#ТоваЕ - конкурс за смели идеи, които могат да променят ежедневието ни

OFFNews 11 февруари 2021 в 14:35 1098 0

Всеки млад човек има право да изразява мнение и да участва в процесите по вземане на решения. Затова Клубът на гражданския стопаджия обявява конкурс за смели идеи - само за младежи на възраст между 16 и 24 години, готови да провокират промяна в света ни към по-добро. 

Представи си, че се кандидатираш за управляващ държавата. Кои са първите 10 неща, които искаш да направиш? Кои проблеми ще решиш и най-важното – Как? Каква ще е твоята управленска програма?

#ТоваЕ животът, който искам да дам на народа си в резултат на моето управление – нека това бъде последното изречение в управленската програма, която ще ни изпратиш (за да участваш в конкурса –виж условията по-долу).

Иска ли ти се светът наоколо да беше малко по-различен? Или много по-различен.

По-справедлив. По-свободен. По-сигурен.

Какво означава всичко това за теб. И как би изглеждал един такъв свят?

Разкажи ни.

Към представата ти за един по-добър свят, добави и още нещо – твоята роля. В ролята си на кандидат-управляващ, напиши управленската си програма. Кои са 10-те неща, които ще направиш, когато управляваш тази държава?

Освободи съзнанието си от рамките на днешния ден, забрави за вчерашния, мисли за утрешния. Или точно обратното – помни уроците от миналото, огледай се в днешния ден, и напиши първите 10 неща, които ще направиш, когато застанеш начело на държавата.

Кой може да влезе в Ролята на кандидат-управляващ:

Младежи, на възраст между 16 и 24 години

Кога:

Изпрати Управленската си програма до 3 март

Как:

Използвай този онлайн формуляр

Какво следва:

Трима граждански ангажирани хора – които разбират младите, но често говорят и на по-възрастните, влизат в ролята на жури:

Васил Лозанов* – юрист, зам.-директор на Испанската гимназия, учредител на Академия за гражданско образование
Лили Гелева* – актриса и екоактивист
Тончо Краевски* – политолог

*За всеки от тях можете да намерите доста информация в интернет.

Защо ги поканихме за жури? – Трите стълба на една държава са (гражданското) образованието, (зелената) икономиката и (чуващата гласа на хората) политиката. Е, отговорихме ти защо избрахме именно тях да изберат най-смелата управленска програма, която има потенциал да постигне истинска промяна към по-добро за всички. Тримата ще погледнат в бъдещето и ще изберат онзи кандидат, при чието управление искат да живеят.

В края на март Васил, Лили и Тончо ще дискутират онлайн с участниците в конкурса получените идеи и ще обявят наградата. А тя ще е разумна финансова награда, защото и идеите струват пари.

Защо да участваш:
- Идеите са и за да бъдат споделяни – да вдъхновяват, да дават надежда, да намират съмишленици и сподвижници и така да стигат до реализиране.

Освен това:

● когато напишеш управленската си програма, ще имаш ясни изисквания към бъдещото правителство, което ще изберем през април
● твоите идеи и изисквания може да стигнат и до бъдещите управляващи – като резултат от конкурса ще оформим конкретни предложения, за които може да наберем допълнителна подкрепа от хората и ще изпратим до управляващите с искане да станат техен приоритет.

Изпрати управленската си програма до 3 март, като попълниш онлайн формуляра. За допълнителни въпроси, пиши ни на: [email protected] 

Отбележи се в събитието във ФБ и провокирай приятелите си да споделят тяхното #ТоваЕ – за живота, който искаме да живеем тук. 

Кои сме ние – Български център за нестопанско право е организация, която е създадена с мисията да помага на хората да се сдружават и да има по-добри условия за развитие на активните хора със смели идеи и техните организации в България.

Клуб на гражданския стопаджия – да си граждански активен е едно постоянно пътуване. В Клуба на гражданския стопаджия дискутираме различни актуални теми, които засягат всеки от нас, търсим примери за смелост и активизъм, каним хора, които преборват системата или просто обединяват другите около каузи и идеи, които си струват. Участници в Клуба са студенти и млади хора с идеи и желание за разговор, но срещите са отворени и за всички онези, които се чувстват млади и които са с нагласата и стремежа за строене на мостове, а не на разделителни линии помежду ни – запишете се тук.

Къщата на гражданските организации – Къщата е споделено пространство за работа и обмяна на идеи между граждански активни хора и техните организации. Намира се в София, на ул. Христо Белчев № 3, но и онлайн – където всеки може да дойде.

Конкурсът се инициира от Клуба на гражданския стопаджия с домакин Къщата на гражданските организации в рамките на „Граждански хъбове в университети: активизиране на гражданската енергия в подкрепа на гражданските организации“ (ACF/61) на Български център за нестопанско право, финансиран от Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !