Ален Попович: Светът е в разцвета на дигиталната епоха, трябва да сме готови да я посрещнем

OFFNews 22 май 2019 в 16:07 4635 3

Ален Попович е специалист по дигитален маркетинг и социални медии, той е втори в листата на Глас Народен за евроизборите на 26 май. 

Г-н Попович, вие няколко пъти сте били в листите на Глас Народен – и на парламентарни избори, и на вот за местна власт, защо се кандидатирате сега?

С ПП Глас Народен съм от самото начало, още от 2013-та – тогава бяха първите избори, на които се явихме като партия. Тогава реализирахме за първи път в България предизборна кампания на политическа партия в социалните мрежи. Както помните, Глас Народен е първата интернет партия, която и до ден днешен води кампаниите си предимно в интернет и социални мрежи. 

Решението да се кандидатирам за евродепутат от листата на ПП Глас Народен за предстоящите Евроизбори беше подтикнато от факта, че България се намира в изключително ключов период на дигитализация. Процесите все повече напредват и се развиват. Светът е в разцвета на дигиталната епоха и ние трябва да бъдем готови да я посрещнем. Тук е моментът да кажа, че в последните години дигиталните процеси в българския бизнес се развиват успешно, въпреки безбройните пречки, които среща в лицето на държавната администрация и, смея да твърдя, че България се превръща във все по-конкурентоспособен пазар. Не можем да си позволим да забавяме темпото и да се връщаме назад, заради неадекватните решения на хора без опит, сдобили се с държавна длъжност, и от които зависи внедряването на дигитализация на администрацията, електронното гласуване, ако искате. Това е процес, който се развива и България няма как да не го внедри. Просто световният пазар определя правилата.

Вие сте специалист по дигитален маркетинг и социални медии и работите основно в България. Как това ще помогне за дейността Ви като евродепутат? 

За целия си професионален опит съм имал щастието да се запозная с различни бизнеси – с техните процеси, проблеми, нужди и необходимост от решения. Сферите, в които работя вече повече от 15 години, далеч не се ограничават само с дигитален маркетинг и онлайн комуникация – дигиталните решения и трансформации обаче винаги са били нещото, което е привличало интереса ми до степен, в която да превърна това в свой бизнес. Сблъскваме се с куп проблеми и постоянно търсим решения. Хубавото е, че решения винаги има и понякога са доста по-близо, отколкото очакваме, а дигитализацията открива множество възможности за оптимизация на процесите, на разпределението на ресурсите, за подобряване на сигурността и т. н. Като пример ще дам и наскоро появилата се блокчейн технология, на която се обръща все повече внимание както от правителствата по света, така и от частния бизнес – ползите са много, а България разполага с изключително добри експерти в областта.

Вашите основни цели и задачи, с които ще се занимавате, ако станете евродепутат?

И целите, и задачите ми ще бъдат насочени към разумно поощряване на иновациите и прогреса на дигитализацията. Като маркетолог и предприемач съм наясно с нуждите и възможностите на българския бизнес, както и с решенията, които предлагат и европейският, и световният пазар. Бъдещето на България и Европа зависи и от нас и е крайно време да докажем на какво сме способни. Не е тайна, че българските представители в Европейския парламент са сред последните в списъка по „полезност“ (по официални данни на сайта на ЕП). А това може да се промени. Стига да спрем да вярваме на „спасители“ и политици, манипулиращи емоциите на хората, за да достигат личните си цели. Примери бол. 

Първите три неща, които ще направите в Европарламента?

Смятам, че българските евродепутати в Европарламента биха могли да донесат много повече позитиви на страната ни. Европарламентът е място за работа, която следва да е в полза на страната ни, като пълноправен член на ЕС. 
Моите цели са свързани с професията ми, за това като специалист по социални медии и дигитален маркетинг, съм наясно и с влиянието им, както и с възможностите, които отварят в масовата комуникация – а те се простират много по-далеч от това да се снимаме с маска на Хълк пред ЕП, коментирайки кадъра с „Бия се с лошите!“. Ще се боря за по-бързо и адекватно внедряване на блокчейн технологиите у нас, както и за дигитализиране на българската администрация. 

Евроизбори 2019

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4006

3

Асен Занев

26.05 2019 в 15:15

Този индивид ще продаде и майка си, за да захапе кокала. Само схеми са му в главата от времето, когато се подвизаваше в квартал Левски. Всеки го познава като: "човек, който ми дължи пари"!