Зам.-кмет става шеф на техническия надзор

OFFNews 09 октомври 2013 в 15:05 5116 0

Стефан Цанков
Стефан Цанков

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор ще се ръководи от нов председател, реши днес кабинетът на заседанието си. На мястото на досегашния шеф на агенцията Ангел Ангелов ще бъде назначен Стефан Цанков. В съобщението на правителствената пресслужба за решението не бяха посочени мотиви. Вносител на предложението за рокадата е министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

В момента Цанков е заместник-кмет на община Марица (кмет на Марица е Димитър Иванов, избран от ГЕРБ), а от 2006 г. е асистент по международна търговия в пловдивския университет „Паисий Хилендарски” и в НБУ. До 2011 г. е бил управител на дружество за производство, продажба, сертифициране и технически надзор на повдигателни съоръжения и обучение на оператори на съоръжение с повишена опасност.

Цанков е бакалавър по макроикономика от ПУ „Паисий Хилендарски” и магистър по топлотехника от института по хранително-вкусова промишленост в Пловдив. Има магистратура по европейска икономическа интеграция и развитие от Фламандския университет в Брюксел. Специализирал е в Института „Робер Шуман” в Будапеща и в Университета „Джорджтаун” – Вашингтон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!