Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Кънчо Стойчев: Кабинетът преседя, оставката трябваше да е на 1 юли

OFFNews 22 юли 2014 в 08:29 4028 9

Кънчо Стойчев

„Трябваше да се подаде оставка, когато Волен Сидеров обяви, че няма да влиза в пармалента, това беше в началото на юли. (...) Правителството действително преседя.“

Това заяви в ефира на „Нова телевизия“ социологът Кънчо Стойчев. Стойчев подчерта, че не счита, че оставката на кабинета е трябвало да дойде още миналия юни – по време на най-масовите протести заради избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Според Кънчо Стойчев правителството е пропуснало правилния момент и оставката е закъсняла, а това е довело до последици в банковата система.

„Изпусна се важен момент, не просто забавяне в подаването на оставка, а стана серия от събития от последния месец, които имат своята логическа връзка и за които правителството има своята отговорност“, посочи социологът.

Той коментира, че Пламен Орешарски не може и не бива да поеме цялата отговорност за КТБ, защото тази банка не е процъфтяла по негово време, а се е развивала преди. Кънчо Стойчев обаче отбеляза, че правителството е подходило грешно в ситуацията.

„Да фалира банка не е извънредно, във всеки божи момент фалира банка. Но как се действа тогава? Действа се в условие на пълна тишина, влиза се с тихо разследване“, каза социологът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!