Путин се съгласи на политически диалог с Украйна

OFFNews 03 март 2014 в 09:30 21754 63

Снимка postimees.ru

Владимир Путин и Ангела Меркел

Руският президент Владимир Путин се съгласи да започне политически диалог с Украйна, съобщиха световните агенции.

Владимир Путин проведе телефонен разговор с германския канцлер Ангела Меркел вчера вечерта по повод действията на Русия в Украйна.

В края на разговора Путин е приел предложението на Меркел за формирането на международна мисия за установяване на фактите и началото на политически диалог за преодоляване на кризата в Украйна.

В същото време Съветът на руския президент за развитие на гражданското общество и правата на човека заговори за отказ от използване на оръжие в Украйна.

Използването на въоръжени сили винаги предполага ескалация на насилието и мащабни нарушения на правата на човека. Проблемите на Украйна трябва да се решат с политическо регулиране и постоянно търсене на компромис по най-спорните въпроси, но в никакъв случай чрез нахлуване на войски в страната, заявиха от Съвета.

Използването на армия може да бъде факт, ако има опасност за руските граждани. Наистина, има и случаи, в които различни политически сили използват външна сила. Но използването на военна сила е свързано с нарушаването на суверенитета на държавата, което противоречи на международните задължения на Русия, посочват от Съвета.

В същото време те допълват, че информацията за нападенията и убийствата на територията на Крим е недостоверна и силно преувеличена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!