400 дарители и гости събира седмата Вечер на добродетелите

OFFNews 25 октомври 2016 в 11:36 2634 0

400 души са направили дарение за каузата на седмата Вечер на добродетелите.

Очаква се те да бъдат и гости на най-голямото благотворително събитие на годината на фондация "За нашите деца", което ще се проведе на 26 октомври от 19.30 часа в София Тех Парк - Иновационен център "Джон Атанасов". 

Сред гостите ще са кметът на София Йорданка Фандъкова, посланикът на Великобритания Н. Пр. г-жа Ема Хопкинс, която е дипломатически партньор на Вечер на добродетелите 2016, посланиците на Кипър, Бразилия, Азербайджан и Египет, представители на държавната и местна власти, на социално – отговорния бизнес, на неправителствения сектор и на културните среди.

Целта е да се наберат средства за създаването на съвременен Комплекс за ранно детско развитие на мястото на Дома за медико-социални грижи „Св. София” в столицата, който ще предоставя социални и здравни услуги на деца и семейства, така че те да останат заедно.

Патрон на Вечер на добродетелите 2016 е Велина Тодорова – първият българин, член на Комитета по правата на детето към ООН с над 20 години експертен опит в сферата на правата на детето.

Над 40 уникални предмета и вълнуващи преживявания ще бъдат разиграни на благотворителното наддаване. Всички те са предоставени безвъзмездно от партньори на фондацията, които подкрепят каузата за изграждане на Комплекс за ранно детско развитие.

Сред тях са президентът Росен Плевнелиев, Христо Стоичков, Сесил Каратанчева, Браян Адамс, френската певица ZAZ и други популярни личности и компании. 17 са дипломатическите представителства, чиито дарения също ще бъдат част от благотворителния търг.

Сред предметите са произведения на световноизвестни творци, спортни принадлежности на любими наши и чужди спортисти, на поп и рок изпълнители.

Сред вълнуващите преживявания, които ще бъдат предложени на благотворителния търг, са традиционна британска закуска за четирима в 100-годишната британска резиденция, закуска за двама в резиденцията на Франция, обяд за четирима в посолството на Азербайджан, обяд за шестима в посолството на Бразилия. Уникалният шанс да присъства на специална кулинарна демонстрация в посолството на Израел, водена от самия посланик Н. Пр. Ирит Лилиан, ще има спечелилият традиционни израелски продукти.

Вечер на добродетелите 2016 успя да привлече рекорден брой партньори, които предоставиха безвъзмездно своите продукти и услугите, с което дадоха възможност всички набрани средства по време на събитието да бъдат инвестирани в каузата.

Комплексът за ранно детско развитие на фондация „За нашите деца“ ще бъде иновативен комплекс от интегрирани социално-здравни услуги за деца и семейства, в рамките на който ще функционират следните центрове:

Център за обществена подкрепа;

Център по приемна грижа;

Дневен център за деца с увреждания на възраст от 0-7г.;

Център за комплексно обслужване към Министерство на здравеопазването.

В рамките на Комплекса децата и семействата ще могат да получават необходимата социална и медицинска подкрепа на едно място, като това ще бъде най-сериозната подкрепа към семействата, грижещи се за деца с увреждания и трудности в развитието.

Фондацията подкрепя годишно поне 400 деца и семейства - 82 деца от институции; 210 деца в бедност, родители със зависимости, неглижирани деца, деца на непълнолетни майки. 

100 деца с увреждания и трудности в развитието ще бъдат подкрепени в Дневния център за деца с увреждания; 50 деца ще бъдат изведени от родните семейства и ще бъдат подкрепени от Центъра по приемна грижа. Поне 140 деца ще получат необходимата физикална и водна рехабилитация, както и активна здравна грижа и проследяване на здравословното им състояние.

Изграждането на този иновативен Комплекс е в синхрон с усилията на организацията ни да закриваме специализираните институции за деца и да ги заменяме с грижа в сигурна семейна среда като по-хуманна и стимулираща среда за развитието на децата в риск.

Фондация „За нашите деца“ е българска неправителствена организация, която вече 24 години осигурява специализирани социални услуги за деца и семейства в риск. Фондацията е с ясен фокус и ориентация към търсенето на нови решения и алтернативи, които да заменят институционалната грижа за българските деца с живот в семейна среда. От създаването си досега фондация „За нашите деца“ е подкрепила близо 9000 деца и семейства в основните сфери на дейност – семейна подкрепа и превенция на изоставянето, приемна грижа и грижа за бебета, лишени от родители.

Само през 2015 г. Фондацията е подкрепила 2190 деца и семейства. За първата половина от 2016 г. 462 деца и семейства са получили помощта на Фондацията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови