Плевнелиев: Държавната корупция още е силна, пазете се от националисти и популисти

ОFFNews 05 юли 2016 в 20:09 8887 58

Росен Плевнелиев.

"Взех сам своето решение и се радвам, че го взех навреме, бях честен и към народа като казах много ясно и защо", заяви Росен Плевнелиев в интервю за "Нова" ТВ във връзка с отказа си да се кандидатира за президент на идните избори.

Той посочи, че хората са запознати с личните му мотиви и трагедията, която го сполетя преди по-малко от година.

Президентът отбеляза напредък в борбата с престъпността, но корупцията в държавната администрация все още е сериозен проблем.

„В казуса „КТБ”, например, трябва да се тръгне по пътя на парите. Намерете ги, върнете ги, покажете, че този път е по-различно”, призова Плевнелиев, като настоя да се търсят виновни за фалита на банката, както и за харчовете около АЕЦ „Белене”.

Политикът не пропусна да коментира и решението на Великобритания да напусне ЕС:

„Никой не печели нищо от Brexit. И затова призовавам: пазете се от националисти и популисти. Последните се познават по това, че са били навсякъде и използват всяка ситуация, при която хората са били притеснени. Много е лошо да си играеш със страховете на хората”.

Според него мандатът му ще е напрегнат до последния ден, но е дал шанс на партиите да подготвят своите кандидати. Той се надява народът да е печелившият в крайна сметка, като избора от възможно най-много честни кандидати.

„Вие знаете много добре разликата между трагедията, която ме сполетя и същевременно чак в края на май ,когато аз обявих своето решение. От друга гледна точка мога да заявя, че това е мое лично решение, за което обаче ето сега от светлината и от хоризонта на времето съм още повече доволен”, каза Плевнелиев.

Той бе категоричен, че не президентското кресло го е привлякло към политиката, ами желанието да даде нещо на България: „Исках да дам, дадох, и продължавам да давам, ще продължавам да го правя в бъдещето”.

Според него в момент България е добре представена по света в лицето на президента си. Колкото до кандидатурата на ГЕРБ, той заяви, че има няколко имена, които се обмислят, и изрази притеснението си, че не са обявени кандидатите.

Плевнелиев отбеляза, че е в добри отношения с Бойко Борисов и няма конкретни планове с какво ще се занимава, след като слезе от поста, но то ще е в посока на „демокрацията и европейското развитие на България”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

64

Red or Dead

06.07 2016 в 11:50

““““......С две думи организирайте се и почвайте с минусите, защото вие всъщност това и правите......“““““““““

Чичи, cara, с радост и лека тъга, изпълних вашите нежно завоалирани послания, особено в “мръсната“ част с миносочука(вас естествено по дефолт, ви пожалих;)....е признавам си чистосърдечно, че на някоЙ от “оценените“ хич и не ми се досвидяха (-)....защо ли!?!...нямам отговор, просто ръцете ми сами го правят....

Сега отивам тихо да страдам, сърце не ми дава да ви причиня още такива мисли “....че сипеш отрова във форума и киснеш по цял ден и нощ..““““

63994

62

Red or Dead

06.07 2016 в 11:36

““““....Red of Dead, много високо мнение имаш за себе си, а това е смешно....“““““


Чичолина, cara mia........но защо така, толкова...“умна..красива..интели..“....и толкова...лесно ранима..
А наша скромност просто искаше да каже, че няма личност на Земята, която може да бъде харесвана от всички;)Е, така венцехваления от около 0,05% от българите “президент“ се оказва, че в такива(около 99% от българите)като мен буди дълбока мерзост и погнуса.....струва ми голямо усилие да се опитам да не напиша ТОЧНО какво мисля за тази нищоперсона, защото просто ще бъда посечен от дамоклевия меч, висящ постоянно над всеки мой “пост“......и се радвам, че такава префинена натура е прозряла в такъв плебс като наша прескромност жалки и смешни напъни за нещо повече от “харесване на перачки“....но вие като виден представител на висшата каста на “умните..красивите..“ ще ни простите тези позорни напъни и шутовщини....ДА ЛИ....

26179

58

ELPIDA

06.07 2016 в 11:00

Цитирам по памет строфа от Хр.Радевски,който в миналото доста години е бил в немилост:
"Попитали един древногръцки пророк
кой порок той смята за най-лош на земята-
предателството,клеветата,
убийството или разврата?
А той набърчил своя древен лик
и отговорил:
- Властта в ръцете на простака."

p.s.Тези,които сами се отсвирват могат да се сърдят само на себе си.
Зад самоиронията и хумора на Red...се крият послания,лесни за разгадаване.Просто човек трябва да се опита да вникне...
 
X

Да помогнем на украинските деца!