Мирослав Маринов пред Nostrabet: Ботев (Вр) се съвзема и е устремен към златната среда

OFFNews 05 октомври 2022 в 15:14 664 0

Мирослав Маринов

Снимка Nostrabet

Мирослав Маринов

Мирослав Маринов е един от талантливите футболисти, които могат да станат част от едно по-добро и успешно бъдеще на националния отбор на България. Макар че е само на 18 години, нападателят вече е основен играч на врачанския Ботев и е вкарал 6 гола в елита, като някои от тях са във вратите на ЦСКА, Лудогорец, Ботев (Пловдив) и Черно море. Мирослав бе и юношески национал до 19 години.

Какво иска да постигне с родния си клуб, в първенството на коя държава иска да играе и мечтае ли за държавния тим?

На тези и други въпроси Мирослав Маринов отговаря в специално интервю за Ностра Bet.

Мирославе, защо Ботев (Враца) тръгна трудно в първенството?

Основната причина е, че не бяхме обиграни, а и смяната на треньорите стана бързо. Имаме много чужденци и още не сме се сработили.

Съгласен ли сте, че изпуснахте по наивен начин да вземете точки в някои мачове?

Обективно погледнато ние заслужавахме да имаме повече точки, тъй като в няколко срещи не бяхме надиграни от съперниците, както стана срещу Септември например. Но имахме и малшанс в завършващия удар.

Срещу кой съперник играхте така, както Ботев трябва да изглежда?

Срещу съименника ни от Пловдив, срещу който спечелихме хубава победа в зрелищен спектакъл. След това обаче по една или друга причина не показахме това, което се очаква от нас и което можем да правим.

Какво е то?

По сигурен контрол върху топката, да изграждаме атаки с участието на всички, да сме по-стабилни в защита и по-ефективни в нападение, и да сведем непредизвиканите грешки до минимум.

Какво опитва да промени завърналият се като старши треньор Даниел Моралес?

Той внесе повече мотивация и хъс, а в тренировките и мачовете се стремим да отстраняваме грешките в движение и да се подобряваме в атака, тъй като може и да е клише, но във футбола атаката е най-добрата защита.

Успя ли новият наставник да свали напрежението, породено от негативните резултати?

Резултатите не са такива, каквито ни отиват, но не смятам, че сме били напрегнати. Дори мисля, че при нас няма напрежение, защото разполагаме с добър отборен и индивидуален потенциал, и вярваме, че рано или късно нещата ни ще се получават.

Какъв треньор е Моралес?

Той е доказано име в бранша, добре подготвен теоретически и невероятен психолог. При него всички получават игрово време, а младите сме особено доволни от този факт, защото за един млад играч е важно да бъде колкото се може по-често на терена, за да се развива.

В игрово отношение каква е разликата между Ботев и тези преди него в класирането?

Вероятно 6-7 отбора са по-напред от нас, но ние не се притесняваме от никой. На терена излизат 11 на 11 и Ботев винаги е с настройка за победа. Знаем, че от нашето игрово поведение зависи дали ще печелим точки, знаем също, че Ботев може да играе печеливш футбол и ще го покажем.

Значи, този сезон няма да треперите за оцеляването си?

В нашата съблекалня вече не се говори за спасяване. Уверени сме и имаме самочувствието, че отборът е тръгнал по верния път и ще вземем важни точки във важните мачове. Всичко това ни прави спокойни.

Къде е мястото на Ботев при майсторите?

Във втората четворка и златната среда. Целта ни е да се класираме там и да доиграем с удоволствие сезона в плейофите.

Мирославе, къде се чувствате най-добре на терена?

Като дясно крило. Обичам да пробивам по фланга, но и да помагам на защитата зад мен.

Колко гола искате да вкарате този сезон?

Поне още 5-6, но за мен е важно също да имам и асистенции и да участвам в голови атаки, за да помагам на тима да печели. Искам също да давам непрекъснато максимума от себе си и да поддържам постоянно добро игрово ниво.

Не е тайна, че към Вас има интерес от водещите ни клубове. Възможно ли е да се стигне до трансфер още този сезон?

Вижте, на този етап мисля само за Ботев и как Ботев да побеждава и да върви нагоре. Наскоро подписах нов договор за още една година и съм отдаден изцяло на моя любим отбор, а за всяко друго нещо си има време.

Ако зависи от Вас и Ви се отдаде шанс, къде бихте играли – във водещ наш клуб или в чужд такъв?

Един млад български играч би развил по-лесно и по-бързо качествата си в чужбина, а лично на мен английският футбол ми допада най-много.

Кръстаич започва да дава смело шанс на млади българи в националния ни тим. Ще опитате ли да го впечатлите?

Разбира се, това е огромен стимул за всеки перспективен български футболист, но за да има реален шанс да стигне до „А“ националния отбор на България, той първо трябва постоянно да се доказва в клубния си тим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови