Нинова няма да е кандидатът за президент на левицата

OFFNews 06 юли 2016 в 08:20 2998 3

Нинова няма да е кандидатът за президент на левицата

Снимка БГНЕС, архив

Корнелия Нинова няма да е кандидатът на БСП за президент. Левицата ще опита до 30 юли да обяви кандидат-президентската си двойка и иска избори на 23 октомври.

В интервю за Нова телевизия, председателят на БСП каза, че ще търси обединение в лявото политическо пространство. Тя заяви, че в БСП предстои да бъдат номинирани лицата, които ще бъдат кандидати за президентската двойка на партията. „Предстои да номинираме имената в БСП и да проведем разговорите с другите партии - АБВ и „Движение 21” и тогава ще продължим. Наистина, лидерите на партиите да не поставят въпроса те да са кандидат-президенти”, призова още тя. Лидерът на БСП заяви, че вчера преди да даде пресконференция на „Позитано 20”, е разговаряла с Татяна Дончева и я поканила на среща другата седмица. „Ще предложим проект за платформа за президентските избори. Има неща, които ни обединяват в ляво има и такива, които ни разделят", допълни Нинова.

От БСП ще предложат като дата за президентските избори 23 октомври. „Искаме ноември чист, защото това е месецът, в които се приема бюджетът”, каза лидерът на БСП. По думите ѝ целта на предложението на ГЕРБ - 6 ноември да бъде дата на предстоящите избори, е да се потулят обсъжданията по бюджета за 2017 г. „Това е практика при тях - да няма дебати и прозрачност”, коментира още Нинова. Лидерът на БСП заяви, че дебатите в парламента за приемането на бюджета няма да имат тази чуваемост заради президентските избори, ако датата им бъде 6 ноември. „Днес ще си внесем нашето предложение. Г-н Цветанов каза 6 ноември, аз казвам 23 октомври”, поясни Нинова.

"Ще се опитаме на Бузлуджа на 30 юли да имаме двойка. През това време, трябва да минат конференциите на другите партиите. Не го приемайте за 100% обещание. Ако не успеем до тогава, Националния съвет на БСП ни е дал 31 август. Ще се опитаме по-рано от уважение към хората", каза Нинова. "Не се притесняваме, че кандидатът ни ще бъде подложен на компроматна война", коментира лидерът на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

3

мнение от IP

06.07 2016 в 11:41

Важното е дейност да се развива. Поклонение на Т. Живков да се направи, на Бузлуджа да се иде, червени фанелки да се веят, обещания да се дават за социален президент (каквото и да значи това?!)

12884

2

Nimart

06.07 2016 в 11:27

#Кой или #Койчо?

17898

1

кикимора

06.07 2016 в 09:11

Ох, тая вечер няма да пия от мъка по този повод.