Quantcast

Путин: Случилото се в Киев е въоръжен държавен преврат

OFFNews Последна промяна на 04 март 2014 в 12:49 10865 62

Владимир Путин

Случилото се в Украйна е въоръжен държавен преврат. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на пресконференция в Кремъл.

В Украйна все още цари хаос. Това, което се случи, е държавен преврат. С това никой не спори. Кой спори с това? Въпросът, на който не можем да отговорим, е защо е направено това. Това е въпрос, на който не мога да отговоря – нито аз, нито моите колеги, с които обсъждаме въпроса в последно време, посочи Путин.

Виктор Янукович не е издавал заповед да се стреля по демонстрантите на Майдана в Киев и дори изтегли спецчастите. Никой няма доказателства за това какви са били снайперите, стреляли по протестиращите. Тези екстремисти бяха добре подготвени и бяха тренирани в продължение на много време, коментира той.

Момчетата от "Беркут" бяха подложени на нападки, а те само изпълняват заповеди. Дори след Втората световна война не са се отнасяли така към военните, които просто са изпълнявали заповеди, каза руският президент.

Не е изключено въвеждането на войски в Украйна, но на този етап няма така необходимост. В Киев няма никакви военни действия, никой не е стрелял, категоричен е Путин.

Русия не е вземала участие в подготовката на силите за самоотбрана в Крим. Ние смятаме, че Украйна е не само наш близък съсед, но и братска република. Нашите въоръжени сили са братя по оръжие, приятели, много от тях се познават лично. Аз съм сигурен, че руските и украинските военни ще бъдат от едната страна на барикадата.

Ние не смятаме да воюваме срещу украинския народ, но ще направим всичко, за да го защитим. Не смятаме да се намесваме, но украинците, независимо в коя част на страната се намират, трябва да имат равно право да участват в политическия живот на страната, посочи той.

Не разглеждаме варианта Крим да се присъедини към Русия. Смятаме, че след като се успокоят нещата, жителите на Крим ще гласуват и ще решат сами бъдещето си.

Русия е готова да обмисли нови кредити за Украйна, но Западът моли това да не се случва, искат да работят с Международния валутен фонд, коментира Путин.

Колебанията във Фондовата борса се появиха още преди ситуацията в Крим. Тези колебания са обусловени от решението на Федералния резерв на САЩ. Най-много от тези колебания пострада Индия, каза руският президент.

Нашите партньори, особено САЩ, винаги ясно формулират своите геополитически интереси, преследват ги, а след това повеждат по този път и останалата част от света. Ние действаме легитимно. Нашите действия в Украйна са хуманитарна мисия. Не мислим никого да поробваме. 

По повод заплахите за изключване на Русия от Г-8 и прекратяването на приготовленията за срещата на на високо равнище Путин заяви, че срещата не е отменена и Русия продължава да се подготвя за нея. В съвременния свят всички сме свързани и затова не подминаваме тези заплахи без внимание. Но западните страни подкрепят нелегитимната власт в Украйна и ние не приемаме никакви заплахи, каза Путин.

На въпрос защо Янукович е бил приет в Русия Владимир Путин отговори, че Янукович е бил спасен от хуманитарна гледна точка – имало е заплаха за живота му.

Янукович не е отказал да подпише споразумението с ЕС, само е казал, че ще го премисли, ще обмисли положителните и отрицателните страни. Не е нарушил никакви правила. Но това е поводът за ЕС да приеме на страната на опозицията. Ясно е, че Западът имаше много голяма намеса в случилото се, категоричен е Путин.

Не можем да позволим случващото се в Киев да продължава. Ако го позволим, това ще започне да се случва и на други места, посочи Путин.

