Деветима са с повдигнати обвинения за погрома на БФС

30 юни 2013 в 17:25 2731 0

Погромът над сградата на БФС. Снимка: Булфото
Погромът над сградата на БФС. Снимка: Булфото

На 9 души са повдигнати обвинения за хулиганство след погрома над офиса на БФС в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Фенове на ЦСКА вчера по обед атакуваха централата на Футболния съюз в центъра на София, като изпотрошиха стъклата по фасадата на сградата и опитаха да подпалят централата. 

Общо 17 души са били задържани днес в СДВР, уточняват от полицията. Повдигнатите обвинения са за унищожаване и повреждане на имущество. На трима от задържаните са повдигнати и обвинения за опит за палеж.

Двама души от деветимата все още се издирват, уточняват от МВР, но не съобщават кои са имената им. Останалите са за 72 часа в ареста. 

Сред тях хората в погрома са били забелязани известните в криминалните среди Росен Петров-Животното, подсъдим за участие в наркогрупа, и Калоян Стоянов-Цимбика.

Междувременно в неделя стана ясно, че в София е учредено Акционерно дружество "ЦСКА 1923" АД. Негови учредители са Аспарух Никодимов, Димитър Пенев и Стоян Йорданов. Дружеството има за цел да изкупи акциите на Нефтохимик 1962 Бургас. В писмото се отправя призив за насрочване на извънредно заседание на Изпълкома на БФС, което да доведе до положително решение за бъдещето на ЦСКА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!