Не ВСУ, а руски партизани са атакували Брянска област. Киев: започват да се събуждат

Според Михайло Подоляк случилото се е умишлена провокация на Москва

OFFNews 02 март 2023 в 14:21 9745 5

партизани
Бойците за свободна Русия.

Съветникът към офиса на украинския президент Володимир Зеленски Михайло Подоляк отрече информациите на руските пропагандисти за това, че украински бойци са нападнали две села в руската Брянска област, при която са убили мирни граждани, деца и са взели заложници.

Той определи съобщенията за саботажна атака от украинските сили като "умишлена провокация" на Москва.

"Историята с украинската диверсионна група в Руската федерация е класическа умишлена провокация. Руската федерация иска да изплаши народа си, за да оправдае нападението над друга държава и увеличаването на бедността след година война. Партизанското движение в Руската федерация става по-силно и по-агресивно, страхувайте се от вашите партизани...", пише Подоляк в Twitter.

Междувременно в Телеграм отговорност за въоръженото нахлуване в двете села в Брянска област пое руска опозиционна организация, наречена Руски доброволчески корпус.

"Точно сега във всичките интернет ресурси можете да видите новина, че "украински диверсионно-разузнавателни групи", които са убили деца, взели заложници, а след това спешно си тръгнали, такива работи... Но всичко това е лъжа на кремълските пропагандисти. Руският доброволчески корпус навлезе в Брянска област, за да покаже на нашите съотечественици, че надежда има и че свободните руснаци с оръжие в ръка се борят срещу режима", пишат от организацията в чат платформата.

От Руския доброволчески корпус заявяват и че скоро ще публикуват "филм-опровержение" на кремълските пропагандни твърдения за случилото се в Брянска област днес.

Говорителят на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната Андрий Юсов коментира случилото се като позитивни тенденции, които протичат в Русия. Според него страната "продължава да се трансформира, прочиства и освобождава от диктатурата на Путин".

"Руската федерация днес е образувание, в рамките на което съществуват голям брой междуетнически, междурелигиозни, социално-политически и други конфликти. Днес има публично изявление на Руския доброволчески корпус. Това са хора, които се борят с оръжие в ръка срещу режима на Путин и тези, които го подкрепят... Може би руснаците започват да се събуждат, да осъзнават нещо и да предприемат някакви конкретни мерки", каза той.

По-рано през деня руските пропагандисти - Соловьов, Симонян, Скабеева плюс най-известните им "военкори" се опитаха да създадат истерия около нападение на украинска група от около 50 бойци на руска територия. Според версията им диверсантите от Украйна избивали мирни граждани, взели огромен брой заложници и водили улични боеве.

Руската Федерална служба за сигурност заяви, че "се предприемат мерки за ликвидиране на въоръжените украински националисти, нарушили държавната граница".

Руските медии дори обявиха, че Путин до часове ще свика извънредно заседание на Съвета за сигурност на РФ и дори, че вече се провежда такова. Това бе отречено от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Местните власти в Брянска област също отрекоха да има взети заложници, а по-късно това бе официално заявено дори и на ултранационалистическия руски канал "Соловьов лайв".

Дори и официалната информационна агенция ТАСС се видя принудена да "замазва" историята.

"Украинските диверсанти, които по-рано проникнаха на територията на Брянска област, не проявават признаци на активност и може да са напуснали територията на Русия. "На територията на РФ вече няма никого от украинската група, всички излязоха. Сега върви претърсване за евентуално останали бойци на ВСУ у нас", заява един от събеседниците на ТАСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

5

Mateevk

02.03 2023 в 16:59

Както винаги Путин е прав. Опитват се да им отнемат напълно фалшивата измислена история, ама то не го оценяват.

12407

4

Bad Horse

02.03 2023 в 15:57

Гражданска война в Русия е по-страшна от завоевател. Всеки срещу всеки... войната в Украйна ще им се стори като пикник.

2550

3

alfakentavur

02.03 2023 в 15:56

Време е народът на СССРайха да въстане срещу фюрера. Все пак Путлер не е като Адолф и далеч няма неговите способности. Управлява единствено със страх и репресии.
А и срещу Адолф е имало десетки атентати.

-1650

2

ob1

02.03 2023 в 14:57

Ами то си е за тревога - робите са се вдигнали на бунт, как така ще застрашават султана и везирите?!?

-529

1

6екеr4о

02.03 2023 в 14:49

Да, ама Соловьов, тоз славен славей на пръднята пропагандна, от часове "Бие тревога", цитирам скорошно заглавие, на телевизора на блядовете от целата педеРация....
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика