Изоставени от своите: В блиндажите под Харков руски боец реве и се прощава с жена си

OFFNews Последна промяна на 12 септември 2022 в 19:38 15168 11

СБУ разпространи нов запис от зоната на бойните действия.

Снимка СБУ / Груз 200

СБУ разпространи нов запис от зоната на бойните действия.

Ситуацията на руските агресори, попаднали в зоната на Харковското контранастъпление, е била драматична, а самите те не са очаквали, че ще срещнат огнен отпор от украинците и че ще бъдат изоставени от своите. Това показват разговори от „фонотеката“ на Службата за сигурност на Украйна, които разузнаването на Киев е прехванало в района на бойните действия. Под напора на ВСУ руснаците товарят труповете на убити свои другари и се сбогуват по телефона с роднините си, а всичко това всява в редиците на руската армия отчаяние.

Според фрагментите, които разпространи украинското разузнаване, частите на противника са били захвърлени на произвола на съдбата – убити, ранени, без боеприпаси, без подкрепата на авиацията, а вместо да се лекуват в лазарет, трябва да изпълняват бойни задачи и да защитават рубежи на чужда територия. Емоционалното изтощение е толкова силно, че в един момент руският военнослужещ започва да реве и се налага съпругата му да го успокоява. Публикувайки телефонния разговор, от Службата за безопасност на Украйна коментират: „Отчаянието и стресът, понесени от агресорите, са нищо в сравнение с последиците от войната и престъпленията, извършени спрямо украинците. Ето защо нашите защитници ще прогонят рашистите от земята ни до пълна победа.“

Целият разговор е изпълнен с характерна за руския език ненормативна лексика, която сме се опитали да преведем най-близо до съответната лексика, използвана на български език.

Малко ни пооблъскаха тука леко. Сега малко почиваме, не знам как ще е по-нататък, ще мога ли да се обадя, няма ли да мога.

В какъв смисъл, пооблъскаха, какво стана?

Улучи ни мънинко.

Ама, че работа. Ти поне как си, жив, здрав? При тебе как са нещата?

Нищо ми няма, ръцете, ръцете и крака.

Какво, ранен ли си?

Осколки ме удариха малко.

Сериозно ли? Или какво?

Нормално, търпи се.

И как е при вас? Що не ви изпращат там в болницата?

Защото имаме бойна задача да държим рубежа.

Те там какво, съвсем ли е…ават?

С две думи, сега… убодохме се малко да търпим болката и ще ходим пак на задача.

Каква мамка им, задача? Вие всички сте за болница.

Каква болница, там в болницата и без нас са вече към 1500 души, болницата е пълна. Днес цяла нощ ни таковаха. (чува се взрив) Ох, бляд.

Те там мамка им, съвсем ли се е..ават?

Тука хохлите (украинците, б. р.) изобщо напират от всички страни, на майната си, навсякъде пробиха отбраната, бляд. Завчера ходихме на 150 километра, там стреляха. Там са пробили отбраната, всичко натаковаха, бляд. Шибано беше там, жестоко. Балаклея я превзеха вече, всичко, изцяло я превзеха. Ние не можем да удържим защитата, имат твърде силни оръжия, в сравнение с нашите. Помолихме за подкрепа на авиацията, казаха ни, к*р, сами дръжте защитата както искате.

Кучета, като в това, бляд… В Афганистан с Чечения.

Страшно е, шибана работа. (плаче)

Страшно е, Зайо, страшно. Знам. Но трябва да се държиш.

Побърках се вече момчета да товаря.

Стига, не се тревожи, всичко ще бъде нормално. Не разкисвай.

Всичко боли (не му се разбира)

Зайо, не разкисвай. Казвам ти, не плачи. Стига.

Ама нямам вече нито сили, нито нерви вече. В кървища съм целия, мамка му. Нямаме нито снаряди, нито оръжие, никакъв к*р, мамка му. Патрони останаха, мамка му, у всички по един пълнител, мамка му.

Всичко ще е наред, ще ви докарат. Нали са казали, че ще ви докарат.

К*р знае кога тези самолети… Ще долетят ли насам изобщо пак. Четири летяха, не долетяха, мамка им, свалиха ги.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12267

11

dolivo

13.09 2022 в 08:04

зайо туй, зайо онуй да се държиш... майка ти проста селска пръчка облъчена от ТВ докато готви...

