Протестиращи в среднощен спор със Сидеров: Извини се, бе! Боклук!

16 юни 2013 в 10:07 23909 23

Волен в среднощен спор с протестиращи. Снимка:
Волен в среднощен спор с протестиращи. Снимка: "Дневник"

Младежи, прибиращи се от снощния протест, влязоха в среднощен спор с лидера на "Атака" Волен Сидеров, съобщи "Дневник".

За случилото се разказало едно от момчетата, присъствали на събитието.

Младежите видели Сидеров да вечеря спокойно в ресторант в градинката при "Кристал" към полунощ, малко след като протестът завърши със скандирания именно срещу него и партията му "Атака" под прозорците на партийната централа. 

Едно от момчетата извикало към Сидеров "Извини се, бе" (използвайки израза на Сидеров към репортер на СКАТ) и "Боклук".

В този момент Сидеров станал от масата и започнал да бута момчето.

Лидерът на "Атака" бил обграден от 20-ина младежи, които започнали да му задават въпроси.

Дошли трима полицаи.

Близо час младежите задавали остри въпроси на Сидеров за поведението му при гласуването на кабинета на Пламен Орешарски ("трябваше да му се даде шанс да свърши нещо", обяснил лидерът на "Атака"); защо с гласа си Волен Сидеров е осигурил кворум за заседанието, на което беше гласувано това правителство; за избора на Делян Пеевски ("ще подкрепим решението за оттеглянето му", казал Волен); защо е станал политик ("убедих се, че има достатъчно хора, които искат това, което го говоря да стане политика"). Няколко пъти се чувал въпросът "С колко е заредена кредитната ви карта?" (по повод шегите, че Сидеров е гласувал за кабинета не с депутатска, а банкова карта).

През няколко минути някои от момчетата подканвали Волен с цитат на собствените му думи: "извини се, бе", "извини се, бе".

Иначе през цялото време момчетата се обръщали с "вие" към Сидеров за разлика от него, който се обръщал към тях на "ти", което предизвикало забележките им.

Младите хора, отлично запознати с темите от деня, разяснявали на лидера на "Атака" детайли от писмото на Пеевски (с което той заяви готовност за оттегляне от поста председател на ДАНС), пише "Дневник". 

Питали го го и за протестите.

Край Волен по-късно се събрали и негови поддръжници, които му помагали, подсказвайки му какво още да отговори.

 

Ето разговора, предаден от "Дневник":

Вие сте нелеп.

- Това е ваше мнение. На мен също  ми изглеждате нелеп. Но това си остават мнения. Вие държите, аз да бъда обиден. Не искам да ме обиждат, ако искате да разговаряме, разговаряйте. С нападки и обиди - се превръща в разправия за възможните предстоящи избори.

На моменти въпросите са един през друг, младежите наоколо канят приятелите си по телефона да дойдат да видят. Спират се случайно преминаващи, идват и хора от съседните заведения, докъдето е достигнала информация, че Сидеров се "извинява" в другия край на градинката.

Вие се съгласихте с това той да бъде избран (за Пеевски)

– Не сме се съгласявали, ще подкрепим решение за отмяна на избора на Пеевски, опитва се да отблъсне въпросите Сидеров и продължава: Защо не сте изненади от тяхното лицемерие. Бяха на власт благодарение на медиите на Пеевски, сега би трябвало да му благодарят. От тези медии съм патил и аз. Ходя понякога да се разправям в студиата...Бойко Борисов не е страдал от тях. Той имаше на тепсия властта, откакто беше главен секретар.

Защо продължавате да говорите срещу Бойко Борисов?

- Не сте ли съгласен, че Борисов трябва да бъде разследван. Аз смятам, за да видим какво е вършил.

Защо всеки иска да бъде политик в тази държава? Защо вие не останахте журналист?

- Когато бях журналист, пишех статии и водих предавания имаше страшно много хора, които казваха направете партия, ние ще ви следваме. В един момент се убедих се, че има достатъчно хора, които искат това, което го говоря да стане политика. Това беше причината да стана политик.

В тази ситуация - предсрочни избори или кабинетът да продължи своя мандат?

- И сега съм на мнение, че предсрочните избори са добър вариант. Но смятахме, че някакви действия ще започне този кабинет, който ние не сме подкрепили.

"Г-н Сидеров, това ви чака от тук нататък по улиците. Ще трябва да отговаряте непрекъснато", предупреждава го два пъти момче.

След превъртането на някои теми по няколко пъти, младите хора вече се отегчават и започват да се разпръскват. А Сидеров постепенно се измъква от градинката към ресторанта.

Полицаите тръгват в едната посока, а Сидеров - в обратната, придружен от приятеля, с който е бил на вечеря. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!