Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Орешарски: Давам оставка на 23, 24 или 25 юли

OFFNews 03 юли 2014 в 17:46 7770 20

Подходящият момент за оставка на кабинета е в седмицата 21-25 юли, заяви министър-председателят Пламен Орешарски в интервю за bTV.

Най-вероятно в сряда - 23 юли, в четвъртък – 24 юли, или в петък парламентът ще може да гласува оставката ми, каза премиерът (23 юли 2013 г. беше "Нощта на белия автобус" - в разгара на протестите срещу правителството - бел.ред.)

Има основателни причини това да не бъде на 21 юли - отварянето на КТБ е точно на тази дата, уточни Орешарски. Трябва да изпълним и този си ангажимент - да отворим банката, каза той.

В началото на интервюто водещата от bTV Цветанка Ризова обаче уточни, че в ефира на медията се излъчва вторият опит за разговор с Орешарски.

При първия запис на интервюто днес следобед Орешарски е прекъснал разговора, ядосан от въпроса къде е здравната министърка.

От вчера здравната министърка е в отпуска, а днес е на семинар в Бургас или Бургаско, каза премиерът.

За тази една година направихме доста стабилизационни мерки, но най-важното, което не успяхме да променим, е системата за финансиране на болниците, и към настоящия момент системата има същите слабости, както и през последните 14 години, призна Пламен Орешарски.

Назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС беше политическо решение. Попитайте партиите и може би ще получите по-добър отговор. Ако нямате други въпроси… - така Орешарски отговори на въпроса „Кой?“.

Не са обсъждани имена за български еврокомисар до този момент, каза още министър-председателят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews