Практически форум за стартиране и растеж на нов бизнес ще се проведе през февруари

OFFNews 22 януари 2019 в 15:39 2290 0

Практически форум за стартиране и растеж на нов бизнес ще се проведе през февруари. Той ще даде отговор на въпроса как да управляваме бизнес процесите и е насочен към фрийлансъри, стартиращи компании и специалисти, които планират да започнат собствен бизнес

Предприемачеството и стартиращите бизнеси с бодра крачка, свежи идеи и голямо въображение стъпват смело по пътеката на съвременната икономика. Устремени в развитието, фокусирани в творческия процес, много често обаче се изправят пред трудностите на управлението на бизнеса като процес. Растейки, всеки бизнес стига до необходимостта от оптимизации, внедряване на нови технологии и подобрения. Те от своя страна много често водят до страхове и провали. Така се поражда необходимостта от усвояване на знания и умения за управление на промените и планиране на растежа, защото по-лесно преодоляваш препятствията, когато си гъвкав и млад.

“ПЪТЯТ НА ПРЕДПРИЕМАЧА” e практически форум, базиран на дългогодишен опит в решаването на конкретни бизнес казуси и управлението на процесите на бизнес развитие в редица компании. Събитието ще се проведе на 9 февруари от 9.00 до 17.00 часа, а билетите вече са в продажба.

В шест основни панела ще бъдат дискутирани ключови теми, които са част от ефективното управление на малкия и стартиращ бизнес:

• Нагласата да работиш за себе си – как да намерим мотивацията да станем предприемачи и какви цели преследваме с това решение.
• Преди да основем фирмата – определяне на мисията и визията.
• Личните финанси и фирмените нужди - приоритизиране на личните финанси и слагането им в ред като първа стъпка към ефективното управление на фирмата.
• Процесът на създаване на фирмата – основаването и техническите бюрократични задължителни параметри, на които трябва да обърнем внимание.
• Партньорите до нас – счетоводство и разликите в услугата. Нуждата от коректен партньор, който да ни помага в развитието и управлението на финансите.
• Оптимизиране и управление на процесите и ползване на нови технологии - стъпки към успеха.

Един от основните фокуси на предстоящото събитие ще бъдат най-често срещаните грешки при стартиране на собствен бизнес и как да бъдат преодолени те. Според Павел Хрисков - IT специалист с международен опит, финансов и бизнес консултант, един от основните проблеми, пред които стартиращите предприемачи се изправят, е липсата на яснота относно бъдещото им начинание. „От моите наблюдения мога да изведа като основен и то много голям проблем пред стартиращите компании липсата на ясна цел да започнат бизнес. Става въпрос за цел, различна от това да изкарват пари. Когато нямаме яснота за целта си, не можем да определим и кога сме я постигнали, дали и кога е дошъл моментът да спрем, защото виждаме, че това не са нашите визия и мисия“ – пояснява той. Димка Кънчева, счетоводител с 10-годишен опит, допълва, че заедно с липсата на яснота за бъдещото развитие на бизнеса, определяща е и яснотата относно необходимия бюджет за осъществяване на идеите, а Стоян Шейретов – че сериозна грешка е липсата на подробен бизнес план, в който да са предвидени всички парични потоци.

Тримата са основните лектори на практическия форум „Пътят на предприемача“.

На предстоящия форум ще бъдат разглеждани и реални бизнес казуси. До 5 февруари всеки желаещ може да изпраща своите въпроси и казуси, свързани със стартирането на собствен бизнес, на имейл [email protected]. Планира се част от програмата на събитието да бъде практическо обсъждане на реални казуси и въпроси в работни групи, всяка от които водена от професионалист в съответната сфера на база събраните казуси и въпроси

Практическият форум “Пътят на предприемача” има за цел да подкрепи предприемачите и стартиращите бизнеси в процеса на тяхното създаване, растеж и усвояване на нови знания по пътя на успеха. Организатор на събитието е Consendo Bulgaria – компания, която предоставя консултантски бизнес услуги и оказва съдействие на публични и частни предприятия и физически лица. Част от екипа на Consendo са експерти с повече от 10 години опит в счетоводството, IT услугите и финансовото консултиране.

Партньори на “Пътят на предприемача” са ресторант Ам-Гъл, Different Trade, SOHO – Sofia Holistic Coworking Company, Inteleksys, Hriskov Group и MMS Group.

Медийни партньори на събитието са DartsNews, iNews, b2bmedia, OFFNews, Указател за професионалисти, Блогът на Нефтелимов, Фондация "Вътрешен компас: Следвай своя път", HR-bg и Business Club. Цялостното комуникационно обслужване е поверено на Агенция за интегрирани маркетингови комуникации 3CON.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови