Човек на титаните нападна Стойчо Младенов, арестуваха го за 24 ч.

22 юли 2013 в 21:19 2577 0

Стойчо Младенов
Стойчо Младенов

Бившият шеф на стадион „Българска армия“ Калоян Стоянов е нападнал, ударил и заплашвал треньора на ЦСКА Стойчо Младенов.

 Това заяви самият Младенов, след като даде показания в I РПУ в столицата. Известният с прякора Цимбика, бивш боксьор, е един от най-приближените хора на доскорщните босове на ЦСКА от фирма "Титан" АД. Освен, че редовно се забърква в малки и по-големи сбивания, той се изявява и като футболен мениджър.

 "Нямаше как да подминем такава ситуация. На "Българска армия" винаги е царял ред и дисциплина. Това вече е вмешателство на работата. Не може който и да било да ми иска обяснения, каквито и да било, когато аз завършвам тренировката. Мисля, че живеем в цивилизовано общество. Мутренските години отминаха. Имаше заплахи. Аз съм описал всичко в обяснението пред полицията. От днес се притеснявам сериозно за живота си, както и за живота на моето семейство. Във всеки един момент могат да им посегнат, както на тях, така и на мен. Точно затова бях изплашен. Имам свидетели за всичко, което се случи. Стана нещо, което съзнанието ми не може да го приеме, че може да се случи в най-големия български футболен клуб. Ще наема охрана за мен и семейството ми“, заяви Младенов пред събралите се репортери. Той даде повече подробности и за повода, който е предизвикал грозните сцени в съблекалнята на „Армията“.

 „Поводът е един футболист, който се появи на една тренировка на Панчарево. На загрявката той бъркаше почти всяка топка. Момчето се оправда, че е от пътуването и аз му казах, че просто не става за ЦСКА и да си търси място в друг отбор. А той е бил доведен от Калоян. Това е. За чужденец става дума. Имаше днес удар. По ръката ме удари. Аз се опитах да го успокоя. Няма никакви ножове, за които се пише тук и там. Просто ме заплаши, че щял да ме срещне и да ми разпори корема с винкел и да ми извади червата. Щял съм да видя по време на мачовете какво щял да ме прави. Това съм описал. За първи път ми се случва такова нещо. Това е шокиращо за мен. И би трябвало да е шокиращо и за цялото общество. Виждате в какво състояние заварваме ЦСКА. А този клуб служеше за пример за подражание за работа на всички останали", каза още треньорът на ЦСКА.

Калоян Стоянов. Снимка: sportal.bg

 По-късно стана ясно, че бившият боксьор Калоян Стоянов е задържан в полицията за 24 часа. Инцидентът предизвика ръководството на ЦСКА, което пусна нарочна декларация по случая, която публикуваме без съкращения.
До Обществеността

Уважаеми Дами и господа,

днес (22.07), бе извършен изключително агресивен акт срещу старши треньора на представителния ни отбор г-н Стойчо Младенов. Ръководството на Клуба е силно възмутено от това дръзко посегателство, което може да се интерпретира и като опит за вмешателство в работата на спортно-техническия щаб. Остро осъждаме подобни действия и опити за сплашване. Призоваваме съответните институции в държавата, както и органите на реда, да не допускат такива инциденти посред бял ден, на обществено място, където и да е на територията на България. Приканваме представителите на полицията да ограничат, или забранят достъпа до стадион „Българска армия”, на лица, които предизвикват, и са предизвиквали подобни саморазправи.

 Като добросъвестни граждани, ние - ръководството на ЦСКА, разчитаме на адекватни мерки и конкретни действия при тази, и всяка такава ситуация. Бъдете убедени, че като Клуб, ние ще защитаваме нашите треньори, футболисти и служители с всички законови средства. С интерес и заострено внимание ще следим развитието по днешния изключително неприятен случай.

 От ръководство

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!