Quantcast

Руските студенти отговориха на украинските: Само Русия се бори за демокрация (видео)

OFFNews Последна промяна на 02 февруари 2015 в 15:10 12097 88

Няколко дни след като украински студенти изпратиха обръщение към руските си колеги, в което ги призоваха да свалят информационната завеса и да проверяват това, което чуват, представители на руски университети пуснаха обръщение в отговор.

В обръщението руските студенти на свой ред призовават украинците да погледнат фактите, според които страната им в момента е управлявана от "крадци и престъпници, а начело на страната е олигарх, който е влизал в екипа на отхвърления от вас Янукович". 

По думите им единствената причина САЩ и Европейския съюз да въвеждат санкции срещу Русия е, че тя е единствената, която наистина се бори за демокрация. 

Ето и цялото послание на руските студенти:

Здравейте, уважаеми украински студенти. На нас, като представители на руските студенти, не ни е безразлична съдбата на братска Украйна. Ние видяхме вашето обръщение. Ние ви чухме. Във вашата страна има гражданска война. Умират обикновени украински граждани – деца, старци, жени. Вие ни призовавате да вдигнем информационната завеса. Хайде да го направим заедно, за да няма никакви съмнения. Нашите предци никога не са прекъсвали историческите връзки между нас. Ние винаги сме били и винаги ще бъдем братски народи и нищо не може да скъса връзките помежду ни. 

Вие казвате, че бандеровците, „Десен сектор“, нацистите са само приказка. Нима жертвите на Майдана, на Дома на профсъюза, бомбардираните градове на Донбас също са само приказка? И всичко това ли наричате информационен шум?

Братя, замислете се!

Ние, студентите, сме най-добрите представители на своя народ. Именно затова не се засипваме с фейкове и дезинформация, не се съмняваме във фактите.

Преди година във вашата страна имаше антиконституционен преврат. Вие наричате избрания от украинския народ президент Янукович диктатор, узурпирал властта. Вие говорите за тоталло безправие, а в същото време във Върховната Рада заседават крадци и престъпници, а начело на страната е олигарх, който е влизал в екипа на отхвърления от вас Янукович.

Вие наричате част от революцията събитията, довели до хиляди жертви. Казвате, че сте станали по-сплотени, но в същото време се води гражданска война.

Хайде да погледнем какво се случва в Донбас. Жителите на Крим ги чакаше същия кървав хаос, предизвикан от хората, завзели властта. Кримчаните не поискаха такава участ и проведоха демократични избори под защитата на „вежливите хора“. Вие ни призовавате да се съмняваме. Но да се съмняваме в какво?

Завземането на властта със сила доведе до гражданска война и до хиляди и хиляди жертви и разбити съдби. Но вие ни призовавате да се съмняваме. Кримчаните живеят под мирно небе. В нашата страна не убиват, от бомби не умират наши роднини и близки.

Повярвайте, ние прекрасно разбираме защо САЩ и Европа въвеждат санкции срещу Русия. Това се случва, защото Русия е единствената страна, която действително се бори за демокрация, докато САЩ и Европа, които разделят света на наши и чужди, правят оранжева революция в суверени държави като Югославия, Ирак и след всичко това вие казвате, че западните страни поставят над всичко останало човешкия живот и вините за всичките си беди нашия президент.

На вас ще ви се наложи да обяснявате на вашите деца защо сте стреляли по нас. Ние не сме вдигали оръжие срещу нашите братя, нас няма да ни бъде срам от нашата история. Днес ние развиваме нашата страна и правим това благодарение на факта, че в нашата страна цари мир, независимо от външните и вътрешните сътресения.

Така възхваляваната от вас Америка и Европа помагат на Украйна с оръжие и боеприпаси. В същото време от Русия идват безкрайни потоци хуманитарна помощ. Мислете, съмнявайте се, проверявайте!

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.02 2015 в 17:34

Благодаря на всички будни българи за тези съобшения.

А на другите искам да им кажа.

България не е Русия
България не е САЩ,

България си е България.

Чу ли другарю Волене-е от руската вече партия Атака?

04.02 2015 в 15:34

Крайно време е документите и кореспонденцията на Граф Игнатиев с османските власти, с които се снабдява българското военно разузнаване и чиито факсимилета се съхраняват и до днес в Министерство на отбраната да видят бял свят, за да знаят всички българи как Граф Игнатиев изисква от османските власти не обикновен съд да съди Васил Левски, а специална комисия, в която двамата българи са определени от него за да е сигурен, че Апостолът ще бъде обесен. Очевидно и логично е, че за целите на руската дипломация не е изгодна политиката на ръководителя на българското национално-освободително движение и разбиранията му за „чиста и свята република” и, че „който ни освободи, той ще да ни и пороби”.

04.02 2015 в 15:32

В последен отчаян опит да се спре подемът на българския народ и единението му, Цариградската патриаршия и Руската църква

обявяват схизма против Българската църква

през 1872 г. Отново по настояване на руския консул в Цариград – този път Граф Игнатиев, нашите владици са заточени. Схизмата против Българската църква продължава чак до 1945г.

Нещо повече - член 10 от фермана разрешава и други, неупоменати във фермана епархии да бъдат признати за български, ако най-малко 2/3 на християнското население в нея го желае.

Съобразно този параграф през 1880 г. се извършва плебисцит в Македония (умишлено откъсната от България със секретните договори на Русия с Австро-Унгария през 1876-1877 г.) под контрола на турските власти и Вселенската гръцка патриаршия. Резултатът от този референдум е изцяло в полза на Българската екзархия и довежда до включването на голяма част от Македония в границите на Българската екзархия. Това са Скопска, Охридска и Битолска.

04.02 2015 в 15:28

Започналата да набира сили и воля за обявяване на независимост Българска екзархия също попада под ударите на коварната и двулична имперска политика. В същата 1861 г. по настояване на княз Лобанов - руският консул в Цариград и тримата български владици са заточени в Диарбекир в опит да се спре единението и обявяване независимостта на Българската екзархия. (виж. Симеон Радев – „Строители на съвременна България”

04.02 2015 в 15:27

За съдбата на нашите сънародници, преселени в руските земи, можем да съдим по думите на Христо Ботев, написани 14 години след брошурата на Г. Раковски, в статия в бр. 13 на в-к „Знаме” 1875г. - Думите му нямат нужда от коментар:

„Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българск¬ите колонии”

” ... не остави¬ха не една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано. Тие испокрадоха имането и покъщнината на селяните, испоклаха им птиците и добитакът и сичкото това премина ненаказано от страната на правителството.”

„Пр¬авителството натовари 1,000 души български момци в един твърде веран вапор и ги испроводи на Кавказ в такова зло време, щото от бурите вапорат потъ¬на в Черното море и нашите отидоха да защищават от рибите своето ново отечество.”

04.02 2015 в 15:23

Oсновоположникът на българското национално – освободително движение и радетелят за извоюване на национална независимост Георги Раковски изцяло със собствени сили и средства издаде брошурата си „Руската убийствена политика за българите” през 1861 г.

НЯКОЙ ДА Е ЧЕЛ ТАЗИ БРОШУРА И ЗАЩО НЕ НИ Я ПРЕПОДАВАХА В УЧИЛИЩЕ ПРЕДИ 1989г.????????

04.02 2015 в 15:18

Граф Игнатиев изисква от османските власти специална комисия да съди Левски, за да е сигурен, че Апостолът ще бъде обесен.

Нека всеки сам си отговори на въпросите, взимайки предвид факта, че в Априлското въстание и Руско-Турската война българският народ дава около 30 000 жертви в бой и общо около 200 000 жертви заедно с цивилното население.

Руската армия дава около 15 000 жертви, много от тях финландци и украинци...

Колко паметника има за свидните български жертви, за героите и мъчениците? А колко за руските?!

04.02 2015 в 15:06

Кой насажда омраза?
Отговарям ви този който раздухва че България се готви за война с Русия, както и този който лъже че не руснаци убуват украинци.

А що се отнася дали е щяло да ни има ако не са били те, ами със сигурност е че щяло да ни има, само че не със повредено българско самосъзнание.

Не мога да се кланям на хора които грабят чужди истории и земи и се величаят.

Когато Великите Български владетели от рода Дуло са градили империя по земите на Волга и Днепър, а Крим е било сърцето на Велика България, Руските племена са били още туземци. Когато Българите са били вече православни християни и са имали собствена азбука и език, все още не е имало Руско или Московско Княжество то се създава след 1100 г, но вече е имало наченки Киевско княжество.
И после когато България им е дала вяра и когато България им е дала своя собствен език и азбука те я преименуват в СЛАВЯНСКА.

04.02 2015 в 01:08

Вече няколко руски блога публикуваха, че отговорът е фашфишикация. Сверете си източниците.

03.02 2015 в 22:00

Не. Вие, сериозно ли? Откъде се насажда тази омраза към Русия? Щеше ли да ви има, ако не бяха те? На българина вечно някой му граби нещо.. Другото, което е, набийте си го в главите, не руснаци убиват украинци.