Народният певец Димитър Аргиров се завръща към рок-амплоато си на сцена с култовата група ''Епизод''.

Групата организира мегаконцерт в София на 5 юни в ''City Stage'', разделен на две части – ''Инквизиция'' и ''Възраждане''

OFFNews Последна промяна на 27 май 2021 в 12:53 2006 0

Народният певец Димитър Аргиров се завръща към рок-амплоато си на сцена, заедно с култовата група „Епизод“.

Той замести за няколко концерта настоящия фронтмен на бандата Емил Чендов, който се бе оттеглил временно, поради здравословни причини. Това върна Димитър Аргиров към годините 1987-1990, когато самият той беше вокал на „Епизод“.

Дълго време той живее в Италия и този период бележи раздялата му с групата. Сега обаче музикантите се завръщат на сцената, за да изпълнят отново незабравими песни от техния репертоар. Оказа се, че феновете на са забравили песните и посрещнат с възторг появата на Димитър в „Епизод“.

Групата организира голям мегаконцерт в София на 5 юни в столичния клуб „City Stage”.Той ще бъде разделен на две части – „Инквизиция” и „Възраждане”.

Първата част певецът ще изпълни повечето песни от „мрачния” период на „Епизод“ с присъствие на сцената на палачи и средновековни атрибути. Концертът ще се състои на 5 юни в столичния клуб „City Stage”.

Паралелно с това Димитър Аргиров не спира да работи и своите фолклорни проекти. Той подготвя нови народни песни за четвъртият му албум озаглавен „Леле, шо е убава”. С народната певица Соня Чакърова, с която имат много дуети са готови и със съвместния им албум „Душа гори, песен пее”. Поради пандемията издаването беше отложено за тази година.

И в двата проекта Димитър експериментира, като създава аранжименти, смесвайки характерни мотиви от различни фолклорни области. Продължава и с интерпретирането на български народни песни с рок и метъл звучене.

Димитър Аргиров е български народен певец, композитор и продуцент.

Основател е на италианската рок група Dimmi Argus и бивш певец на Българската рок група Епизод. Димитър Аргиров е изпълнител както на рок, така и на българска фолклорна музика.

Роден е на 24 август 1967 г. в Севлиево. До 18-год. си възраст живее в Благоевград. Израснал е в артистично семейство, син е на известния български народен певец Илия Аргиров и от дете се занимава с музика и пеене. Развива таланта си в много насоки и успява да съчетае изпълненията на български народни песни и рок музика. От 5 годишен участва в много фолклорни изяви в Благоевград, където едва 15-годишен започва да пее и в рок група. Двата пътя го придружават и при заминаването му в София през 1987 г., където продължава да пее народни песни, но в същото време става и първият вокал на група Епизод, с която обикаля цялата страна и която за периода си е една от най-известните рок групи в България.

След емигрирането си в Холандия през 1990 г. и после в Италия, Димитър Аргиров не спира да се занимава с музика. Участва в няколко рок формации, но българския фолклор, с който е израстнал и който му е в сърцето, никога не го напуска. След 1993 г. Димитър живее в Италия и работи на два фронта, тотално противоположни като звучене и стил: рок и автентичен български фолклор. В края на 2013 г. се завръща за постоянно в България.

Димитър Аргиров има издадени общо три самостоятелни албума с народни песни, един в стил хард рок, два миниалбума и няколко сингъла. На 17 ноември 2017 излезе третият му фолклорен албум „Пирински цветя“, като всички песни в него са по собствени аранжименти.
Изпълненията на Димитър Аргиров са от Пиринската фолклорна област, като голяма част от репертоара му заемат песни на баща му, Илия Аргиров.

От пролетта на 2016 г. Димитър работи в дует с народната певица Соня Чакърова, позната като водеща на фолклорно предаване в Телевизия СКАТ и от хор „Ваня Монева“. Двамата имат издадени няколко песни, видеоклипове и едно концертно DVD. Плануват издаване на съвместен албум през 2021 г.

Официален сайт: http://www.dargirov.com/

Фейсбук фен страница: https://www.facebook.com/Dimitar.Argirov.Official

You Tube Димитър Аргиров: https://www.youtube.com/channel/UCEro0Zn6m3gVNsXtffn6HfA/videos

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови