Фенове на ЦСКА обсадиха Районния съд в София

02 юли 2013 в 09:38 2896 1

Погромът над сградата на БФС. Снимка: Булфото
Погромът над сградата на БФС. Снимка: Булфото

Фенове от агитката на ЦСКА обсадиха Районния съд в София, където днес ще се решават мерките за неотклонение на някои от задържаните при погрома на сградата на Българския футболен съюз (БФС) в събота.

Пред сградата на съда те са опънали плакат с текст: "Ние сме правосъдието". Феновете настояват задържаните да бъдат освободени. 50 души вече се намират в сградата на съда, който се охранява от жандармерия. Мерките за неотклонение се очаква да бъдат гледани следобед.

9 души са повдигнати обвинения за хулиганство, като полицията задържа общо 17 души. Двама от обвинените все още се издирват. Сред забелязаните в съботния погром бяха забелязани известните в криминалните среди Росен Петров-Животното, подсъдим за участие в наркогрупа, и Калоян Стоянов-Цимбика.

Освен атаката на сградата на БФС в събота червените ултраси опитаха да се саморазправят и с двама фоторепортери, като искаха да изтрият снимките, които те са направили. 

В официално изявление ЦСКА се разграничи от нападението на фенове на клуба над сградата на БФС. “Наясно сме, че всеки български гражданин е свободен да мисли, говори и действа, както намери за добре. Но само в рамките на закона!", се казва в позицията, разпратена до медиите.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови