Quantcast

Правим два нови центъра за бежанци

OFFNews Последна промяна на 03 февруари 2015 в 11:49 1524 5

Правим два нови центъра за бежанци

Два нови центъра за настаняване на хора, които търсят убежище, ще бъдат изградени в Южна България.

Това обяви днес председателят на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков, който в Министерски съвет представи концепцията си за управление на агенцията.

„Няма разлика дали центровете са в столицата или в други градове", коментира Казаков като посочи, че най-вероятно двата за изграждането на двата центъра ще бъдат използвани стари казарми. Все още не е ясно обаче какви средства трябва да бъдат отделени за ремонта им. 

За нова бежанска вълна не можем да говорим, но увеличение на молбите за настаняване има, каза още Казаков. Той обясни, че целта на съоръжението на границата не е толкова да възспира бежанците, а по-скоро да насочва миграционния поток към КПП-та и да спре нелегалната миграция. Към момента оградата е намалила близо 7 пъти трафика през границата.

"От началото на засиления бежански натиск, се е увеличил капацитетът. Местата са увеличени на 6000. Извършени са редица некачествени ремонти по сградния фонд на ДАБ. Има три досъдебни производства за 2014 година по тези констатации", поясни Казаков. Той допълни, че в бюджета за 2015 година не са заложени средства за храна. "Необходими са пари и за обучение, преподаватели.Всичко това налага въвеждането на нови по-ефективни методи", каза още Никола Казаков.

Шефът на ДАБ каза, че проверка в агенцията установила нарушения при даренията на храни. Някои били приети без сертификати. Установени са и нарушения при назначаването на кадри в агенцията. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.02 2015 в 17:59

Опъвайте мрежата открай докрай на границата и "кръгом" на ислямската сган. Иначе ще берем много ядове,справка - Западна Европа.

03.02 2015 в 17:02

нещем ислямски бОклуци!!!!!!!!!!!!!!!...

03.02 2015 в 13:59

"Казаков посочи, че най-вероятно двата за изграждането на двата центъра ще бъдат използвани стари казарми..."

Големи казарми едно време имаше в Ямбол, Елхово, Грудово и Средец. С най-много мангали и най-висока вероятност за "интеграция" в момента е Ямбол.
Продавайте си апартаментите хора, скоро няма да струват и 500лв. Не на квадратен метър, на имот!

03.02 2015 в 12:47

ПРАДАЖНА ПОЛИТИЧЕСКА СГАН !!!

МЪРШИ !!!

03.02 2015 в 12:06

Казаков, идеята е да махаме, не да правим нови...