Quantcast

Мая Манолова: Борисов гасеше пожара с бензин в разгара на банковата паника

ОFFNews Последна промяна на 02 юли 2014 в 10:46 5308 17

Мая Манолова
Мая Манолова

Лидерът на ГЕРБ в разгара на банковата истерия в събота буквално гасеше пожара с бензин, шестваше из телевизиите и обясняваше как трябва незабавно да бъде извикан МВФ и да се тегли кредит от 5-6 милиарда лева, как трябва да има оставки и не трябва да се вярва на финансовия министър и премиера.

Това коментира пред bTV зам. председателят на парламента Мая Манолова тази сутрин. Думите й бяха в отговор на въпрос отговорно ли е било поведението на Антон Кутев от БСП, който два дни преди преди паниката с ПИБ обяви в ефира на национална телевизия, че се готви атака "срещу втора банка" след КТБ.

"Интересно предложение е да прехвърлим на главата на Антон Кутев проблема с банковата система, но да забравим за всичко останало", заяви Манолова. Тя имала разговор с Кутев след изказването му и той обяснил, че не е имал намерение да създава паника. "Той не говори за конкретна банка и че има проблем в банковата система. Toй се е опитал да предупреди хората, че ще има атака и да не се поддават на тези внушения", посочи депутатката.

Манолова разкри и част от разговорите на спешното заседание при президента, които политици и финансовият сектор начертаха плана за действие, за да се предотврати банкова криза:

"За да бъда честна, трябва да кажа, че и Асоциацията на търговските банки, и експерти, част от които са десни и близки до РБ, заявиха една изключително зряла, разумна и национално отговорна позиция, каквато зае БСП и каквато не зае ГЕБР. Най-малкото, защото те предлагаха въвеждането на банкова ваканция и идване на Международния валутен фонд, искаха да се тегли кредит, да се смени финансовият министър."

"Извинявай"

Щях да се извиня на Бойко Борисов, ако се беше извинил за изявленията си часове преди моето, в които обяви България за труп, "Козлодуй" - за златното й зъбче. Ако се беше извинил на Орешарски, и аз щях да се извиня. Сръдните в политиката са неуместни, добави Манолова.

Не бих казала, че нещо особено се е променило в парламента с напускането на "Атака". Той работи така от първия момент. Едни влизат, други излизат; едни отиват на плаж, други работят. Той започна с двумесечна ваканция на ГЕРБ. Сега очевидно ще го приключим с едномесечна ваканция за "Атака", коментира още тя.

Законът за МВР 

Проблемите, които Законът за МВР решава, са изключително важни и за обикновените полицаи, и за всички служители на МВР. Нашият ангажимент бе той да бъде приет и да реши проблеми с кариерното развитие, извънредния труд, заплащането на полицаите и удържахме на това свое обещание, няма причина да го преразглеждаме, заяви зам.-председателят на Народното събрание.

Помолена да коментира лидерския въпрос в партията, Манолова обясни, че той трябва да бъде решен от всички членове на партията на конгрес. „Това ще решим ние, социалистите. Постът председател на БСП не е вакантен и този свръхинтерес започва да придобива обратен ефект. Ние сме достатъчно силни сами да вземем важните за нас решения”, заключи тя.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.07 2014 в 14:49

каквато не зае ГЕБР. Най-малкото, защото те предлагаха въвеждането на банкова ваканция и идване на Международния валутен фонд, искаха да се тегли кредит, да се смени финансовият министър."

Алчният за власт Тиквоний,ще бъде наказан на изборите ,защото се опита да обере хората.

02.07 2014 в 13:35

Събрали се приказните герои и започнали разговор.
Снежанка казала:
- Аз съм най-красивата на земята, от мен няма по-хубава!
Педя човек-лакът брада казал:
- Аз пък съм най-мъничкия, от мен по-малък на тая земя няма!
Баба Яга рекла:
- Аз пък съм най-гадната, може да има по-тъпи и по-грозни, ама аз съм най-проклетата на света...
Все пак решили да отидат при феята-орисница и да проверят с вълшебното огледалце.
Влязла Снежанка, след време излиза - рев, сълзи:
- Спящата красавица била по-хубава!
Влиза Педя човек-лакът брада, след малко идва:
- Ма`а му стара, Малечко-палечко с ей толкова, ама бил по-малък!
Влиза Баба Яга, излиза след половин минута:
- Аве, к`ва й тая Мая Манолова!?

02.07 2014 в 13:19

Три пъти УРА! Мая Манолова скоро ще спре да ни залива с глупости.

02.07 2014 в 12:57

Мая да пита Кутев:
- Ходил ли си в хотел Берлин при с(в)инът майчин? И защо?

02.07 2014 в 12:42

Уффффффсъ. Още малко време ще те гледаме по всички канали и новини, след това отиваш в кошчето. И не се правете на много загрижени - кризата е заради вас лъжливи червени боклуци, недоверието е заради вас, защото ви знаем как лъжете ежедневно от първия си ден в управлението. Тия дни специално изключвах телевизора, като я видя на екрана, защото Мая като каже, че всичко е наред, почват мравки да ми лазят по гърбаь така че с цел да запазя спокойствие, избягвах да слушам как "успокоява" хората.

02.07 2014 в 12:06

Правилно Митак, казват това всеки ден, при това с едни и същи думички, ама как да обясниш с думи прости на тетка П., че в големия мол може да си купи всякакви неща и да редува - докато номери каквото наистина й уйдисва, тя настоява да си купи миналогодишните две развалени консерви, дето пак ги и купувала и преди, и точка ...
Все се чудя - защо няма колективни награди "Дарвин" ?

02.07 2014 в 12:05

За другото не знам, но Борисов наистина говори твърде много в най-напрегнатата ситуация около атаката срещу банковата система. Не че и Кутев не се включи неподготвен по темата, но поне беше малко по-мек. Въобще оказва се, че гражданите, вложителите постъпиха най-отговорно в тая ситуация. Затова - поклон пред хората, които не се поддадоха на паниката.

02.07 2014 в 12:04

Не мога да си представя колко удовлетворен и
доволен бих бил, ако птеродактила и кратунчо се вземат, каил съм и кум да им стана, това ще е уникална световна двойка, семейство не открито и не описано да сега в науката и живота, представете си как ще ехти живота на тези кухи червени боклуци.

02.07 2014 в 11:57

В други държави имат тайфуни, ние имаме крадливи, нагли и абсолютно некомпетентни политици! Вместо да нахрани кравата и да я дои с мярка, то иска за 1 ден да стане хем милиардер, хен да ходи важно из парламента в Брюксел. Абсолютни наглеци!!!

02.07 2014 в 11:44

Като нямаш собствени достойнства - плюеш другите. Като не можеш да се справиш с нещо - оправдаваш се с предишния. Като не ти стиска да се захванеш с нещо, ама много ти се иска очертаваш бъдеш апокалипсис. С две думи Българска политика.