Корнелия Нинова: Форматът Коалиция за България е изчерпан

OFFNews 22 юли 2014 в 09:33 4177 2

Корнелия Нинова

"БСП е в криза – и идейна, и организационна. Форматът Коалиция за България е изчерпан, но няма да има „роене” или друга форма на разпад в левицата".

Това обяви в интервю за bTV една от кандидатките за нов лидер на БСП - Корнелия Нинов.

Нинова категорично отказа да дава оценка на управлението на лидера в оставка на Столетницата Сергей Станишев.

„Имаха и силни и слаби моменти. Но желанието ми за председател на БСП няма да мине през хвърляне на кал по колеги - това отслабва партията, аз искам да дам сила на БСП”, уточни тя.

Претендентката за лидерския пост отчете като грешка в сегашното управление на страната липсата на ясно коалиционно споразумение между левицата и ДПС и издигането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Социалистката е категорична, че тази седмица ще има оставка на кабинета и няма вариант тя да не бъде подадена.

Корнелия Нинова уточни още, че към момента кандидатите за лидер на БСП са седем и това, че Станишев посочил за свой фаворит настоящия икономически министър Драгомир Стойнев не било предрешаване на избора.

„Това е обида към делегатите на конгреса. Те имат мнение, те ще решат. Не вярвам, че битката е предрешена”, коментира депутатката.

Очаква се днес официално за лидерския пост в БСП да се кандидатира и Георги Кадиев. Той напусна парламента след евроизборите в знак на протест, че ръководството на партията не иска да поеме политическа отговорност за лошия резултат на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!