Първата дама коментира прайда: Уважавам Ви, но не преигравайте, моля!

OFFNews 12 юни 2017 в 07:27 61025 30

Първата дама коментира прайда: Уважавам Ви, но не преигравайте, моля!

Съпругата на президента Румен Радев коментира тазгодишния София Прайд. В профила си във Фейсбук първата дама Десислава Радева се обърна към хората с различна сексуална ориентация, като ги посъветва на следващото шествие да раздават информационни листовки за превенция на СПИН. Според Радева никой не е забранявал на хората с различна сексуална ориентация да изразяват позицията си и че са дискриминирани толкова, колкото българските пенсионери и други уязвими социални групи. 

Радева прави уговорката, че има много приятели от тази общност, но продължава с критиките си: 

Мили прайдващи, моля ви, не подминавайте факта, че всички сме различни. Независимо дали сме хетеро или хомо ориентирани. ДНК-то е еднакво само при еднояйчните близнаци, но дори там в някои случаи има пробойни. Във вените на всеки от нас тече код, различен от този на ближния ни.

Коментарът, който публикуваме без намеса, завършва с песента Catch The Rainbow на групата Rainbow: 

Заведох 6-годишния ни котарак Чарли на ветеринар – рутинната процедура против бълхи и кърлежи. И така, съвсем между другото, докторът ме попита искам ли да го изследвам за котешки СПИН. Шах с пешката! Даже не ми е минавало през ум, че това заболяване съществува при котките. Попитах: И, ако резултатът е положителен, какво правим? Отговорът беше: Нищо, просто си знаете. Не се лекува! Продължих с въпроса: Заразен ли е за хора, за кучета? Не – отговори симпатичният доктор – Предава се по полов път, само при котките.

Някак асоциативно се присетих за Прайда и се помолих вътрешно дано участниците се сетят, ей така, между другото, да проведат една ограмотяваща, с елементи на превантивност кампания за ХИВ/СПИН/Серопозитивни, дори и само с листовки. Не за друго, а защото статистиката за 2016 година показва, че пътят на инфектиране с ХИВ/СПИН е „39% от новите случаи са се заразили при хетеросексуален контакт, 49% – при хомосексуален контакт, а 12% – при инжекционна употреба на наркотици”.
А прайдът ще го видят много младежи, девойки и невръстни деца.

Като споменах невръстни деца и се сетих за оня виц с Холмс и Уотсън:
- Какъв е този шум на улицата, Джон?
- Гей парад, сър.
- И какво искат?
- Еднополова любов, сър?
- И кой им забранява, Джон?
- Никой, сър!
- Тогава защо крещят?

Отговора го знаете. Представете си, ако е проведен между майка и невръстното й дете...

Всъщност Прайдът за мен иде да покаже, че тези хора искат да изразят своята смелост, и гордост дори, за различност. Достойно за уважение! Смели, разчупващи стереотипа, шарени и весели, минали по един или друг начин под дъгата. Имам доста такива приятели и сме в много добри отношения, с взаимно уважение едни към други. Всеки има право на свой избор. Стига да не пречи на останалите.

Думата ми не е против хомосексуалните, бисексуални, трансджендър и другите производни. А за претенцията им за различност.

Мили прайдващи, моля ви, не подминавайте факта, че всички сме различни. Независимо дали сме хетеро или хомо ориентирани. ДНК-то е еднакво само при еднояйчните близнаци, но дори там в някои случаи има пробойни. Във вените на всеки от нас тече код, различен от този на ближния ни.

Уважавам Ви, но не преигравайте, моля! Никой нищо не Ви е забранил! Вие сте толкова дискриминирани, колкото българския пенсионер, например. Колкото многодетните майки. Колкото хетеро-ориентираните хора дори. (Що не организираме прайд на хетеросексуалните, м?!)

Ако истински желаете да бъдете полезни в обществото, следващият път, освен розови помпони на барабаните си, направете информационни листовки за превенция от ХИВ/СПИН, за рисковите групи, за статистиката в страната и света. Просто давам идея, за да е по-смислено за всички, някак.

Да, животът е прекалено кратък, за да бъде вземан насериозно. Но след нас идват поколения, които ние трябва да възпитаме, да информираме, за да не правят своя избор на сляпо.

П.С. Всъщност, чудя се, дали Вие, апелиращите за толерантност и признание, осъзнахте поне за миг, че денят на Вашия прайд трябваше да е ден за траур, за смирение и покаяние. Защото военен загина в мирно време. И се сля с дъгата (Вашия обетован символ). Трагедия, която пълни сърцата ни със скръб и много, много гняв! Сега е време, мисля, да сме повече българи, отколкото широко скроени космополити. Нищо лично!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

35

ELPIDA

17.06 2017 в 00:30

@ 34, кукуряче, май са много чановете в главичката ти,
обаче не звучат в синхрон.
Край.

26179

32

ELPIDA

15.06 2017 в 22:44

helleborus, аз ще бъда по-лаконична.Педерастията не е нито извращение, нито разврат. Съществува от създаването на човечеството.Микробиолозите все още се борят с "отклонението",згадката и връзката й с химията в мозъка.
Извращение е когато хетеросексуални по природа, но ПРЕСИТЕНИ от разгулен живот, в пиянски "делириум" търсят нови емоции. Геят никога не проявява интерес, афинитет към жената.В древна Гърция педерастията и лесбийството се зараждат в Миконос, а не на о.Лесбос ,както битува в обществото ни.Ескалира и в казармите на древна Спарта, там причините са други ,но в основата си всички бойци си остават хетеросексуални.И последно "заболяването на душата" -педерастията не е в ресора нито на психиатрите, нито на свещениците.

26179

28

ELPIDA

15.06 2017 в 13:25

И при мен е така ,Лопе.
Ако имам достъп да гласувам 3 пъти, четвъртата ми стъпкка не е в канавката, а в дълбока яма, от която няма излизане.