Quantcast

Кабинетът заседава за последно в очакване на оставката

OFFNews Последна промяна на 23 юли 2014 в 07:15 3345 2

Заседание на кабинета на Пламен Орешарски

Най-вероятно в сряда - 23 юли, в четвъртък – 24 юли, или в петък парламентът ще може да гласува оставката ми. Това каза премиерът Пламен Орешарски в интервю на 3 юли. Тогава той посочи, че тази седмица е най-подходящият момент за оставка на кабинета.

Нагласите са Орешарски да хвърли оставка още днес. Във вторник председателят на Парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов каза, че чака оставка в сряда. "Вероятно правителството ще подаде оставка след заседанието на кабинета утре", прогнозира той. Това означава, че депутатите ще гласуват оставката на кабинета в четвъртък.

Депутатите от ГЕРБ се заканиха да влязат в пленарна зала само за гласуване оставката на Орешарски. Хората на Бойко Борисов се разсърдиха миналата седмица, че БСП не иска да подкрепи проекта на промени в бюджета, внесени от правителството и напуснаха пленарната зала.

За предсрочното разпускане на кабинета в парламента ще дойдат и лидера на "Атака" Волен Сидеров и депутатите от групата му. Както и миналата година, те напуснаха парламента месец преди разпускането му.

В началото на седмицата по тяхна молба вече напуснаха двама зам.-министри - на външните работи Тодор Чуров и на вътрешните - Йордан Грамов. Според правителствената пресслужба двамата са освободени по тяхна молба.

Днес е и вероятното последно заседание на Министерски съвет. Именно на него се очаква да бъде подадена оставката, съгласно споразумението, сключено на консултациите при президента Росен Плевнелиев.

В дневния ред на кабинета днес са обсъждане на новата методика за определяне на такса смет, допълнително финасиране за Българската академия на науките, а също и позицията на България за днешното заседание на Съвета на министрите в Брюксел. Възможно е по време на дискусиите да бъде обсъдена и номинацията на българския еврокомисар.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.07 2014 в 10:20

ЕТО ПАК - СНИМКА -ПОПАДЕНИЕ! КАКВО ВИЖДАМЕ?! ЕДИН НАТЮРМОРТ. ДОБРЕ АРАНЖИРАНН БАЛАНСИРАН, ЦВЕТОВО МАЛКО БЕЗДАРЕН, НО ПЪК СЪС СКРИТ ЕМОЦИОНАЛЕН ЗАРЯД. ПО СРЕДАТА НА ГОЛЯМА ЛЪСКАВА, ПОЛИРАНА МАСА ВИЖДАМЕ ГОЛЯМ НАРЪЧ(БУКЕТ)ЦВЕТЯ. ЦВЕТОВЕТЕ СА МАЛКО В ПОВЕЧЕ, НЯМА ГОЛЯМА ХАРМОНИЯ, НАЙ ВЕРОЯТНО ЧИСТАЧКАТА НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ Е АРАНЖИРАЛА ЦВЕТЯТА, НО ТАКА ПЪК СЛЕД КАТО ПОГЛЕДА НА ЦЕНИТЕЛЯ СЕ ОТМЕСТИ ОТ ТОВА ШАРЕНО ПЕТНО И ПОПАДА НА СЪЩНОСТТА, НА РЕНЕСАНСОВАТА СИМВОЛИКА В КАРТИНАТА, НА НАРЕДЕНИТЕ В ОБРЪЧ, ВЕНЕЦ И РАЗДЕЛЕНИ ОТ ГЛАДКАТА ПЛОСКОСТ НА МАСАТА -ЗЕЛЕНЧУЦИ! ТАКА, ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА ЗЕЛЕНЧУКОВАТА ЧАСТ ОТ КОМПОЗИЦИЯТА Е ПО СИЛНО ВЪРХУ ЗРИТЕЛЯ. ЦЕНТРАЛНО И МАЛКО НАД СРЕНАТА ЛИНИЯ, ТАМ КЪДЕТО НАЙ СЕ СПИРА ПОГЛЕДА, ОГРАДЕНО ОТ ДВА ПРЯПОРЕЦА ВИЖДАМЕ ЕДНО ИНДИЙСКО ОРЕХЧЕ, ВЛЯВО ОТ ОРЕХЧЕТО ВИЖДАМЕ В ХУБАВ ОПТИЧЕСКИ БАЛАНС ЕДНА МАРУЛЯ, ЛЕКО ЗАВЕХНАЛА И И ДО НЕЯ ЕДНА ГУЛИЯ, СЛЕД КОЕТО СЛЕДВАТ ТИКВА, АЛАБАШ И КРАТУНКА. ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА ОРЕХЧЕТО, ИМА МАЛКО ПРАЗНО МЯСТО, САМО ЗА ДА ПОДЧЕРАЕ МАЛКО В СТРАНИ ПОСТАВЕНАТА ГРУДКА ОТ МАНДРАГОРА С ЧЕРТИ НА БУЗЕСТО ЧОВЕЧЕ. МАНДРАГОРАТА, КАКТО ЗНАЕТЕ Е ИЗВЕСТНА С ТОВА, ЧЕ ГРУДКИТЕ И ЧЕСТО НАПОДОБЯВАТ ЧОВЕШКИ ЧЕРТИ. ДО ЕКЗОТИЧНАТА МАНДРАГОРА Е ПОСТАВЕНА И ЕДНА ГЛАВА ЛУК. ДОБЪР НАТЮРМОРТ, БИХ КАЗАЛ, ЛИПСВАТ НЯКОЛКО ТИКВИ - НО МОЖЕ ПЪК ФОТОГРАФА ДА НИ ИЗНЕНАДА И С ДРУГИ НАТЮРМОРТИ!

23.07 2014 в 08:42

КОЙ ПРОДАДЕ БЪЛГАРИЯ: ДОЦ. ПЛАМЕН ВАСИЛЕВ ОРЕШАРСКИ,Министър-председател, ЗИНАИДА КАМЕНОВА ЗЛАТАНОВА Заместник министър-председател и министър на правосъдието, ДОЦ. ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ ЙОВЧЕВ Заместник министър-председател и министър на вътрешните работи, ДОЦ. ДАНИЕЛА НИКОЛОВА БОБЕВА – ФИЛИПОВА,Заместник министър-председател по икономическото развитие,КРИСТИАН ИВАНОВ ВИГЕНИН Министър на външните работи, ДОЦ. ПЕТЪР ПАНДУШЕВ ЧОБАНОВ,Министър на финансите, АНГЕЛ ПЕТРОВ НАЙДЕНОВ Министър на отбраната, ДРАГОМИР ВЕЛКОВ СТОЙНЕВ Министър на икономиката и енергетиката, ХАСАН АХМЕД АДЕМОВ Министър на труда и социалната политика, ПРОФ. Д-Р АРХ. ИВАН ЕВГЕНИ ДАНОВ Министър на инвестиционното проектиране, ПРОФ. Д. С. Н. ДИМИТЪР ФЕРДИНАНДОВ ГРЕКОВ
Министър на земеделието и храните, ДЕСИСЛАВА ИЛИЕВА ТЕРЗИЕВА Министър на регионалното развитие, ДАНАИЛ СТОЯНОВ ПАПАЗОВ Министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, СТАНИСЛАВ ДИМИТРОВ АНАСТАСОВ
Министър на околната среда и водите, ТАНЯ ЛЮБОМИРОВА АНДРЕЕВА-РАЙНОВА Министър на здравеопазването, ПРОФ. Д. М. Н. АНЕЛИЯ ДИМИТРОВА КЛИСАРОВА Министър на образованието и науката, Д-Р ПЕТЪР ИВАНОВ СТОЯНОВИЧ
Министър на културата, ПРОФ. Д. Ф. Н. МАРИАНА ВАСИЛЕВА ГЕОРГИЕВА
ДА БЪДАТ ПРОКЪЛНАТИ ВО ВЕКИ.

Министър на младежта и спорта