Quantcast

Иван Костов: Няма Пеевски, има Доган

ОFFNews Последна промяна на 23 юни 2014 в 11:16 8343 12

Иван Костов
Иван Костов

Ситуацията около централната банка и двете търговски банки е преди всичко следствие на политическата криза и представлява „вторично торнадо”, което се завихря, коментира бившият десен лидер Иван Костов пред телевизия Bulgaria On Air по повод ситуацията с КТБ.

„Някои предпочитат да го наричат конфликт „Пеевски – Цветан Василев”. Аз мисля, че Пеевски няма, има човек, който седи зад Пеевски и той се казва Ахмед Доган и конфликтът има друго естество”, заяви Костов. Той призова за успокоение на обстановката и подчерта, че Българската народна банка и правителството имат огромни възможности, с които да не допуснат фалита на Корпоративна търговска банка и "Креди Агрикол България". Според Костов предприетите мерки от БНБ са най-чистият и лесен начин за разрешаване на ситуацията.

Сегашната криза е много по-различна от тази през 1996-1997 г., посочи още той. Тогава държавата не разполагаше с никакви средства и трябваше да остави 14 банки да фалират. "Сега обаче проблемите са следствие на политическа, а не икономическа криза, а държавата има достатъчно ресурси", обясни бившият премиер.

Според него прокуратурата разстройва доверието в Българска народна банка.

„Повдигането на обвинения срещу подуправител на БНБ е абсурдно, това не се случва никъде в света”, смята Костов. Разследванията на дейността на БНБ трябва се правят с вътрешни комисии, далеч от вниманието на обществото и медиите. Причината е, че когато се действа по начина, който виждаме през последната седмица, имаме нападение срещу финансовата система на страната, коментира още той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.06 2014 в 18:16

Ванка само примка та оправя.

23.06 2014 в 13:55

Много добре , когато Виденов беше на власт , Костов всяка вечер казваше по телевизията , че долара шял да стигне до 10000лв. , народа изпадна в паника и купуваше. Когато обявиха , че ще правят валутен борд , марката от 3000лв. се срина на 700л. Купуваш , продаваш , пак купуваш , който може да смята. И друго помня , като беше министър на финансите , беше предложил неплатените данъци да се събират от ВИС1. Няма БРП , няма Герб , няма СДС ,няма ДПС , всички са една партия , партията на ченгетата.

23.06 2014 в 13:44

Veselin, сигурен ли си, че помниш?
Да не си сънувал?

23.06 2014 в 13:35

Помня времето когато думите на този РОМ докараха долара до 5000лв. , пенсионерите с пенсията си купуваха по два долара и три марки , а бандити като него продаваха валута в ченч бюрата /90% от тях бяха на хора от изпълнителната влас/. Така ограбиха народа , сега пак искат да го ограбят.

23.06 2014 в 13:30

IP, как така го е предложил?
Спомням си само да е казвал, че е сатанизиран, което е съвсем различно.

23.06 2014 в 13:01

Помним, как да не помним..И да забравим, ти ни напомняш, жив да си:)) Иначе той и Ванко си има Доган, как мислиш притежава маслобойни и комплекси в район контролиран от Доган;)

23.06 2014 в 12:44

А помните ли как Иван Костов предложи Пеевски за шеф на ДАНС? И как Кунева каза, че той е преживял катарзис? Аааа, помните, помните, не се правете, не се праветееее!

23.06 2014 в 11:58

До мъкааа...

Човек сам избира дали да се присъедини към манипулаторите или да си остане честен.
Някой ден децата ще питат: "Тате, ти към ои си?".

Хората от протестна мрежа сме ние, които смятаме, че Пеевски не беше подходящ за шеф на националната сигурност.

И не сме тъпи. Просто мислим различно.

23.06 2014 в 11:52

Текнаха коментарите бля-бля-бля... за да запушат реалния смисъл на казаното. Да, в България действа мафиотска мрежа начело с Доган, тази мафиотска мрежа слага и маха правителства, изсмуква данъците ни, изсмуква европари, затрива и открива бизнеси, дори убива хора... Помните, нали? Доган е проклятието на България. А дали пък не помагат активно от Русия, та да ни разклащат? И дали ако не сме в НАТО няма да скокнат едни няколко хиляди раши по морето, че нямат например руски училища и искат да са част от руската империя... Да пази Господ...

23.06 2014 в 11:40

... кой е Х.Крушарски някой знае ли... и защо строителна фирма е закупувала реагенти за

Принудително Предизвикване на Валежи ???

http://www.cloud-seeding.info/file/object_file_10.pdf

Превод от руски език
На бланка на
Институт за Електронно Инженерство и Нанотехнологии „Д.Гицу”
п
ри Академията на Науките на Молдова
До Генералния директор
На „Стройпроект” ЕООД (България)
Господин Х. Крушарски
Уважаеми господин Х. Крушарски!
Изпращаме Ви Протокол от изпитванията на пиротехнически
те ледообразуващи зародиши
(ШАД) на изделията от типа „Loza -2” и хидроскопичните
смеси за предизвикване на валежи, предоставени от „Стройпроект” ЕООД, в съответствие с
договор No 25/12 от 15 декември 2012 г.
между фирма „Стройкомплект” ЕООД
(България) и Института за Електронно Инженерство и Нанотехнологии „Д.Гицу” при
Академията на
Науките на Молдова

... и после какво - отстраняваме Щети... и чат - пат прецакваме протести... ** ** *** ********* престъпна!