Заплахата не е от Близкия изток. Мозъчният тръст на бизнес-тероризма е в Европа

Антоний Гълъбов Последна промяна на 14 ноември 2015 в 17:30 40627 29

Антоний Гълъбов

Самоубийствените атентати в Париж са част от една необявена война, която отказваме да приемем, но във все по-голяма степен оказва влияние върху живота ни. Терористичните атаки са били координирани. Те са част от тази война, независимо от това дали зад организацията стоят мрежите на Ал Кайда или на Ислямска държава. Движещите сили на тази война нямат нищо общо с религията. Не е вярно и никога не е било вярно това, че ислямът или християнството, или будизмът сами по себе си насаждат омраза и подтикват към война. Става въпрос за глобален бизнес със смърт. И ако наистина настъпи някаква качествена промяна в отношението на европейските страни към тероризма след атаките срещу Франция, то най-сетне усилията ни трябва да бъдат насочени срещу истинските ни врагове.

По всичко изглежда, че поне засега атаките постигат целите си – отнет бе невинен човешки живот; предизвикани са страх и паника; за пореден път бе демонстрирана неуязвимост срещу силите на реда; убити бяха полицаи; международните реакции демонстрираха по-скоро съзнание за заплаха, отколкото единна решителност за унищожаването на терористичните бизнес-мрежи. Броят на жертвите в Париж ще продължи да нараства, тъй като по непотвърдени данни има повече от осемдесет души, които са в много тежко състояние. Към всичко това трябва да добавим и неизбежните в такива случаи успешни трансфери на оръжия и пари, които са предшествали нощта на 13 ноември в Париж.

Политическият елит трябва да осъзнае необходимостта от постигането на широко съгласие за неутрализиране на глобалните стратегии на бизнес-тероризма. Първите реакции на европейските институции и НАТО показват, че като че ли този момент наближава. Но в същото време, дори и днес, стратегиите на различните страни продължават да доминират над общото разбиране за необходимостта от решителни действия.

Постигането на международно съгласие за разрушаване на финансовите основи и физическото унищожение на инфраструктурата на бизнес-тероризма само по себе си няма да намали рисковете, свързани с действията на отделни хора, попаднали в сферата на влияние на терористичната пропаганда. Те са хиляди и всеки пореден опит като атаките в Париж ги доближава до решението да се превърнат в „мъченици”. Окончателното преодоляване на този тип рискове и заплахи ще изисква много повече време и много по-цялостни усилия.

Заплахата е срещу всички нас, срещу Европа и ценностите, към които принадлежим. Заплахата не идва от Близкия Изток. Мозъчният тръст на по-голямата част от бизнес-тероризма е в самата Европа и във високо развитите западни страни. Тук се създава съдържанието, което след това бива разпространявано и служи като ориентир при организирането на поредните терористични атаки. Близкият Изток осигурява логистиката и част от техническите средства, но не и съдържанието и възможностите за остойностяване на сделките със смърт.

Повече от десет години европейските страни отказват да приемат, че политическата атмосфера и псевдо-либерализмът генерират среда, в която успешно функционира съвременният глобален бизнес-тероризъм. В началото бяха анти-глобалистките движения, последвани от алтер-глобализма. Наложи се примитивната представа на нео-марксизма за света като сцена на глобален класов конфликт, в който САЩ и високо развитите индустриални страни са капиталът, а Третият свят е глобалният пролетариат. В тази среда, доминирана от ненавист към САЩ и комплексите от поражението на Съветския лагер, избуя представата за исляма като морална алтернатива на „загниващия” западен свят.

Ислямистката пропаганда се инсталира и разви много добре в налагания политически инфантилизъм на съпротивата срещу глобализацията.

Тази отровна амалгама от лъжи и интереси се превърна в „хранителна среда” на глобалния бизнес, наречен тероризъм. Зад маската на битката срещу „еднополюсния свят”, в полза на глобалното равенство и разрушаването на капитализма и замяната му с инфантилните утопии на Социалния форум в Порто Алегре, ислямистката пропаганда успя да постигне целите си. След началото на т.нар. Арабска пролет тя успя да пренасочи очакванията на милиони хора от развитието на парламентарна демокрация към установяване на радикални ислямистки политически режими.

Отговорността за това развитие е обща – както на примитивния марксизъм (който няма и никога не е имал нищо общо с Карл Маркс); така и на левите либерали, превърнали либерализма във фарс; на чудовищните метаморфози на консуматорското общество, така и на примитивния национал-популизъм, който, на свой ред, се превърна в убежище на комплексите за малоценност на разпадащия се Съветски лагер и на неуспелите кариеристи в западните десни политически формации. Цяла плеяда от некадърни, продажни и амбициозни политици в Европа и САЩ, както и у нас, успяха да създадат специфичната акустика, в която изстрелите и взривовете в Париж могат да бъдат възприети като някакъв вид съпротива срещу несправедливостта на глобалния капитализъм.

В тази болна идеологическа среда на съвременните развити страни ислямистката пропаганда, търсеща своите основания в противопоставянето срещу европейските ценности и норми, откри неочаквани съмишленици сред всички, за които виждат в Европа заплаха за собствената им варварска власт. Острото противопоставяне на режима на Путин срещу европейските институции и ценности, отрежда на Русия място по-скоро сред онези страни, които активно или пасивно насърчават тероризма, отколкото на страната на противниците на бизнес-тероризма. Същото се отнася, до голяма степен, и до Китай и част от режимите в Арабския свят. Всички те трябва да решат къде стоят и да поемат отговорност за своя избор.

Русия трябва да реши дали заради интересите си в Сирия и противопоставянето си срещу Европа е готова да подкрепя индиректно Ислямска държава. Китай трябва да реши дали ще избере пасивната подкрепа за глобалния бизнес-тероризъм, разчитайки на икономическа полза, или все пак ще се присъедини към глобалната реакция на поредната атака срещу Европа чрез Франция, в сърцето на стария континент – Париж. САЩ трябва най-после да напуснат ролята си на наблюдатели на случващото се и да поемат отговорностите на позицията, към която винаги са се стремили. И най-после, самата Европа трябва да се освободи от комплексите на фалиралия си нео-марксизъм и конформизма си и да излъчи ясна политическа воля за ликвидиране на заплахите на глобалния бизнес-тероризъм.

Рисковете за България остават все така съществени и зле адресирани. Ние не сме цел, но заплахата е в това да се превърнем в част от инфраструктурата на глобалния бизнес-тероризъм, като зле организирано и относително незащитено, преходно пространство за организирането и провеждането на атаки срещу нашите партньори. Ако не можем да установим и адресираме рисковете, пред които сме изправени, това вече е риск, сам по себе си. Ние би трябвало да сме част от изграждащата се в момента коалиция на защитниците на европейските ценности. Нейният успех зависи и от нас, и то в много по-голяма степен, отколкото мнозина могат да си представят.

След атентата срещу Charlie Hebdo в България се появиха хора, които твърдяха, че така им се е падало на карикатуристите, след като си позволяват подобна сатира. Важно е да видим дали днес, след като загинаха и бяха ранени стотици хора, отново ще се намерят хора, които да твърдят, че така им се е полагало, след като са отишли да слушат хеви-метъл музика или да гледат футболен мач, или просто са вечеряли в малко бистро на ъгъла. Това ще покаже не колко силна и ефективна е терористичната пропаганда, а колко болно е българското общество, което очевидно не е в състояние да разпознае общата заплаха, пред която сме изправени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.11 2015 в 21:10

Иначе съм съгласен, големи пари се въртят и то главно в Европа. Някои "пиопли" (както казва кептън Берторели) си пълнят яко джобчетата. Дреме им на тях за друго.

16.11 2015 в 21:08

"както на примитивния марксизъм (който няма и никога не е имал нищо общо с Карл Маркс)"

Брех! Ама наистина ли? Тук изобщо не съм съгласен! Самият факт, самата простотия за класова борба и подобни дивотии, изобщо не фигурират в "Капиталът", а?

Я автора да вземе "томчетата" и да се оп0ита да прочете поне 20 страници!

16.11 2015 в 02:13

Гълъбов загатва интересна теория, но не развива достатъчно, борави само с общи приказки. Не обяснява кои са тези от мозъчния тръст и как и най-важното защо ползват Близкия изток за арена на бойна подготовка и център за набиране на бойци. Всъщност точно тук олеква и тезата му, че тероризмът нямал връзка с исляма. Ако я няма, защо самоубийците атентатори са все мюсюлмани? Защо видеообръщенията на терористите са винаги свързани с Аллах?
Терминът бизнес-тероризъм за първи път го срещам и съветвам Гълъбов повече да не го употребява, защото ще излезе, че най-големите бизнесмени-терористи са всъщност...държавите, които държат и най-големите производства на оръжие. Кои са те? Ами 5-те постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН - Англия, САЩ, Китай, Русия и Франция! Те държат и абсолютния монопол върху търговията с оръжия. Нали ви е ясно, че ИД не се въоръжават свише, нито пък копаят пушките и амунициите от пясъка? Очевидно някой им ги продава, било срещу петрол, било срещу евтина дрога. И всичко това става в условията на уж "война" срещу ИД, от която няма никаква полза, а самата ИД се превърна в най-бързо развиващата се икономика в света! Същевременно вече си имат и данъчна система, монетарна политика, модерни комуникации (обслужвани от американски, руски и израелски телекомуникационни компании) и т.н.
Да, има нужда от сериозни анализи, но най-вече трябва Европа да скъса с либерал-комунизма и да се върне към консервативното начало, към християнските си корени и семейните ценност. Докато Европа не се определи какви точно ценности ще изповядва, няма смисъл от никакви абстрактни коалиции срещу тероризма, защото докато ЕС се състои от 28 страни, деистващи на принципа орел, рак и щука посланията от Брюксел ще продължат да будят само смях у останалия свят. Да не говорим, че ако наистина на този бизнес-тероризъм щаб-квартирата му е в Европа, трябва още по-решителна политика на интеграция, глобализация вътре в Европа и постигане на крайната цел възможно най-скоро - Европа като една свръхдържава без регионални правителства и силна централна власт в Брюксел!

15.11 2015 в 21:13

Защо ли пиша, след като това се контролира !? Ако не към истината имам ли "родова чест" да говорим истината ? От написаното .....не ! Не от 9 ,а от 99 кладенеца за кажем БАУ срещу Русия ,да светне лампа ...и нататък знаем Павлов! Не този бизнес не е Европейски, а на флагмана на демокрацията. Нима ще си мълчим ( заради пари или страх) ...каква е реалността ? Та каква е ?? Петрола от Русия ли се краде или от държава със близки до халивата виждания. Оръжията от къде идват ....от свободният свят нали !? С откраднатите пари плащаме на наемници !! Вече можем по мащабно , да пафкаме бъларски цигари ,да трафикираме хора, антики насам натам. Та Гълъбов/Врабчев... верен на родовата си памет, те захвърлили богатство пред това да изберат държавата. Държават рухна...Княжество България е мъртво -убито е всичко жизнено! Такова обезлюдяване не е имало от времето на чумната епидемия ...през 1620 година. Та как тежат жалките пари за илюзиите и "родовата памет" ?? Срамувам се от толкова "сгъната интелигенция".Не искам да се питам ,защо тогава моите предци са избрали България ? Няма как да направиш "добро в свят където " доброто е поза и декламиране. Та аз не съм за това да избера ...

15.11 2015 в 17:03

не видях да сее изказал за краварите - истинските виновници само обикаля около гърнето

15.11 2015 в 15:38

Тезата за руската връзка в тероризма веднага става очевидна като се прочете това:Support for terrorist organizations

According to Soviet defector Grigori Besedovsky, NKVD was directly coordinating a number of bombings in Poland as early as in 20's. The largest bombing against Warsaw Citadel on 13 October 1923 destroyed large military ammunition storage facility, killing 28 and wounding 89 Polish soldiers. Another bombing on 23 May 1923 at Warsaw University killed a number of people, including professor Roman Orzęcki. Further bombings happened in Częstochowa, Kraków and Białystok.[3">

Soviet secret services have been described by GRU defectors Viktor Suvorov and Stanislav Lunev as "the primary instructors of terrorists worldwide."[4">[5">[6"> According to Ion Mihai Pacepa, KGB General Aleksandr Sakharovsky once said: "In today’s world, when nuclear arms have made military force obsolete, terrorism should become our main weapon."[7"> He also claimed that "Airplane hijacking is my own invention" and that in 1969 alone, 82 planes were hijacked worldwide by the KGB-financed PLO.[7">

Lt. General Pacepa described operation "SIG" (“Zionist Governments”) that was devised in 1972 to turn the Arab world against Israel and the United States. According to Pacepa, the following organizations received assistance from the KGB and other Eastern Bloc intelligence services: PLO, National Liberation Army of Bolivia (created in 1964 with help from Ernesto Che Guevara); the National Liberation Army of Colombia (created in 1965 with help from Cuba), Democratic Front for the Liberation of Palestine in 1969, and the Secret Army for Liberation of Armenia in 1975.[8">

The leader of the PLO, Yasser Arafat, established close collaboration with the Romanian Securitate service and the Soviet KGB in the beginning of the 1970s.[9"> The secret training of PLO guerrillas was provided by the KGB.[10"> However, the main KGB activities and arms shipments were channeled through Wadie Haddad of the DFLP organization, who usually stayed in a KGB dacha BARVIKHA-1 during his visits to Russia. Led by Carlos the Jackal, a group of PFLP fighters accomplished a spectacular raid on the Organization of Petroleum Exporting Countries office in Vienna in 1975. Advance notice of this operation "was almost certainly" given to the KGB.[9">

Red Army Faction in Germany was over years supported by Stasi, East Germany's security service.[11">[12"> In 1978 part of the RAF group (Brigitte Mohnhaupt, Peter Boock, Rolf Wagner, Sieglinde Hoffmann) was hiding in Służba Bezpieczeństwa (SB) safe house in Mazury district in Poland, where they escaped through Yugoslavia. During the stay, they were training together with Arab operatives and also hiding from German police during intensive search for the group members in West Germany.[13"> Carlos the Jackal and other prominent terrorists, such as Abu Nidal, Abu Daoud and Abu Abbas, enjoyed protection as SB safe houses in Poland, especially in the 1980s. Communist Poland was also used as a transit country for money and weapon transfers for these organisations.[14">[15">[16">[17">

A number of notable operations have been conducted by the KGB to support international terrorists with weapons on the orders from the Soviet Communist Party, including:

Transfer of machine-guns, automatic rifles, Walther pistols, and cartridges to the Official Irish Republican Army by the Soviet intelligence vessel Reduktor (operation SPLASH) in 1972 to fulfill a personal request of arms from Michael O'Riordan.[18">
Transfer of anti-tank grenade RPG-7 launchers, radio-controlled SNOP mines, pistols with silencers, machine guns, and other weaponry to the Popular Front for the Liberation of Palestine through Wadi Haddad, who was recruited as a KGB agent in 1970 (operation VOSTOK, "East").[19">

Cold war and terrorism

Large-scale sabotage operations may have been prepared by the KGB and GRU in case of war against the United States, Canada and Europe, as alleged by intelligence historian Christopher Andrew in Mitrokhin Archive[20"> and in books by former GRU and SVR officers Victor Suvorov[6">[21"> and Stanislav Lunev, and Kouzminov.[22"> Among the planned operations were the following:

Large arms caches were hidden in many countries for the planned terrorism acts. They were booby-trapped with "Lightning" explosive devices. One of such cache, which was identified by Mitrokhin, exploded when Swiss authorities tried to remove it from woods near Bern. Several others caches (probably not equipped with the "Lightnings") were removed successfully.[23">
Preparations for nuclear sabotage. Some of the hidden caches could contain portable tactical nuclear weapons known as RA-115 "suitcase bombs" prepared to assassinate US leaders in the event of war, according to GRU defector Stanislav Lunev.[4"> Lunev states that he had personally looked for hiding places for weapons caches in the Shenandoah Valley area[4"> and that "it is surprisingly easy to smuggle nuclear weapons into the US" ether across the Mexican border or using a small transport missile that can slip undetected when launched from a Russian airplane[4">
Extensive sabotage plans in London, Washington, Paris, Bonn, Rome, and other Western capitals were revealed by KGB defector Oleg Lyalin in 1971, including plan to flood the London underground and deliver poison capsules to Whitehall. This disclosure triggered mass expulsion of Russian spies from London[24">
FSLN leader Carlos Fonseca Amador was described as "a trusted agent" in KGB files. "Sandinista guerrillas formed the basis for a KGB sabotage and intelligence group established in 1966 on the Mexican US border".[25">
Disruption of the power supply in the entire New York State by KGB sabotage teams, which would be based along the Delaware River, in the Big Spring Park.[26">
An "immensely detailed" plan to destroy "oil refineries and oil and gas pipelines across Canada from British Columbia to Montreal" (operation "Cedar") has been prepared, which took twelve years to complete.[27">
A plan for sabotage of Hungry Horse Dam in Montana.[26">
A detailed plan to destroy the port of New York (target GRANIT); most vulnerable points of the port were marked at maps.[26">

According to Lunev, a probable scenario in the event of war would be poisoning of the Potomac River with chemical or biological weapons, "targeting the residents of Washington, D.C."[4"> He also noted that it is "likely" that GRU operatives have placed already "poison supplies near the tributaries to major US reservoirs."[28"> This information was confirmed by Alexander Kouzminov, who was responsible for transporting dangerous pathogens from around the world for Russian program of biological weapons in the 1980s and the beginning of the 1990s. He described a variety of biological terrorism acts that would be carried out on the order of the Russian President in the event of hostilities, including poisoning public drinking-water supplies and food processing plants.[29"> At the end of the 1980s, the Soviet Union "was the only country in the world that could start and win a global biological war, something we had already established that the West was not ready for," according to Kouzminov.

15.11 2015 в 13:37

PS. Ставаше дума за терминологията. В петък вечер по "Панорама" в интервюто на Бойко Василев с бившия Италиански Премиер не се спомена термина "Еврокомунизъм", който битуваше през 70-те години. Бяха близо до него, но очевидно Бойко ( иначе много начетен ), бидейки от по-новото поколение, не го знае.

15.11 2015 в 11:15

"Мозъчният тръст на бизнес-тероризма е в Европа", дали, едва ли, не вярвам на това, по-скоро Мозъчният тръст на бизнес-тероризма е в Европа, Азия, Америка, навсякъде по света където се шири простотията, лакомията и глупостта на "елита", на всяко действие има равно по сила противодействие нали?! Когато едните идиоти с бомби и ракети, другите с каквото имат и както могат, но винаги страдат и гинат невинни и беззащитни хора, а боклуците довели до това се радват на охолство, блудство и разврат.

15.11 2015 в 10:19

Представената теза, че Русия подпомагала ИД пада веднага... след като човек си припомни, че само преди 3 дни Русия беше заплашена с "морета от кръв".

Всъщност, днес Европа трябва да избира: с Русия или с ИД. Или пък с "умерените" джихадисти. Русия си е избрала отдавна.

Колкото до Гълъбов, след срещата на върха в Анталия ще трябва да коригира опорните точки, защото се очаква по-ясна подкрепа за Асад и засилване на диалога с Русия.

15.11 2015 в 03:07

....
ПРЕДИ ВРЕМЕ ПИСАХ (в този форум) И СЕ ПОЗОВАХ НА ПСИХОЛОГИЧЕСКИЯ ФЕНОМЕН ОТ ПРОПАГАНДНИТЕ ВОЙНИ Т.НАР. "ПРОЗОРЕЦ НА ОВЕРТОН" - И ПРОГНОЗИРАХ, ПРЕДВИДИХ(!!!) НО С ЛОГИЧЕСКИ АРГУМЕНТИ И С ОГЛЕД НА ИНФОРМАЦИЯТА КОЯТО ИМАМ - А НЕ ПО ПРЕДЧУВСТВИЯ, ГАДАЕНЕ, ПРОРОКУВАНЕ И Т.Н.- ЧЕ СКОРО ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ЛЕГАЛИЗИРАНЕ ПРЕД ОЧИТЕ НА СВЕТА НА ИДИЛ, ЗА ОПИТИ ДА СЕ ПРЕДСТАВИ КАКТО СВЪРШЕН ФАКТ И ДАДЕНОСТ НА СТАТУКВОТО!!!

Е, ХОРА, ПРАВ ИЗЛЯЗОХ!

ДИРЕКТОРА НА МИТ (Milli Istihbarat Teskilati, MIT) ТУРСКОТО ОБЕДИНЕНО РАЗУЗНАВАТЕЛНО УПРАВЛЕНИЕ - ХАКАН ФИДАН (HAKAN FIDAN) НАЗНАЧЕН 2010 ГОД ОТ КЬОРПЕТО ЕРДОГАН (ТОГАВА 42 ГОДИШЕН, ИЗВЕСТЕН НА ВСИЧКИ ЗАПАДНИ РАЗУЗНАВАТЕЛНИ СЛУЖБИ КАТО ОТЯВЛЕН ИСЛАМИСТ!) ЗАЯВИ В НЕДЕЛЯ, ПРЕД AWD: "ИСЛЯМСКАТА ДЪРЖАВА Е РЕАЛНОСТ...", "...АЗ ПРИЗОВАВАМ НАШИТЕ ЗАПАДНИ ПАРТНЬОРИ ДА ПРЕРАЗГЛЕДАТ(!!!) СВОИТЕ ПРЕДИШНИ ПРЕДСТАВИ ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ТЕЧЕНИЯ В ИСЛЯМА...",

СВИНЯТА ИСЛЯМСКА ПРЕДЛАГА ДА СЕ ОТКРИЕ ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО НА ИСЛЯМСКАТА ДЪРЖАВА, ПРИЗНАНА ОТ СВЕТОВНАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ В ИСТАМБУЛ! "...ИСЛЯМСКАТА ДЪРЖАВА Е РЕАЛНОСТ, НЕКА ГЛЕДАМЕ В БЪДЕЩЕТО С ОПТИМИЗЪМ!" КАЗВА ИСЛЯМОФАШИСТКАТА СВОЛОЧ ХАКАН ФИДАН!

ГОВЕДАТА ОТ ДАНС-МАНС, ВМЕСТО ДА СЛЕДЯТ ИМЕЙЛИ КАТАДЖИЙСКИ ДАЛВЕРИ, ЧАСТНА ЕЛЕКТРОННА ПОЩА, ДЖИЕСЕМИ ПОГОЛОВНО - ДА СЕ ЗАПИТАТ КОИ БЪЛГАРСКИ ЕВРОДУПЕТАТИ СА ОБЛЪЧЕНИ НА ТАЗИ ТЕМА, КОЙ С КОГО Е РАЗГОВАРЯЛ И КАКВИ ВНУШЕНИЯ Е ПРАВИЛ. ПРИМЕРНО И Т.Н.

И...АЛЬОУ. ЙОНЧЕВА,ИЗВЕСТНАТА АНАЛИЗАТОРКА НА ОРИЕНТА, АЛЬООО ДРУГИЯ ТЪПАНАР, ДМИТРИЙ ИВАНОВ КАКВО, ПАК ЛИ "ГРАЖДАНИНА КЕЙН" ИЛИ "ГОСПОДИН КЛАЙН" СА ВИНОВНИ :)

И ВИЕ, ПРОЧЕЕ
... ЙОНЧЕВ, ПОКРАЙ БАТАЛИИТЕ НА ЛАРГОТО И БЕЗМИСЛЕНИТЕ ТЪПИЗМИ НА "НАШИТЕ ОФФФ!ТОРИ" БИХТЕ ЛИ ДАЛИ ПОДОБАВАЩА ОГЛАСА И НА ГОРНИЯ ФАКТ?
АЛЬОУУУ ТЪПАТА АМБАСАДОРКА В АНКАРА, АЛЬОУУУ ТЪПИТЕ ЦЪРВУЛЕ ЖУРНАЛИСТИ, КАК ПРОСПАХТЕ ТОВА ЗНАКОВО ИЗКАЗВАНЕ, КАК ПРОСПАХТЕ ВСИЧКО БЕ, ГОВЕДА! ПО ТЪПИ И ОТ ИМПОТЕНТНОТО КАСТРИРАНО ОБАМОВО ЦРУ:))))

//////*************** 8***** Е******* Р***
Ankara---*********** ****** Hakan Fidan, the head of Turkey's National Intelligence Organization, known by the MİT acronym, has drawn a lot of attention and criticism for his controversial comments about ISIS.

“ISIS is a reality and we have to accept that we cannot eradicate a well-organized and popular establishment such as the Islamic State; therefore I urge my western colleagues to revise their mindset about Islamic political currents, put aside their cynical mentalité and thwart Vladimir Putin's plans to crush Syrian Islamist revolutionaries,”
.....................................

Fidan further added that in order to deal with the vast number of foreign Jihadists craving to travel to Syria, IT IS IMPERATIVE THAT ISIS MUST SET UP A CONSULATE OR AT LEAST A POLITICAL OFFICE IN ISTANBUL.!!!!!!!!!!


Алооо бахурите, къде спите бе, лесно е да се пърди в посолството!!!!