Войната е грозно нещо

Грубо събуждане от съня пропагандния ги чака

Да се моли за прошка за каквото са направили и да си поправи речника, защото ще го охохлят инак младежа

В страна където индивидуалния живот е евтин, удоволствията бързи, всеки те изоставя в името на нещо

Не е ли по вдъхновяващо No man left behind? вместо За родину? И американците си имат национализъм, но ако знаеш , че бойния ти другар ще ти мъкне като магаре трупа, и ще реве като поднася съболезнования на вдовицата ти - кое е по-силната мотивация

Мислете внимателно и изберете правилния империализъм - който иска да се пожертвате, или който иска да ви възнагради за усилията лични все пак. Не са идеални и двете, но едното е трагедия средновековна1225

10

Д-р Мазникуров

13.09 2022 в 02:00

Джавелинки, Байрактари спукаха ги от шамари...
Харпунче корабчето им проби,
HIMARS-A всичко потроши...

На агресора-убиец Zъбките му ще иZбием!
И в гъZa му алчен, мръсен нашето знаме ще Zабием!

Слава на Украйна! Слава на Героите! Слава на мъчениците и жертвите, Слава на Свободните и горди хора паднали и умиращи за Родината си! Слава и вечна памет!

-4

9

Johnny B Goode

13.09 2022 в 01:48

Бармалейчо, и аз говорих с една жена на Женския пазар. И тя била говорила с друга жена в Изюм и изобщо ужас било там. Наредили всички рашисти с лице до стената със свалени гащи и после направо не е за разправяне какво направили.

-943

8

Бармалей

13.09 2022 в 01:40

Разговор с жителка на превзетия Изюм:
Имах разговор по телефона с жена от Изюм. Сестра й останала в града блокирана от настъпващите въоръжени сили на Украйна. Съпругът и е парализиран и на легло.
Тръпки по гърба ме полазиха от разказа и ! След навлизането на Въоръжените сили на Украйна в града започва пълен хаос. Тотални обиски по домовете, ужасни грабежи и убийства.Окупираха ни "западняците". Те откровено говорят за нас, че всички сме
московци и "боклук" за тях.
Няма да проявиме никаква милост към вас !
Три месеца живяхме без никакви проблеми с руснаците, което означава, че те се отнасяха съвсем човешки с нас, а сега сме вече . . . никой ! Взимат от нас всичко, което намерят и
им хареса – телевизори, смартфони, домакински уреди, храна. Много хора в града бяха арестувани по доноси и откарани в неизвестна посока. Няколко човека бяха просто застреляни на място, заради това че се опитаха да им се противопоставят по време на плячкосването на вещите им.

2376

7

Propaganda

12.09 2022 в 23:18

Га кра перални, не рева, а руско куче?

Дано и тоя скоро жена му може да го разпознае в клипче, секунди преди Байрактар да го дерусофицира.

1320

6

хr4

12.09 2022 в 21:29

Тоя вместо да циври на жена си, да нарамва пушката и да тръгва в правилната посока...да пОдпре цевта на челото на оня #КОЙто го е пратил там и да го пита: "Защо бе аланколу?".

12425

5

edin slep

12.09 2022 в 21:29

Тези маймуни още са с тактиката от ВСВ - който оцелее, женорята ще народят още.

Някои от тях са като предците им, когато са стигнали в Европа, включително и в България - изведнъж виждат пътища, хора които живеят в къщи. Щом крадат тоалетни чинии ... орки някакви.

2870

4

ivenco

12.09 2022 в 20:32

Мани, мани какво ги чака. Не искам да съм там. ;))
В Изюм ще бъдат извършени филтрационни мерки за издирване на "сътрудници" и "вражески войници", каза украинският кмет Валерий Марченко в интервю за BBC.

2264

3

Mateevk

12.09 2022 в 20:11

Колко народ трябва да измре и от двете страни, за да бъде озаптен Путин и пратен на съд? Колко? Дотук се говори за 50 хиляди от руска страна, а от украинска едва ли са по-малко. 100 хиляди не ти ли стигат бе, Путин?

12002

2

IvanofRumen

12.09 2022 в 19:51

Чий го търсите в чужда държава рашисти смотани? Ще ви трепят и по зле ще става за вас.