Белобрадова: Вървим към президентска губерния, затънала в тинята на руското влияние

НДСВ се завръщат на стар, изморен кон след срещата с Митрофанова, коментира тя в социалните мрежи

OFFNews 25 януари 2023 в 08:03 5805 14

Елисавета Белобрадова

Снимка Фейсубк/Елисавета Белобрадова

Елисавета Белобрадова, депутат от "Демократична България"

От република с парламентарно управление, член на Еврозона и Шенген, с подновено въоръжаване и изпълнила ПВУ, ние вървим към президетска губерния, затънала в тинята на руското влияние в периферията на нормалния свят.

Това написа във Фейсбук депутатът от "Демократична България" Елисавета Белобрадова. По думите ѝ НДСВ се завръщат на "стар, изморен кон" след срещата на Симеон II с Митрофанова, която не би била възможна, ако в нея участваха хора с достойнство и родова памет. 

Ето и останалата част от публикацията на Белобрадова:

"Механика на политическия реализъм:
1. 10.01 Продължаваме промяната връщат втория мандат и започва да тече едноседмичният сток, в който президентът трябва да избере политическата сила, на която да връчи третия мандат. Социологическите проучвания сочат, че гражданите смятат за най-подходяща и смислена политическа сила за получаване на третия мандат Демократична България. Демократична България заявява пет приоритета:
- Влизане в Еврозона
- Влизане в Шенген
- Съдебна реформа
- Изпълнение на Плана за възстановяване и устойчивост
- Модернизация на армията

2. 11.01 ГЕРБ прави грандиозна истерия с измислен терорист, който имал връзка с Демократична България. Следва закрито заседание на Народното събрание, за да установи, че въпросният млад човек от Великобритания, който бил при баба си на село с два куфара с книги и “черен прах на бял лист” няма общо с никого в страната, но напъването по “терористична” линия продължава два дни, докато не става ясно, че никой не се интересува този измислен скандал.

3. 12.01 В паниката за мандата се включва и прокуратурата като вади “грандиозни” разкрития, свързани с компанията Nexo, която не извършва дейност в България и си плаща глоба по някакво административно нарушение на другия край на света. Отново истерия, заседания, комисии. Йордан Цонев застава на първа линия до ГЕРБ и Гешев в битката.

4. 16.01. БСП получава мандата, за да не го реализира за четвърти път. Президентът прави редица чисто политически изказвания, за да си измие ръцете от този обречен ход и повтаря опорките на Гешев, ГЕРБ и ДПС.

5. 20.01. Госпожа Нинова прави пародия на лидерска среща, на която пристига Бойко Борисов и обявява, че БСП “много се е променила”.

6. 20.01 Председателят на Сметната палата отказва да изпълнява политически поръчки и да фабрикува факти и действия във връзка с измисления скандал “Nexo” и за по-малко от 24 часа му взимат главата. БСП подкрепя инициативата на ГЕРБ и ДПС с абсолютно измислени мотиви.

7. 24.01. ГЕРБ привикват в Народното събрание Камелия Нейкова, председател на ЦИК, за да каже как всичко ще е наред с хартиените бюлетини за 02.04 и да не се притесняваме. За 26.03 нямало да успеят, но за 02.04 ще са готови казват от ЦИК и за всеки, който е имал майстори у дома е ясно, че подобно твърдение е смехотворно.

Шегата настрана, уви, не е допуснато, обаче, ръководството на печатницата на бюлетините да потвърди думите ѝ, въпреки искането на колегите от ПП да бъдат изслушани в НС.
Какво значение има това, ще попитат хората. Политическият натиск е изборите да не са края на април, за да няма време да се приеме механизма за контрол на главния прокурор, ето какво е значението.

8. ИТН започват събирането на подписи за президентска република, докато Възраждане събират подписи срещу еврото.

Прокуратура, президент, ГЕРБ, ДПС, БСП, куп стари и охлузени политически субекти, руски пари срещу пет приоритета и двайсет човека парламентарна група", пише тя и добавя, че се надява, да се даде шанс на механизма за контрол върху главния прокурор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

13

6екеr4о

25.01 2023 в 13:06

Еврака вместо да разказва казармени спомени, да вземе да погледне ептен изпърдялата се партийка на Курнела, която не е от Козяк, а от Крушевица, титанично село дало на демокрацията такъв мисловен титан в пола, та след партийката да погледне и официалните статистики от последните избори!
След като направи това задължително ще му се обадят старите приятели: ишиасът, лумбагото и констипацията, задължително!

936

10

escrin

25.01 2023 в 11:38

Абе чудя се, шефовете на руско-турските тролове като belovejdov и оня "интелигентния" под него (които може и да са един и същ човек с много никове, разбира се), как точно си представят, че касират някакви дивиденти от "работата" на общаците им в сайт като ОффНюз...

ОффНюз събира хора, които мразят партиите на статуквото.
Значи депесарския общак минава тук, изс*ра се в коментарите, и резултатът е, че надъхва всички четящи още повече против статуквото. Това не знам как може да мине за дивидент, ама като гледам троловете какви са неможачи, най-вероятно и шефовете им са същите тъпанари. Те ако имат малко акъл в главата си, щяха ли плащат ли пари за такова калпаво тролене. Ей го беловеждов какво е успял да измисли завалията: "Братовчедке, опомни се, спри да плещиш глупости". Това е нивото :)

615

9

Уисъл блоър

25.01 2023 в 11:14

Напълно права е! А руските тролове защо не си теглите ножа, толкова сте жалки!

700

8

Буда Банкянски

25.01 2023 в 10:40

Тук смърди на путинофили ! Белобрадова е точна, ясна и право в целта , изроди червени ! Дойде време за клане на безродници!

-1655

7

ob1

25.01 2023 в 10:18

Хахахах, герберастчетата хвърлят ексременти по някой много нива над тяхното. Истински шимпанзета, ама с водачи като Макака и Орангутана какво да искаш...
В цялата ви престъпна шайка няма общо толкова акъл, колкото има тази "женица"

75

5

230 млрд баксов

25.01 2023 в 09:42

Преди всички тези циркове имаше постоянни опити да излъжат ДБ за втори път да станат смокинов лист на мафията. Поздравления, че не се поддадоха!
Така мафията мина на план Б - БКП обединена ГЕРБ ДПС БСП. Това е добра новина за България! Започва нормализиране на политическия живот и връщане към двуполюсния модел - корупция антикорупция.

ДОЛУ БКП!