Христо Иванов: Пеевски превръща контакта със себе си в компромат - признак на професия по-древна от нашата

Той се самовзриви с поредната фойерверка от безвкусни пошлости, заяви съпредседателят на "Демократична България"

Ружа Райчева 22 февруари 2024 в 11:25 16849 7

Христо Иванов в пленарната зала

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Христо Иванов в пленарната зала

Делян Пеевски се самовзриви с поредната фойерверка от безвкусни пошлости. Ако на някой не му е ясно кой е проблемът, той го направи ясен. Проблемът е, че ДПС искат да бъдат скрит партньор на ГЕРБ в това разпределение и не искат ясни правила и регламент с ясна политическа отговорност. 

Това заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов в отговор на обидните думи от председателя на ДПС Делян Пеевски, който каза, че Иванов иска да овладее прокуратурата с олигарсите зад гърба си и че е седял в скута му, докато са се гласували промените в Конституцията

Христо Иванов подчерта, че "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) продължават да вярват, че е правилно да продължат да се водят преговори за осъществяване на ротация на кабинета "Денков", а не да вървим към предизборна кампания. 

"Няма да коментирам твърденията на г-н Пеевски, нямам навика да влизам в този тип разкази. Ние сме древна професия, но професията, от която се вадят такъв тип компромати и сам превръщаш контакта със себе си в компромат, е по-древна от нашата и аз не я практикувам", заяви той. 

Христо Иванов каза, че за момента основната тема са регулаторите и как ще бъде избран следващият главен прокурор и как той да не бъде като Сотир Цацаров и Иван Гешев, избрани по времето на доминацията на ГЕРБ и ДПС. 

"Ако по мое време се бяха избрали такива главни прокурори, бих си мълчал, особено на фона на Мартин Божанов - Нотариуса. Бих бил по-кротък. Но се надявам да се успокоят страстите и да продължат преговорите по ротацията", призова Христо Иванов. 

Според него ДПС имат обективен интерес да се опитат да си променят позиционирането в международен план. По думите му обаче Делян Пеевски е напът да изгори целия този капитал с поредното си изхвърляне.

"Не мисля, че това е полезно за никого. Никого не сме използвали, нито те нас са използвали, както се опитват да се интригантства. Свършили сме полезна работа за страната. Искаме да преговаряме с ГЕРБ-СДС", каза той. 

Христо Иванов отбеляза, че ПП-ДБ са представили преговорната си позиция пред медиите, защото искат да има разговор по предложените политики. 

"Ако Висшият прокурорски съвет избере човек с профил на Андрей Янкулов за главен прокурор, мисля, че това би било добро за България. Ако някой като него, беше избран, нямаше да има Осемте джуджета и Нотариуса. В този смисъл г-н Пеевски ми прави услуга като ясно показа къде е проблемът", каза той. 

Съпредседателят на ДБ призова ДПС да кажат какво не им харесва в меморандума и да предложат нещо конкретно. "В делкане на регулаторите г-н Пеевски беше готов да участва", отбеляза Христо Иванов. Той заяви, че ако се отиде на предсрочни парламентарни избори, пак ще трябва да се вземат същите решения и ще се почне от същото място.

"Доколкото разбрах, това, което ядоса г-н Пеевски, е че прогнозирах, че една предизборна кампания сега би извела темата за ролята на ДПС във фокуса на вниманието. И той потвърди това - видяхте поредното дране на ризи. Цялото усилие на ДПС да изглеждат като възможен партньор той го изгаря за минути, показвайки, че ще бъде проблем", каза лидерът на "Да, България". 

Христо Иванов призова за хладнокръвие.

На свой ред съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков заяви, че въпросът, поставен в меморандума, е за това дали политически лица ще определят цените на гражданите. Той призова "колегите" за успокоение и връщане на масата за преговори, защото едни потенциални предсрочни избори на никого не му трябвали. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11982

7

leomesi

23.02 2024 в 11:11

Бе, Ице, тия дълбокомислени фрази си ги пази като седнеш на чаша ракия в кварталната кръчма.

1236

6

БотоксПутю

22.02 2024 в 23:06

Добре го е казал Иванов по-горе, но българският народ, който бил втори по акъл след евреите предпочита кратките за минута - две лъжи или полуистини, казани от Банкята и Шишо, мигновено разпространявани по " независимите" медии. Вижте ги мисирките пред двамата хубавци в медиите.

1000

5

Win

22.02 2024 в 12:16

Христо Иванов е толкова вреден за съдебната система колкото и Пеевски.Той не знае какво върши и нанася непоправими щети.

-1395

4

AlexT

22.02 2024 в 12:10

2 ..Нима някой нормален, за разлика от атанасов, христо и кирето, си мислеше че пеевски, боко, доган и сие, ще допуснат независими прокурор и хора в регулаторите !?
.................................
Янкулов може и да е свестен,като главен прокурор,но какво от това ? Боко и пеевски не са съгласни.И един депутат на нинова/божанков/сега е ‘идеолог’-рупор на ‘’евроатлантиците„ .
..............................



-1395

3

AlexT

22.02 2024 в 12:09

Нищо ново .Писах го миналата година.Христо си живее с фикции,пеевски-боко няма да дадат техния прокурор..Чакаме оставките,поради тоталния провал на ПП-ДБ
................
Започва яростна предизборна борба ..Хаосът ще се увеличава, кой говори истини и кой лъже, мумурандума няма да мине ,Боко е невинен..И пеевски, и доган и т.н..:)
........................
Пропагандно боко и пеевски ще бият мухльовците и лелките от ПП-ДБ. Идеалистите /част от ПП-ДБ/ са разколебани,мафиятъ ще настъпва..Писах го ..
Искам и да видя пак , на терена политически и пропаганден, любимите лелки, нефелните депутати, протежетата на атанасов, христо, кирчо и сие , как ще ‘победят ‘’ на изборите, защото безплатните идеалисти,/ като мен и други / вече се оттеглят от политическата ИМ реклама / пропаганда / за тези избори ..
Баста, стига толкова време и нерви за жалките протежета на ДБ и сие ..Видяхме им потенциала и на тях , и на лидерите им /ни / ..
...............................
Нима някой нормален, за разлика

4038

2

Moirae

22.02 2024 в 11:59

За пореден път корпулентните си показаха зъбките. Борбата е за и срещу корупцията. В крайна сметка за качеството на живот на българина.

1017

1

IvoIvo

22.02 2024 в 11:45

Оф, докога с излагациите, а?!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!