Морето погълна мъж в Бургас, труп намерен на плаж във Варна

OFFNews 09 февруари 2012 в 10:56 2551 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Огромни вълни отнесоха млад мъж от мостика в Бургас вчера вечерта, съобщи полицията. За последно мъжът - на приблизителна възраст 20-25 години, е видян към 18:00-18:30 часа от патрул на жандармерията, охраняващ приморския парк. Това разказа говорителят на Областната дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева пред "Фокус". Мъжът бил на мостика. На него имало и млада жена, която снимала бурното море. Двамата се разминали по средата. Виждайки ги, патрулиращите двама жандармеристи веднага им подали сигнал да се изтеглят от мостика. Момичето се върнало на брега, но младежът продължил да върви по мостика навътре към морето. "Разминахме се по средата на мостика. Попита ме накъде отивам. Отговорих, че ще снимам. Попитах го той къде отива. Каза, че оглежда обстановката", разказало момичето пред полицаите след случилото се. След като стигнало брега, се обърнало - младият мъж вече го нямало. Всичко станало много бързо в тъмното. Жандармеристите само видели, че от двете сенки е останала една. Момчето не е открито. Претърсването на района продължава. Включили са се и служители на Гранична полиция. Работата е много трудна - морето е бурно, вълните - много високи. Работи се и по версия за самоубийство. Установява се самоличността на момчето. То е високо приблизително 1.70 м.

Варна

Също днес труп на мъж беше открит на варненския плаж, научи OFFNews.bg. От ОДМВР обясниха, че е изпратен патрул на мястото. Мъжът е облечен с леки дрехи, което говори, че той вероятно не е бил на разходка по плажа. Тяло е било открито край рибарския плаж в морската ни столица и е бил забелязан от минувачи. Предстои да бъде извършена аутопсия на тялото, за да бъдат установени причините за смъртта.

Обстановката

Обстановката в страната постепенно се нормализира.

Бедственото положение в област Шумен беше отменено в 12 часа. Обстановката остава сложна, но е овладяна, увериха от областния щаб за координация на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи.

През последните 8 часа няма сигнали за бедстващи хора, каза началникът на „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Иван Иванов. През изминалото денонощие помощ е оказана на 8 души, а около 50 човека са били евакуирани до близки населени места.

Обстановката по пътищата в област Шумен остава критична. Затворени все още са пътищата Нови Пазар – Преселка – Тръница в участъка от село Памукчии до границата с Варна, Каолиново – Лятно – Долина – кантон Лиси връх – Войвода – Златна нива – Царев брод в отсега от Върбяне до Лиси връх, както и пътищата между граница Варна – Векилски, граница Добрич и Векилски, каза Димитър Ковачев, директор на областното пътно управление.

Останалите пътища са отворени за движение.  До 17 часа всички участъци трябва да бъдат разчистени.

Отменено е и бедственото положение на територията на Поморие, съобщи пресцентърът на общината. Тежката ситуация, причинена от бушуващия вятър и силното морско вълнение, вече е овладяна.

Пътищата на територията на общината са разчистени и отворени за движение.

Има данни за прекъснато електрозахранване в четири села на община Поморие – Горица, Козичино, Порой и Гълъбец. Екипи на EVN работят за отстраняване на авариите.

Дунав мост

ГКПП-Дунав мост вече отворен. Възстановено е движението на тежкотоварни моторни превозни средства, съобщават от Гранична полиция. На влизане в България се пропускат и автомобили над 10 тона, а на излизане, по искане на Румъния, е въведено ограничение за автомобилите над 7,5 тона.

Поради забраната за корабоплаване по река Дунав, граничните пунктове Свищов, Никопол, Видин и Оряхово остават затворени.

ГКПП "Капитан Петко войвода" е затворен за товарни автомобили, заради което в областта са спрени от движение 36 товарни автомобила.

Ситуацията на ГКПП „Златоград“ е нормална, движението там се осъществява с вериги.

Затворен за всички моторни превозни средства остава пропускателният пункт „Капитан Андреево“.

Всички останали гранични пунктове са проходими при зимни условия.

На ГКПП Лесово има огромна опашка от товарни автомобили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!