Тийнейджъри хранят бездомници с джобните си (видео)

Симона Костадинова 26 юни 2013 в 14:54 30340 55

Младежи, обединени около едно благородно дело
Младежи, обединени около едно благородно дело

Група младежи от столичния квартал „Надежда“ сa се заели с едно благородно дело. Момчетата заделят от джобните си, за да купят храна на хора в нужда.

Героите в тази история са Петър Никифоров, Николай Станков, Даниел Калчев, Велимир Попчев и Димитър Коцев. Момчетата са на възраст между 15 и 17 години и са се заели с благородното дело, както самите те казват, "за да протегнат ръка и да дарят усмивка".

Идеята им е няколко пъти месечно да събират общите си спестявания и с тях да купуват най-различни продукти, които после да раздадат на хората, просещи из столицата. 

Младежите признават, че идеята им хруманала от клип на американски блогър, който правел същото.

Заснели клипче на първото си раздаване на храна, което пускали в интерент с надеждата идеята им да придобие популярност и още хора да се присъединя към нея.

Пред OFFNews едно от момчета, Петър, разказа, че вече 30 души са решили да се включат в тяхното доброволно дело. “Още на следващият ден хора от други големи градове като Варна, Пловдив, Бургас ни писаха, че са били вдъхновени и ще направят същото!“, каза той.

Петър споделя, че се надява, когато придобият още популярност, с приятелите му да успеят да направят нещо по-мащабно. Идеята им е за Ден на благотворителността, в който хората от различните градове в страната в един и същи час да излязат и да дадат храна на хората в нужда. 

Ако имате желание да се включите в инициативата на момчетата или да им помогнете по някакъв начин, можете да ги намерите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!