Депутатите изслушват шефа на ДАНС по казуса "КТБ"

OFFNews Последна промяна на 07 април 2015 в 08:45 2345 3

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев ще бъде изслушан на закрито заседание на временната парламентарна комисия по казуса "КТБ".

Досега на две поредни заседания на в комисията бяха изслушани гуверньорът на БНБ Иван Искров и подуправителите Станислав Лютов и Елена Костадинчев, които вече са заменени от временни синдици.

Според ръководството на БНБ до поставянето на банката под специален надзор през юни миналата година не е имало индикации за проблеми.

Миналата седмица Върховният административен съд отхвърли жалбите на акционерите в КТБ и фактически потвърди, че лицензът на банката е отнет правомерно. Очаква се на 15 април да бъде възобновена процедурата по несъстоятелността на банката.

Очаква се днес на извънредно заседание на парламентарната правна комисия да бъдат обсъдени и гласувани на второ четене промените в ГПК, които също са свързани с кризата в КТБ и сделката LIC33.

Те предвиждат прокуратурата да може да спира сделки. От ГЕРБ обявиха, че между първо и второ четене ще внесат текстове, с които ще се промени Закона за съдебната власт и ще се даде право на главния прокурор да спира сделки за 48 часа.

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че не иска такива правомощия и по-добре такова право да се даде на финансовия министър.За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.04 2015 в 12:48

Голямо прехвърляне на горещ картоф, ей. НяКОЙ е поръчал да се спре сделката за БТК, ама Цацата го хвана шубето да прави такива работи и се чуди как да се отърве.

07.04 2015 в 09:23

Ако се гласуват тия промени в Гражданско-процесуалния кодекс, ще си скъсам и личната карта като гражданин на тая държава и дипломата си за висше образование. Няма начин това да мине в правова държава, която претендира за свободна пазарна икономика. Чудя се само къде са юристите в тая държава, че мълчат? И представителите на съда, чиито функции по този начин се изземват?

07.04 2015 в 09:16

Силно се надявам да не приемат тая глупост за прокуратурата да може да спира сделки и да ни върнат 50 години назад.