Quantcast

Режисьорът Оливър Стоун покани Путин за кръстник на дъщеря му

OFFNews Последна промяна на 20 юли 2019 в 20:18 3968 0

Оливър Стоун, Вл.Путин, Кремъл

Снимка tass.ru

Американският режисьор Оливър Стоун гостува в Кремъл и по време на интервюто си с домакина Владимир Путин го покани да стане кръстник на дъщеря му.
Трябва да питате самата нея, казва руският президент на режисьора, който пък се съгласява с това и уточнява, че щерката е на 22 години и е възпитана в духа на християнските традиции. Стенограмата на интервюто е публикувана в сайта на Кремъл късно снощи вечерта. Съобщава се, че Владимир Путин е отговорил на въпросите на американския кинорежисьор, сценарист и продуцент Оливър Стоун. Ето и самото интервю, в което руският президент говори за хомосексуалност, Украйна, САЩ, Иран, Скрипал:

О.Стоун: - И така. Аз взех интервю от Виктор Медведчук /украински политик и кум на Путин, бел.ред./, това беше в Монте Карло. Говорихме за Украйна. Предполагам, че сте близки с него?

В.Путин: - Не бих казал особено близки, но добре се познаваме. Той беше ръководител на администрацията на президента Кучма и тогава ме помоли да участвам в кръщението на дъщеря му. В нашата православна традиция не е позволено да отказваме.

О.С.: - Не може да откажете? А аз мислех, че това е било голяма чест за вас?

В.П.: - Да си кръстник винаги е голяма чест.

/Тук режисьорът пита на колко деца Путин е бил кръстник, а той казва, че само на единици. Тогава Стоун отправя молбата си президентът да стане кръстник на дъщеря му и на въпроса дали тя иска да бъде православна, Стоун казва: „Ние ще я направим, но само ако церемонията се състои в църква“. Таткото на бъдещата президентска кръщелница вметва, че сега младите хора в Америка са много различни и в някакъв смисъл изпортени, и че е много странно случващото се в американската култура./

В.П.: - А има ли американска култура?

О.С.: - Както знаете, аз винаги съм бил бунтар и съм такъв и сега. Длъжен съм да кажа, че съм шокиран от начина на мисленето на младото поколение. То приема много неща като даденост. Мислене, парадигма, много коментари за телевизията – всичко е посветено на джендъра, на пола. Хората постоянно се идентифицират различно в социалните мрежи – аз съм този, аз съм онзи, аз съм трансджендър, аз съм цисджендър… Не е ясно изобщо какво става. Много са тези, които са зациклили на това.

В.П.: - Ами много хубаво си живеят, няма с какво да се занимават.

О.С.: - Преди няколко години ние с вас говорихме за хомосексуалността, вие казахте, че в Русия това не се пропагандира.

В.П.: - Не е съвсем така. Имаме приет закон, забраняващ пропагандата сред непълнолетните. Целта е да се даде шанс на човека да достигне зрелостта и после сам да реши кой е той, как иска да живее. И след това няма никакви ограничения.

О.С.: Украйна има нов президент, нещо промени ли се там, или си е както и преди?

В.П.: - Все още не. Онова гласуване беше явно протестно. Достатъчно много хора подкрепиха новоизбрания президент в централните райони на Украйна, в източните и южните. А това се все хора, които наистина искрено се стремят и желаят урегулиране. Затова и г-н Зеленски в хода на кампанията си постоянно говореше за това, че е готов да направи всичко за урегулиране на кризисната ситуация /с Донбас, бел.ред./. Но ето в Париж той изведнъж заяви, че не счита за възможно да води преговори със сепаратисти, както той ги нарича. А това противоречи на говоренето му от предизборната кампания. За съжаление, към днешна дата няма никакви промени.

О.С.: - Има ли някакви причини, обясняващи тази ненавист на Украйна към Русия?

В.П.: - Както знаете, отношенията ни днес са сложни и това е провокирано от тежките събития, свързани с държавния преврат /има предвид Евромайдана, бел.ред./. И второ, това е пропагандата на действащите в днешна Украйна власти, които сочат Русия за виновна за всички последствия от трагичните събития.

О.С.: - В историческа перспектива можете ли да си представите, че Украйна и Русия биха се събрали заедно?

В.П.: - Аз мисля, че това е неизбежно. При всички случаи е неизбежно изграждането на нормални, приятелски и даже съюзнически отношения. Смятам, че руснаците и украинците са един народ и по същество една нация.

/Тук Стоун не крие учудването си, а Путин надълго и нашироко му обяснява времената, когато украинските земи са се присъединявали към Русия не за друго, а заради религиозната си принадлежност, тъй като не са искали да бъдат част от католическия свят. Но пък сега много от украинците държат да подчертават своята идентичност и се борят за нея. Следват обширни разговори за американските избори от последните години/.

О.С.: - Напоследък Русия е постоянно обвинявана за намесата на изборите през 2016 г. доколкото аз зная, няма никакви доказателства, те така и не бяха показани. Но в САЩ има дори разследване за намесата на Украйна в изборите ни, излиза така, че Порошенко е бил против Тръмп и за Клинтън.

В.П.: -Да, няма никакви тайни за това. Не мисля, че е възможна намеса на украинската държава обаче. Но е абсолютно вярно, че украински олигарси даваха пари на опонентите на Тръмп. Дали са правили това самостоятелно, или със знанието на властта, не зная.

О.С.: - Как коментирате събитията в Керченския пролив?

В.П.: - Нямам коментар. Бившият президент Порошенко организира тази провокация специално в хода на предизборната кампания. Той знаеше, че избирателите на изток и на юг не го подкрепят. И използва провокацията за нагнетяване на обстановката, а после и за въвеждането на извънредно положение там. Имам основанията да предполагам, че той е искал да въведе особено положение в цялата страна, а може би и да отложи изборите в тази връзка. И изобщо, искал е на всяка цена да задържи властта си, търсил е всевъзможни средства, за да реализира идеята си. Това е елемент от агонията на управляващия режим.

О.С.: - Как влияе на Русия конфронтацията между САЩ и Иран?

В.П.: - Нас това ни безпокои много. Защото всичко става близко до нашите граници. Това може да дестабилизира ситуацията около Иран, да засегне някои страни, с които сега сме в много тесни, близки отношения, да предизвика допълнителни вълни от бежанци, да нанесе сериозни поражения на световната икономика и световната енергетика. Затова ние бихме приветствали всяко движение напред между САЩ и Иран. Нагнетяването на обстановката няма да е полезно за никого, дори и на САЩ.

О.С.: - Струва ми се, че сте в доста по-лошо настроение от срещата ни миналата година?

В.П.: - Тогава нямаше такава ситуация около Иран и никой не говореше, че някой ще нахлуе в нашите енергийни и други системи.Вижте и Северна Корея, търговските войни се разгръщат. С Венецуела също е зле. Но ние сме спокойни, уверени, ние проблеми нямаме.

О.С.: - Вие сте миротворец.

В.П.: - Абсолютно точно.

О.С.: - Разбира се, трябва да се обединявате със САЩ, с китайците, с иранците.

В.П.: - Само не казвайте, че ние сме виновни. А то напоследък каквото и да стане, все ние сме виновните.

О.С.: - Какво стана със Скрипал, къде е?

В.П.: - Нямам понятие. Той е шпионин, през цялото време се крие. Бяха ми казали, че искал да помоли да се завърне в Русия. За отравянето - в съвременните условия не е сложно да се направи, разбира се. Аз там, не знам, но е достатъчен и милиграм. Но ако отровата е била в ръцете им, тогава изобщо не е трудно. Тук нещо не е така. Може би просто е бил нужен скандал.

/Със съкращения/

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !