Борисов: Орешарски обрича служебния кабинет да измре хората

OFFNews 03 юли 2014 в 09:54 7073 32

Бойко Борисов

Снимка Ивайло Анев

"Здравната каса в момента е на 0,5 млрд. пасив. Сиреч, те обричат служебното правителство да измрат хората. Орешарски казва: "Няма да актуализираме, колкото има - толкова". Вчера той го каза."

Така бившият премиер Бойко Борисов коментира пред журналисти в парламента ситуацията в здравеопазването, като зaключи, че правителството желае да постави служебния кабинет в ситуация, в която да "измре" хората.

По думите на Борисов актуализацията в бюджета в полза на Здравната каса е била необходима, но щом правителството не възнамерява да я направи, ГЕРБ няма нужда да крепят кворума в парламента.

Според Борисов присъствието на ГЕРБ в пленарна зала носи негативи за партията, защото левицата се опитва да припише пасивите си на Борисов.

"Нали виждате заглавията на вестниците - "ГЕРБ и ДПС срещу БСП". Абе, те се целиваха, където викаше баба, на Орлов мост, сега накрая за една седмица ние да им отнесем всичките пасиви. Я да си отиват и толкоз", призова Борисов.

Борисов се възмути от поведението на БСП, които вчера обявили как вече работят в опозиция срещу ГЕРБ и ДПС. В резултат на това от ГЕРБ преценили, че няма да влизат в пленарна зала, за да не ги "пришиват" към някоя партия само за седмица.

"Тези опорни точки и тези лъжи повече няма да ги търпя. Да ни приписват първо към едните, после към другите. "Атака" влезе да им направи този безумен Закон за МВР и сега се изниза по търлъци. БСП мислят, че ние ще им правиме кворума и дезертират от парламента, излъгаха, защото при консултациите при президента ясно и точно се разбрахме, че всички подкрепяме предложенията на БНБ, те гласуват "въздържал се" , сиреч - правят се на интересни", обобщи Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!