Quantcast

Иван Костов: Ако държавата е изтеглила парите си, това е атака към КТБ

ОFFNews Последна промяна на 23 юни 2014 в 20:19 13182 30

БНБ разполага със средства да спаси всички вложения на хората в Корпоративна търговска банка и няма опасност за парите на вложителите, коментира Иван Костов пред БНТ.

Според Костов, поставянето на КТБ под специален надзор е най-чистият и лесен начин за разрешаване на възникналата криза и за защита на влоговете на хората. 

Той добави, че ако слуховете за изтегляне на парите на държавните предприятия от Корпоративна търговска банка са верни, то това е директна атака от страна на правителството. 

Бившият министър-председател заяви също така, че прокуратурата разстройва доверието в Българска народна банка. Институцията е била третирана по абсурден начин.

„Повдигането на обвинения срещу подуправител на БНБ е абсурдно, това не се случва никъде в света”, посочи Костов.

Разследванията на дейността на БНБ трябва се правят с вътрешни комисии, далеч от вниманието на обществото и медиите. Причината е, че когато се действа по начина, който виждаме през последната седмица, имаме нападение срещу финансовата система на страната, коментира Костов.

Бившият министър-председател мисли, че БНБ разчете правилно ситуацията и предприе тези мерки, за да защити и другите банки в България. 

Вчера Българска народна банка обяви, че държавата може да национализира КТБ и "Креди Агрикол България", като налее свеж ресурс в двете банки чрез Фонда за гарантиране на влоговете и ББР.

Днес финансовия министър Чобанов обаче заяви, че държавата ще даде възможност на миноритарните акционери да участват в увеличението на капитала на КТБ преди държавата да влезе в банката. Това изявление категорично противоречи на вчерашното изявление на БНБ, което е особено тревожно, защото е обезсилване на управителния съвет на БНБ и засилва несигурността за вложителите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.06 2014 в 17:12

Държавните пари би трябвало да стоят само в БНБ, а частните банки да си работят с частни клиенти и фирми! А КТБ лъсна като "гол гъз" и се видя че без държавните пари за нищо не става. Това говори за неравнопоставеност между частните банки, визирам и преди когато само в КТБ имаше държавни пари. Сега Цветан Василев си носи последствията от мръсния бизнес с Пеевски.

24.06 2014 в 16:04

Драгалевското гуру завлече и Цветан Василев след себе си. Поредният политически провал на Иван Костов.
http://www.extremecentrepoint.com/

Първо – правителството на ГЕРБ трябва да падне с гръм и трясък, което да създаде условия за нов дясно-центристки проект. В изпълнението на тази задача се впряга телевизията на Василев TV7 и подчинените му прокурори, които скалъпват аферата Костинброд. Да си припомним, че тогава Иван Костов беше сред тези, които обвиниха ГЕРБ във фалшифициране на изборите.

Второ – Костов предлага на Василев след разгрома на ГЕРБ, в създадения вакум да бъде формирана партията на Бареков. Очаква се, че Бареков ще спечели поне поливната от гласовете на ГЕРБ. Планът на Костов и Василев е след елиминирането на Борисов да бъде създадена коалиция между БСП и Бареков, а доскорошният съюзник ДПС да остане извън властта.

24.06 2014 в 13:07

Защо БНБ трябва да национализира частна банка - едни теглили милиони кредити после БНБ ще ги спасява - БНБ да гарантира че лицата ще си получат влоговете пък банката да си се оправя - Га яде кюфте не рева, пък сега ревеш.......

24.06 2014 в 11:44

Това е атаката на Пеевски по всякакъв начин се опитва да срине банката и явно си е намислил и банка да си купи след време, дали било то от държавата или чужд инвеститор. До кога Пеевски над всички и до кога ще има толкова голяма протекция и на толкова високо ниво?

24.06 2014 в 11:10

ГЕРБ си го набутаха с Питър Грифин. Оказа се пионка на Доган.

24.06 2014 в 10:31

Пеевски чрез медиите си съсипа банката, точно той е виновен за всичко, защото породи паника у хората, той съсипва всичко !

24.06 2014 в 10:12

В момента много добре знаем кои са на власт, както и с какво влияние разполагат Пеевски и Цацаров. Кой обаче им позволи да разполагат с толкова много? Кой стои зад тях, някой може ли да ми даде обяснение?

24.06 2014 в 09:49

"Бившият министър-председател заяви също така, че прокуратурата разстройва доверието в Българска народна банка."

А всички знаем от кого се държи прокуратурата! Ако националната банка е нестабилна, това повлича и всички останали банки. А КОЙ може да има интерес това да се случи? КОЙ е този, който държи прокуратурата и иска да бутне доверието в националната банка?

24.06 2014 в 09:47

„Повдигането на обвинения срещу подуправител на БНБ е абсурдно, това не се случва никъде в света”, посочи Костов. - ФАКТ. Още тогава казах, че това е абсолютно долно и абсурдно, не може просто така да се повдигат обвинения срещу подуправителя на БНБ - това може да стане от СПЕЦИАЛНИ вътрешни органи на разследване и то НЕ ПУБЛИЧНО. Това беше чисто демонстративна акция срещу БНБ, която НЯКОЙ си позволи да направо, изключително нагло и показно. Нарочно. Както нарочно стана всичко това с КТБ. Но и Неговото време ще дойде. Важното е парите на хората в КТБ остават сигурни и обезпечени от държавата.

24.06 2014 в 09:39

Първо държавата си затвори очите за медийните и прокурорски атаки към банката, които всъщност доведоха до влошаването на състоянието, да започнем от там. След това пък БНБ бе атакувана заради помощта, която оказа и реакцията й се забави. Как да не говорим за една целенасочена атака срещу банката от кръга около Пеевски, който сега лъсна колко е влиятелен и това е най-голямата трагедия в държавата. Най-мразеният и презиран човек има най-много власт. Останалите политици просто пасуват!