Quantcast

Колона от автомобили край Кресна заради свлачище

От АПИ препоръчват обходни маршрути, с които да избегнем задръстванията

OFFNews Последна промяна на 01 май 2015 в 11:22 2536 0

Снимка БГНЕС

Колона от леки и товарни автомобили се е образувала на път Е-79 в Кресненското дефиле. Причината е разчистването на свлачището в района, заради което е въведен и обходен маршрут, съобщава Фокус. Състоянието на обходния път не позволява шофиране с висока скорост и често предизвиква струпване на автомобили.

Причините са укрепване на свлачище в Кресненското дефиле и ремонтите по трасето на аутобана:

На лот 1 от АМ „Струма“ - Долна Диканя - Дупница, в отсечката от км 305+220 до км 319+100, движението се пренасочва по път I-1 /Е-79/ за посока София, а в посока Дупница остава по АМ „Струма“.

При изграждащия се участък Сандански – Кулата от АМ „Струма“ движението по път I-1 София – Кулата се осъществява по обходен маршрут: при км 426 на път I-1 /при с. Дамяница/ трафикът се пренасочва по временно изграден път, след това преминава по общински път до км 426+600 и отново по новоизграден временен път се включва при км 426+950 в път I-1.

При пътния възел на път I-1 с III-108 Рибник – Петрич трафикът се отбива по третокласния път III-108 към Петрич, преминава през уличната мрежа на града, продължава по ІІІ-198 Петрич – Дрангово – Марино поле – Чучулигово и по общинския път през Кулата се свързва с път I-1. Обходният маршрут е същият и в посока Кулата – София.

На границата документите се обработват бързо и няма опашки на контролно-пропускателния пункт.

Натоварването на трафика се очакваше заради предстоящите три почивни дни. Голяма част от пътуващите дори са слели двата празника – Първи май и Гергьовден, и вероятно на 6 май ситуацията по пътищата отново ще бъде усложнена.

От "Пътна инфраструктура" препоръчват обходни маршрути, с които да избегнем задръстванията в празничните дни:

Ограничения по магистралите заради ремонти

От агенция "Пътна инфраструктура" напомнят на шофьорите за започналите ремонти на автомагистралите "Тракия" и "Хемус" и призовават за повишено внимание на пътя.

Допълнителни полицейски екипи от СДВР и областни дирекции на МВР са изпратени за подпомагане на движението. Заради ремонти е въведена временна организация на движението по три участъка от магистрала "Тракия" и по лявото платно на виадуктите "Елешница" и "Бебреш" на магистрала "Хемус". Движението по виадуктите "Елешница" и "Бебреш" става двупосочно в дясното платно в посока София - Варна. Поради ремонтни дейности временно е затворено южното платно на бул. "Цариградско шосе" на изхода на София в посока Пловдив. Движението се осъществява двупосочно в другото платно. На магистрала "Тракия" ще бъде ограничено движението на изхода от София към Пловдив. Между 5 и 11 километър движението по дясното платно ще бъде ограничено и превозните средства ще се движат двупосочно в лявото платно - в посока София. Скоростта е ограничена до 70 км/ч. В отсечката от 85 до 90 километър на магистрала "Тракия" ще е ограничено движението в дясното платно и превозните средства ще се движат двупосочно в лявото платно в посока София.

Обходни маршрути

В проблемните участъци е възможно да се образуват колони от автомобили. За да ги избегнете, от Пътната агенция препоръчват да използвате обходни маршрути. Освен по магистрала "Хемус" пътуващите към и от Враца, Монтана и Видин могат да ползват и второкласния път Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге - София, както и този през прохода Петрохан София - Берковица - Благово - Монтана - Лом. Алтернативно направление на магистрала "Тракия" е първокласният подбалкански път София - Пирдоп - Карлово - Бургас. Той може да се ползва както от шофьорите, пътуващи към Южна България, така и от тези които са към Централна и Северна България, преминавайки през старопланинските проходи "Троянски", "Шипка" и "Републиката". Пътуващите към Пазарджик може да ползват и първокласния път след Ихтиман, който обаче е в лошо състояние. На магистрала "Струма" в 4-километров участък от Долна Диканя до Дупница движението се пренасочва по първокласния път Е79 за посока София, а в посока Дупница - движението остава по магистрала "Струма".

При изграждащия се участък Сандански - Кулата от магистрала "Струма" движението става по обходен маршрут през село Дамяница. Трафикът се пренасочва по временно изграден път, след това преминава по общински път и отново по новоизграден временен път се включва в първокласния път. При пътния възел на първокласния път с третокласния Рибник - Петрич трафикът се отбива по третокласния път към Петрич, преминава по улиците на града и продължава по пътя Петрич - Дрангово - Марино поле - Чучулигово и по общинския път през Кулата се свързва с първокласния път.

Обходният маршрут е същият и в посока Кулата - София. От Пътната агенция препоръчват на шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, както и да спазват въведените организации на движение, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция". Очаква се трафикът към големите градове отново да бъде засилен на 3 май като последен почивен ден.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !