Украинските към руските студенти: Утре ще ни е срам от войната (видео)

OFFNews Последна промяна на 28 януари 2015 в 13:30 46231 66

"Наистина ли досега не разбрахте защо САЩ и Европа въведоха санкции срещу Русия? Наистина ли все още вярвате в световния заговор срещу великата свещена Русия? Наистина ли във Вашия свят съществуват само свои и чужди? Повярвайте - единственият, който е виновен за нашите проблеми, са ръководителите на нашите страни. Европа и Америка, за които главната ценност е човешкият живот, просто отстояват своите принципи. Те не се опитват да поставят на колене когото и да било."

Това посочват студентите от най-елитните украински университети във видеообръщение към руските си колеги. Посланието е изпратено чрез платформата "Евромайдан".

"И на Вас, и на нас ще се наложи да обясняваме на децата си защо сме стреляли един срещу друг. Или защо не направихме нищо, за да спрем войната. Един ден ще ни е срам от такава обща история. Ние искаме да се сражаваме с Вас на научни олимпиади и на Олимпийски игри, а не на Донбас" - казват младежите.

Те подчертават, че в момента в Донбас умират и украинци, и руснаци.

"Призоваваме Ви да свалите информационната завеса - проверявайте това, което чувате, съмнявайте се в това, което виждате. Казват, че руснаците и украинците са един народ. Възможно е да е така. До неотдавна. Сега между нас има огромна разлика. Днес ние сме от двете страни на барикадата - вие отляво, а ние отдясно. А между нас - километри неразбирателство. А всъщност какво ни разделя? Това е информационният шум. Не е нужно да вярвате на думите ни. Молим Ви само за едно - съмнявайте се и проверявайте" - призовават украинските студенти.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.01 2015 в 22:04

"Посланието е изпратено чрез платформата "Евромайдан"."

31.01 2015 в 10:39

украинските соросоидчета!

29.01 2015 в 21:44

"Европа и Америка, за които главната ценност е човешкият живот, просто отстояват своите принципи. Те не се опитват да поставят на колене когото и да било." Е тук се хиля на глас. Авторите ще да са усвоили някой и друг грант от "Америка за Украйна" и ще бъдат наградени с посещение в Брюксел.

29.01 2015 в 18:46

Може би тези студенти не носят в джобовете си устройства като това
https://www.youtube.com/watch?v=UnII2j-vSFc

29.01 2015 в 17:03

Това послание щеше да е много хубаво, ако обаче не се разминаваше с реалността. Ако на Европа и Америка толкова им пукаше за човешкия живот, нямаше да избият 200 000 цивилни иракчани преди само 10 години. Нямаше да въоръжат ислямистите в Сирия. Нямаше да пратят и снайперисти в Киев, които да стрелят и по протестиращи, и по полицаи. Всичко друго са празни приказки. След войната ще ги е срам не руснаците, а украинците. Както след Втората световна ги беше срам немците.

29.01 2015 в 14:05

Интересно е най-вече, че бедният оскотял електорат на комуно-милиционерите в болшинството си са без работа и едвам свързват двата края , но нахранени със земя от Крим си лягат напълно удовлетворени с парче от "съветска ядрена ракета" в панелното соц-леговище. Те непрекъснато възхваляват съветското оръжие без да им пука , че при евентуална война до 2-3 часа няма да ги има и тях и кумирите им. А в същото време децата на българските шумкари и парт-секретари отдавна са юпита с британски дипломи и имат имоти и сметки в "загнилия соросоиден Запад". Също като децата и на съветската червена номенклатура и видни китайски комуно-експлоататори пардон "другари. Както е във вица ,когато комсомолка си легнала с капиталист - тя викала "пукай ме" , но до мозъка ми няма да достигнеш.

29.01 2015 в 13:19

ако знаят в България колко психопати русофили има, които вярват в световната конспирация
ЕДНО ТРЯБВА ДА ИМ ПРИЗНАЯ НА РУСИЯ С АГРЕСИВНАТА СИ ПОЛИТИКА УСПЯ ДА ОБЕДИНИ СРЕЩУ СЕБЕ СИ И ПРИЯТЕЛИ И ВРАГАВЕ