Quantcast

Тийнейджъри хранят бездомници с джобните си (видео)

Симона Костадинова Последна промяна на 26 юни 2013 в 14:54 28543 55

Младежи, обединени около едно благородно дело

Група младежи от столичния квартал „Надежда“ сa се заели с едно благородно дело. Момчетата заделят от джобните си, за да купят храна на хора в нужда.

Героите в тази история са Петър Никифоров, Николай Станков, Даниел Калчев, Велимир Попчев и Димитър Коцев. Момчетата са на възраст между 15 и 17 години и са се заели с благородното дело, както самите те казват, "за да протегнат ръка и да дарят усмивка".

Идеята им е няколко пъти месечно да събират общите си спестявания и с тях да купуват най-различни продукти, които после да раздадат на хората, просещи из столицата. 

Младежите признават, че идеята им хруманала от клип на американски блогър, който правел същото.

Заснели клипче на първото си раздаване на храна, което пускали в интерент с надеждата идеята им да придобие популярност и още хора да се присъединя към нея.

Пред OFFNews едно от момчета, Петър, разказа, че вече 30 души са решили да се включат в тяхното доброволно дело. “Още на следващият ден хора от други големи градове като Варна, Пловдив, Бургас ни писаха, че са били вдъхновени и ще направят същото!“, каза той.

Петър споделя, че се надява, когато придобият още популярност, с приятелите му да успеят да направят нещо по-мащабно. Идеята им е за Ден на благотворителността, в който хората от различните градове в страната в един и същи час да излязат и да дадат храна на хората в нужда. 

Ако имате желание да се включите в инициативата на момчетата или да им помогнете по някакъв начин, можете да ги намерите тук.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.03 2016 в 13:33

Браво момчета! Карате ме да се гордея и да се върне надеждата и вярата ми, че има добри хора, че те са и сред младите, че има надежда за Българя и за човечеството изобщо!

Вижте тази статия, гледах за момчетата по ТВ и осъзнах, че най-малкото, следващия бездомник или дядо и баба, които видя - просто ще изтичам до най-близкия, магазин и ще им купя храна. Не се иска да си богат, а да си добър. Няма не мога, а има не иска, не ми се занимава или 'кво ме интересуват другите, на мен някой да не би да дава'!

Карате ме сладури, дори да се замисля, че винаги има смисъл да помогнеш, дори с най-малкия жест, че за някой твоята дребна постъпка е неговото щастие, което може да е загубил или да не е имал никога.

И разпространете този клип и статията. Нека хората видят какви могат да бъдат и да се опитат поне малко да са наистина такива!

27.11 2014 в 07:49

браво на вас момчета!!!!!дано все повече и повече хора започнат да помагат на нуждаещите се, защото ако мие не си помогнем няма кой да ни помогне! да сте живи и здрави и господ да ви дава много за да имате много да раздавате

27.11 2014 в 07:49

браво на вас момчета!!!!!дано все повече и повече хора започнат да помагат на нуждаещите се, защото ако мие не си помогнем няма кой да ни помогне! да сте живи и здрави и господ да ви дава много за да имате много да раздавате

11.07 2013 в 14:06

Нека този клип ни накара да се замислим найстина,че трябва да бъдем хора и че всички са равни. Трябва да си помагаме , всички ние сме заедн0,всички ние сме хора.. Евала момчета ,вие направихте едни хора щастливи , дадохте им надеждичка че един ден и те могат да живеят. Настръхнах, разплаках се , нека има още повече млади хора който да го правят, нека има още толкова добри сърчица който не бият само за себе си , а бият и за страдащите. Аз лично ще взема пример от тях и с каквото мога, и колкото имам и по всички възможни начини ще дам усмивка и лъч на тези който всеки ги е загърбил. Животът е един нека не го пропиляваме напразно, а да си помагаме един друг. И отново евала момчета .... можем всички да направим едно добро бъдеще.

09.07 2013 в 20:14

Dobroto vinagi e sa6testvuvalo,Zakopaha onia de spat po zasedaniata v parlamenta i galtat narodni pari.Tova klip4e me razbi- dve generacii pregarnati i mladite s djobnite si razdava6ti milosardie,Prosto me vrahlitat smeseni 4uvstva- ot edna strana im stiskam racete na tia deca , razplakaha ne ,a ot druga me hva6ta iad , tolkova li behe trudno 2o i kusur godini nenapraveni me6ta, strada6t cial edin narod ,a sega barzat da vzemat re6enia bez pari ve4e, 4e .tolkova li e trudno da razberem ,4e utre nie 6te sme po trotoarite s protegnati race,VSI4KO SE VARTI- jivota e kato kolelo,Dnes si tuk- utre tam.bOG DA BLAGOSLOVI TIA DECA I DELATA IM SA6TO.pREKLANIAM SE PRED TIAH I TEHNITE RODITELI.

04.07 2013 в 13:55

Чудесно - това ще покаже малко правилни неща на децата, които висят из Интернет.

Някой по-горе каза, че не така се решават тези проблеми. Донякъде прав, но дългосрочно греши - тези деца ще порастнат, и нещо ще остане като отношение, и ако/като заемат управленческа длъжност, може да направят нещо правилно и на управлесно ниво.

Аз съм купувал хляб, банички, повечето просяци (най-вече цигани) отказват, професионално, да не ги отрови някой. Само пари вземат, и Кока Кола от запечатани бутилки... Добре са си избрали момчетата от "истински" бедстващите, а не професионалистите.

03.07 2013 в 10:50

Браво момчета !!! Дерзайте ! За пример сте на цяла България ! Това е най-хубавата новина , която съм чула от години !

01.07 2013 в 23:25

БРАВО БЕ ХОРА!!! НЕ КОМЕНТИРАМ ПО РАЗНИ ФОРУМИ, ЗА ПЪРВИ ПЪТ ВЛИЗАМ В OFFNEWS.BG, НО ВИЕ СТЕ ВЪРХА! БРА-ВО!

30.06 2013 в 18:24

Аз също съм купувала хляб на един просещ дядо, но който казваше преди това дайте ми левче за хляб..и след като влязох в магазина и му купих хляб той не искаше да го вземе и замина.. и след този случай спрях да давам пари и храна на просещите, защото съм виждала как ги контролират как идва една жена и им казва имаш да просиш още 10 мин и толкова за днес...те не искат храна а пари, за да ги дадат на "работодателите" си...

30.06 2013 в 11:36

sas salzi na ochi gledah lkipcheto na tezi prekrasni deca edno golqmoma Bravo