Quantcast

Костов: Одитът в КТБ е опорочен от прокуратурата

OFFNews Последна промяна на 14 юли 2014 в 12:37 13487 26

Одитът в Корпоративна търговска банка е опорочен от прокуратурата. Това заяви Иван Костов, бивш министър-председател и финансов министър в интервю за Дарик радио.

"Те трябва да зададат следния прост въпрос на главния прокурор: какви досиета сте взели и на каква сума са кредитите в тези досиета. Аз подозирам, че сумата ще бъде близка до тези липсващи 3.5 млрд. лв.", каза Костов. По думите му това означава, че прокуратурата е действала "върху и заедно с одита и по този начин го е опорочила".

Костов е категоричен, че е необходим нов одит, който да бъде изпълнен за 6 месеца, какъвто е законовият срок, а не за 10 дни. Освен това прокуратурата трябва да се изтегли при втория одит.
Според Костов е възможно атаката срещу банката да цели присвояването на активи и напомни, че там бяха и част от парите на основни предприятия в енергетиката.
Задача №1 е да не се допусне нова банкова паника на 21 юли, когато одържавената „Креди Агрикол“ отвори врати.

Според Костов трябва да се поставят такси при теглене на голяма сума пари.

"Степенувано по актуалност е най-тежка е задачата с банковата паника, която има много лесно решение: квесторите да обявят такса за теглене на пари от банката в размер на 10%. Който иска да превежда суми от банката или да изтегли по-голяма сума от 5000 или от 2000 лева еднократно, той трябва да бъде обложен с тази такса. Второ, всички останали банки, където тези пари ще се паркират, трябва на същата сума да генерират депозит в Корпоративна търговска банка, обратно при същите условия. Това ще покаже на всички, че банковата система е единна и тя се защитава солидарно от банкова паника", каза Костов.

"Ако Доган отново е в управлението на страната, със сигурност синдиците, които ще събират масата на несъстоятелността на КТБ, ще я съберат като обезценят силно капитала и със сигурност от това ще се облагодетелстват единици. Този отговор трябва да го дадат избирателите", коментира още Костов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.07 2014 в 09:28

прибави и УРУСПИЯТА ПАРТЙНА СЕКРЕТАРКА от "БЪЛГАРИЯ БЕЗ БЪДЕЩЕ"

16.07 2014 в 08:55

№ 24 -толкова си "умен" и "интелигентен"-точно колкото твоят лидер "пожарникарят",който никога не е изгасил дори един пожар поне...Но е бил мутра/бодигард на тАто и пръв приятел му е мутрата "пашата"-все български "ВИП" персони...Както и цВетан вАсилев,кИро японеца,орлин алексиев,цветелина бориславова,цеко минев,делян ПЕЕВСКИ,божков/черепа/...Да ги изреждам ли още ,всичките,все отбор юнаци?

16.07 2014 в 02:26

АКО ИМАШ ВНУЦИ ПО ДОБРЕ ИМ ПРОЧЕТИ ПРОСТОТИИТЕ КОИТО СИ ПИСАЛА, ДЪРТА ИЗКУФЯЛА БЕЗДЕЛНИЦЕ! БОКО Е КЛАСИ НАД КОКО КАТО ПОЛИТИК И ДЪРЖАВНИК И ОСВЕН ТОВА Е БИЛ ПОЖАРНИКАР, А НЕ АСИСТЕНТ ПО ПОЛИТИКОНОМИЯ. ВНУЦИТЕ ТИ ЩЕ ГИ Е СРАМ ЕДИН ДЕН ОТ ТЕБ, ИЗКУФЯЛА БРАМТИЯ!

15.07 2014 в 22:17

"полковник" -ще прочета простотиите които пишеш на моите внуци ,за да знаят какви не трябва да бъдат...И отдавна ми е ясно защо толкова защитаваш бОйко бОрисов...тя простотията е безкрайна.

14.07 2014 в 23:45

Коментарът е изтрит заради използването на неподходящ език.

14.07 2014 в 20:13

10% Данък при теглене,,,много намирисва на десятъка при Османската империя.При обир на следващата банка пак ли ще плащаме 10%.
Предлаагам на др.Костов ако желае да дава и 20%, но за обикновенните хора това означава;ДРУГИ КРАДАТ ,А ВИЕ ПЛАЩАЙТЕ МАСТРАФА

14.07 2014 в 20:13

Блага, нито управлението му беше "успешно" , нито приемането на България в НАТО и ЕС е някакъв "успех" - по-скоро обратното. Просто в този случай е прав.

14.07 2014 в 19:33

№ 17 -да сееш мръсотии и обиди ,това не са аргументи ,с които да ми опонираш,а е простотия и злоба,което пък доказва ,че ти не си прав...Но на истина ще дойде време ,когато всички ще разберат,че Костов беше най-успешният политик,който беше смел управленец,компетентен и със смели ,тежки реформи,които започна ,спаси България от фалита ,в който я беше вкарало комунистическото правителство на вИденов!Благодарение единствено на неговото успешно управление България беше приета в НАТО и ЕС.И по ирония на съдбата ,най-големият антинатовец и ченге от ДС-пЪрванов/гоце/подписа приемането ни в НАТО.

14.07 2014 в 18:50

Костов е интелигентен финансист, и в случая е 100% прав.

Жалко че като управленец не успя да съчетае компетентност, каквато безспорно притежава, с популярност сред избирателите.

Мръсносинята сДСарска шайка покрай него го провали - хубавото наде, мафиянски, генчо лакърджиев и компания.

14.07 2014 в 18:49

бОйко бОрисов е психопат!//трола Блага или Рангелова//

Пак седнала на циганския и се врътка ли врътка.
-------
За Манго Костов е трудно да се нарече обикновен крадец, той е необикновен и ще дойде време когато ще бъде избелван в сярна киселина!!!!