Уволнен заради АБВ бивш кмет отцепи 11 младежи от БСП и отиде при Първанов

OFFNews Последна промяна на 04 юни 2014 в 13:34 6000 4

Найден Найденов

Снимка http://karlovopress.com/

Найден Найденов

Бившият кмет на Карлово и наскоро уволнен от директорския пост в Областното пътно управление Найден Найденов обяви официално, че напуска БСП и се присъединява към АБВ на Георги Първанов. Найденов отцепва и 12 младежи от структурите на левицата, които отиват при Първанов.

Бившият градоначалник съобщи за решението чрез декларация, изпратена до медиите от АБВ.

Той бе уволнен от Пътното управление в края на март, след като дъщеря му официално се присъедини към АБВ.

"Заявявам, че напускам Българската социалистическа партия", пише Найденов, който е председател на групата съветници от Коалиция "Демократична левица" в Общинския съвет на Карлово и бивш зам.-председател на Областния съвет на БСП - Пловдив (2010-2012), секретар на Областния съвет на БСП - Пловдив (2012-2014), председател на Общинския съвет на БСП - Карлово (1999-2008), заместник-областен управител на област с административен център Пловдив (2005-2007) и кмет на община Карлово (2007-2011).

"Аз съм автентичен социалдемократ, носител на левите идеи, завещани ни от Димитър Благоев - Дядото. Поех общинската структура на БСП в Карлово в момент, когато никой от днешното ръководство не желаеше и нямаше смелостта да поеме отговорността в трудния за партията момент - с разбити и обезверени структури, без финансиране и с материална база, недаваща възможност за ефективна работа. Без да търся личната себеизява, успях да стабилизирам и изградя отново заличени на места структури. Под мое ръководство партията спечели местните избори през 1999 година, президентските през 2001 и 2006 година, парламентарните през 2005-а и местните през 2007 година", пише Найденов за себе си.

Той обяснява решението си по следния начин:

"Днешното ми решение е продиктувано от събитията и процесите, които текат в партията от 2010 година насам. Още оттогава са видими ясни тенденции за овладяване на партията от кръгове, които имат откровено и единствено меркантилно-олигархични интереси и са загърбили идейните основи и наследство, в името на които цяло столетие социалистическата партия е работила за широки социални кръгове и за цялостното добруване на обществото, чието доверие бе употребено и вулгарно предадено.

Инакомислещите в БСП бяха и са подлагани на брутални репресии, които нямат аналог в историята на съвременната българска държава - когато деца отговарят за решенията на родителите си или родители за решенията на децата си. Свидетели сме на безпрецедентни уволнения на хора, позволили си нормални човешки контакти с представители на вътрешно-партийната опозиция.

Вместо тези, по места и в националното ръководство, които имат своята реална вина за поредицата управленски и кадрови гафове, както и за трагикомичните резултати от няколко избора, да понесат своята отговорност и да подадат оставки, сме свидетели на високомерно пренебрежително отношение, както към редовите членове на БСП, така и към целия български народ".

В декларацията си той обявява и напускането на БСП от младежи в партията.

"Затова днес аз се вслушвам в гласа на младите Руми, Иван, Тони, Краси, Марин, Хриси, Цецо, Евгени, Миро, Веси, заедно с които напускам БСП, която заради сегашното си ръководество показа, че не може да бъде изразител на хората с ляво мислене и заради същото това ръководство е неспособна да победи основните политически опоненти на левите и лявоцентристки партии в България", пише той.

Текстът завършва със заявлението: "За нас, лявомислещите и патриотично настроени хора има друг път, в лицето на Алтернатива за българско възраждане - АБВ и затова ние, напускайки БСП, се присъединяваме към единствената формация в център – ляво, която може да се противопостави на ГЕРБ и другите десни и крайно десни формации, а именно АБВ.

За нас, лявомислещите хора с ценности и идеали, вече има АЛТЕРНАТИВА"

Под писмото стоят имената на Румяна Пенева, Иван Хаджийски, Стоянка Арчева, Красимир Генков, Марин Као, Хрисимира Найденова, Цветан Карайоланов, Евгени Иванов, Мирослав Георгиев, Веселина Спасова и Димка Денкова.

"Найденов бе известен в родното си Карлово като Найден – Таурега. По време на кметуването му той напълни автосалона на Общината с луксозни возила - въпреки тежкото й финансово състояние. Екскметът бе известен и с любовта си към бързите скорости. Той шпореше смело и волно като джигит из страната, без да признава правила и Закона за движение по пътищата, получавайки след това „чиститки" от скоростните камери на КАТ из републиканската пътна мрежа. Найденов бе и председател на БСП - Карлово, и зам.-областен управител на Пловдив по време на Тройната коалиция", пише snews.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.06 2014 в 14:00


Напълно заставам зад мнението на “Rene“, от лични наблюдения имам същото мнение за този “симпатяга“!Първо сложи щерката в листата на АБВ, а след като приключи лапачката се “излюпи в друго гнездо“!А с пурите и белия костюм наистина се разхождаше като “Дон Балон“ из града, дори и посред жешко лято!!

04.06 2014 в 14:00

Хахаха ! Оплакала се Достена, че седнала на Остена. Никой не поема отговорност за проблемите в държавата, вътрешни и външни, ами четем само за вътрешните проблеми на партията. Заврете си я отзад тая партия !

04.06 2014 в 13:59

//Найденов отцепва и 12 младежи от структурите на левицата//
Това ща са май всички младежи на левицата, някъде към 59годишни.

04.06 2014 в 13:51

Този нещастник не е най-добрия критерий за морал, за 4 години превърна Карлово в най-бедната община в България, градът потъна в мръсотия, а той се разхождаше с пура и бял костюм. Не защитавам БСП, не ме разбирайте погрешно, просто и този е същия продажник.