Фил Анселмо, Pantera: България заслужава повече рок концерти, ще работя за това да се случи

Николаос Цитиридис 27 февруари 2014 в 12:35 9943 1

Фил Анселмо
Фил Анселмо

Фил Анселмо е най-добре познат сред феновете на тежката музика от годините си в Pantera. С тях има издадени 6 албума, които всъщност са и сърцевината на групата. Фил ще бъде една от многото метъл звезди, които ще посетят България като част от шоуто "Metal All Stars Tour". С него успяхме да разговаряме за турнето и мечтите му да свири по-често в България. 

- Здрасти Фил, къде те хващаме сега?

- Вкъщи съм си. В момента живея на около час от Ню Орлиънс, Луизиана.

- Вълнуваш ли се за Metal All Stars турнето?

- Разбира се, очаквам да си прекарам страхотно с колегите и най-вече приятелите от турнето. Това ще бъде един празник на хеви метъла със и в страните, в които ще се проведе. Радвам, се че турнето ще стартира от България, защото при вас не много често се провеждат такива концерти. Честно, иска ми се в страни като България, Румъния и другите около вас, да идвам доста по-често. Дали ще е с Down или Illegals, или която да е друга банда, просто искам да свиря при вас. Така че, очаквам с нетърпение шоуто.

- Нито аз, нито в България знаем много за MAS турнето, нито всъщност какво представляват тези концерти със рок звезди. Ще ни разкажеш ли малко повече какво можем да очакваме?

- Всъщност не мога. Мисля, че знаеш колкото и аз. Знам, че определен брой хора и музиканти ще се качим на сцената и ще направим яко шоу. Евентуално ще ми подадат микрофон и това като стане, ще се кача на ш*баната сцена и ще се раздам напълно.

- Нещо за песни на Pantera да кажеш?

- Имаме достатъчно албуми, все ще си избера някоя песен, която да забием на сцената. По мое мнение, всяко шоу трябва да е различно от всяко друго. Така че ще запазя тези песни и няма да ги разкривам предварително, защото искам да има изненади за феновете.

- От името на всички български фенове, те умолявам, ако можете да направите "Power Metal"

Ауч! Деба! Топките ми вече са много надолу, за да я изпея тази песен отново.

- Като заговорихме за Pantera, поддържаш ли някаква връзка с другите членове. Например с Вини Пол?

- О, не. Той избра своя път, сигурно от години не сме се виждали и чували. Сега той си свири в Hell Yeah, мисля се казваше неговата банда, и не знам какво друго се случва с него. Така си е решил, че иска да бъде.

- Спомняш ли си последния път, когато дойде с Down в България?

- О, да. Беше с Металика, май през 2007 г. Разбира се, че си спомням. Страхотна публика сте, много ви се изкефих. Казвал съм в няколко интервюта: Когато Металика свири, разбира се, че ще има много хора и да свириш с Металика си е голяма чест. Но лично аз бих искал да дойда и да забия с Down и Illegals доста по-често. Защото, както казах, България е една от страните, която сякаш е пропускана нарочно от големите банди. Не мисля, че това е честно спрямо вас, феновете. Искам да променя този факт.

- Това е страхотно, но това трудно ще се промени, след като всичко е свързано с пари и продуценти. Казват си, че не можем да си позволим билетите и ни отсвирват.

- Политиката на компаниите трябва да остане настрана. Ако имаш желание, то има и начин. Смятам, че има начин да се намалят тези цени. Няма нужда да са астрономически. Рокът и метълът са за всички. Аз съм от хората, които искат да са сигурни, че моите билети, за моята банда, са достъпни за всички. Не ме интересуват нито парите в този момент, нито политиките на компаниите. За мен всичко е да доставя най-доброто от себе си на невероятна публика. Надявам се в близко бъдеще да се работи по този въпрос и да посещавам България поне веднъж в годината.

- Това е страхотно, феновете съм сигурен, че мислят  и искат същото като теб. Подготвили сме ти и няколко въпроса, които са задени от българските фенове на Pantera. Ще пропусна тези от типа "Кой ти е любимият китарист" и ще те питам за какво мечтаеш?

- Мечтая си да правя повече музика. В момента главната ми концентрация е върху две групи. При Down нещата не са някаква ядрена физика. Сядаме и правим песента. Лесно е и утвърдено като начин за правене на музика. Със Illegals обаче имам възможността да правя каквото си искам като става въпрос за музика. Да експериментирам по начина, по който искам. Ще ми се да изследвам музиката още повече, докато мога и докато съм жив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!