители със симптоми на грип.

Препоръките към служителите са при симптоми на грип да си останат вкъщи и да потърсят личния си лекар.

На екраните в супермаркетите се излъчва информация със съвети за предпазване от COVID-19.

В супермаркетите са поставени печатни материали с информация за мерките за дезинфекция и съвети за лична хигиена.

За търговска верига „Фантастико“ на първо място са животът и здравето на служителите и посетителите в супермаркетите. Точно затова въвеждаме извънредните мерки. Правим всичко възможно да осигурим доставки на дезинфектанти, разширяваме максимално зоните за дезинфекция. Изключително сериозен е проблемът с маските, но се надяваме скоро да можем да осигурим за служителите. В нашите супермаркети винаги са спазвани стриктно мерките за хигиена и е упражняван постоянен контрол. Разчитаме на търпение и отговорно поведение от страна на всички служители и клиенти и вярваме, че всеки ще положи усилия за по-висока лична хигиена и стриктно спазване на инструкциите на здравните власти, посочват от веригата.

Заповедите за реорганизация на работата в супермакети „Фантастико“ са изпратени днес до всички ръководители на търговски обекти и ще бъдат въведени до края на деня.

Ще ви информираме своевременно за всяка следваща мярка, която ще предприемем.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3111

3

Journey

14.03 2020 в 00:38

До 1

А ти, на колко години си?

77928

1

El Commandante

13.03 2020 в 17:34

Пенсиите са виновни.

Както обикновено...