По повод отмяната на отстъпката за руския газ за Украйна, Путин обясни, че „Газпром“ не е решавал да отменя отстъпката. Ставало въпрос просто за изтичане на срока на споразумението между двете страни. Няма да променяме срока на подписаното споразумение и използваният газ трябва да се заплати, защото в противен случай това би предизвикало проблеми на самата компания „Газпром“, уточни Путин.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.03 2014 в 10:02

Путин: Аз съм висок, красив и миролюбив
освен това обичам да си свалям фанелката и да си навирам зърната в обективите на камерите, понякога летя с жерави друг път се отпускам и харча малко повечко


тая пресконференция малко прилича на интервю със застаряваща звездичка в Космополитън :)

04.03 2014 в 22:12

Който знае историята и знае кой кой е в нея, той няма да повтаря грешки като "Варшавското въстание" от 1 август до 2 октомври 1944г.и груповото предателството което бе извършено спрямо варшавяни,по-късно и срещу унгарци,чехи.поляци и...,заради предварителното взетите решения от Англия какви да бъдат сферите на влияние в след военна Европа от което може да се заключи,че и Русия(СССР) е под тотален задкулисен контрол.Днес всички разбраха,че Великобритания,както и преди 100г., не желае повече емигранти и за това Русия пак го отнася!Но,ако на Путин му забранят да продава ГАЗ,ще им се наложи да ядат "Матрьошки" с картофи - пак.

04.03 2014 в 20:53

Хахахахахахахахахахахаха

04.03 2014 в 20:49

Я да ви кажа един току-що прочетен виц, малко да разведрим обстановката.

На Хитлер в ада му казали, че Русия въвежда войски в Украйна, а Германия е против. Той се смял, плакал, а сега вече иска да се гръмне повторно.

04.03 2014 в 20:14

До 50 Homo Sapiens

Абе АВСТРАЛОПИТЕКО нещастен, абе паристорическо изкопаемо от МЕЗОЗОЯ,
от къде аджеба тъпанарино констатираш (разбра ли я тази думи1ка), че чичко ти ПУТКИН клекна? И в какво се състои клякането му и пред кого?
Не знам какво си чел ,но никъде на става въпрос, че Русия преговаря с някой в Киев и изобщо има намерение да преговаря с някой. Преговаря се с легитимна власт АВСТРАЛОПИТЕКО нещастен. Чети КРОМАНѝОНЕЦО :

"Путин отказа да приеме легитимността на новата власт в Украйна и посочи, че случилото се в Киев е въоръжен държавен преврат."

Така, че :

"Започнаха консултации на ниво министри, уточни Яценюк.

Украйна е готова за построяване на нови отношения с Русия, което ще включва уважение към нейните суверени права, в това число и избора на външнополитическа посока за развитие, посочи Яценюк."

Има само малък проблем, че Русия нихтхабер си няма за тези консултации с ХОХЪЛИТЕ БАНДЕРЮГИ.

И какво галфоне? Според теб :

"Путкин клекна !
Още една победа на демокрацията над злото!!!
Долу руските окупатори !"

Така ли тъпако недъгав? Я чети сега :

"По-рано днес руският президент Владимир Путин обяви, че за момента няма да се изпраща войска в Украйна, но не изключи подобна възможност в бъдеще. Той заяви, че Русия възнамерява да направи всичко възможно, за да защити украинския народ."

На това ли муказваш клякане?
Ех дебиле, дебиле тъп, прост и ......... айдей-й-й-й-й-й, само гледай да се не насереш прав!

04.03 2014 в 19:51

Индианци, какво да ги правиш.

Не скучаят. Имат си ту "Евровизия", ту война, ту олимпийски игри, а през цялото това време някой им крои заговор и те са последната защита. Мънистата дрън-звън, времето тик-так... И огнената вода не свършва. Че как, иначе ще има бунт, разбира се.

Така си и живеят.

Живеят, впрочем, недълго, но в това не намират нищо страшно.

Конкистадорите не могат да им се нарадват.

Времето - тик-так...

Мънистата - дрън...

04.03 2014 в 19:49

Само великия стратег, който ви се привижда като нов Бонапарт успя да се скара за нула време с половината свят, сащиса и малкото останали съюзници, та дори успя да изнерви китайците до степен да му правят намеци "думам дъще,сещай се снахо", което си е епохално постижение, признавам.

04.03 2014 в 19:40

Путин прибра сички козове. Сега на западняците играта им е на капо. Ще се наложи да се бъркат в джебовете и да плащат, и след това ще има и дисциплиниране. Дядо Иван от такива шегички не разбира. Има малко особено чувство за хумор, хахаха...

04.03 2014 в 19:39

Напънало се джуджето и родило ... нищо.

04.03 2014 в 19:22

do homo
да нямате хемероиди г-не,само кръв и л,,,а в главата ви.
Вземете си проктис м,чувал съм,че помага.