Задръстванията по магистралите ще са до октомври

Симона Костадинова Последна промяна на 15 април 2015 в 12:45 2408 5

Задръстванията по магистралите ще са до октомври

Цяло лято ще бъде ограничено движението по магистралите "Хемус" и "Тракия" заради ремонти.

Това стана ясно от думите на регионалния министър Лиляна Павлова. Днес правителството взе решение за отпускането на 100 млн. лева за ремонт на общо 80 км от магистралите "Хемус" и "Тракия", които са в най-тежко състояние след зимния сезон.

Ремонтните дейности ще започнат в края на този месец и ще продължат до октомври. Това ще затрудни придвижването през летния сезон, призна Павлова.

"Въпреки че до скоро се чуваха реплики, че асфалт не се яде, сега стана ясно, че без него не може. Тези ремонти са важни и разчитам на разбирането на шофьорите. Този летен сезон няма да ни е лесно, придвижването ще става по-бавно. И на Гергьовден, и на първи май, и през цялото лято ще се правят ремонти по магистралите", каза тя.

Тя обясни, че ремонтите няма как да се извършат в по-кратки срокове, защото не става дума за чисто преасфалтиране, а за ремонт и реконструкция.

Министърът уточни, че в момента се прави график за временна организация на движението.Той ще бъде съгласува а МВР, КАТ и Пътна полиция.

Ще бъдат ремонтирани и пътни съоръжения и мостове, както и пътните знаци и маркировките.

"С тези средства ще се ремонтират участъците, в които от първи април беше наложено ограничени на скоростта", обясни министърът.

По думите на Павлова на тези участъци от двете магистрали не са правни ремонти от повече от 20 години.

Ще бъдат довършени и виадуктите по двете магистрали, които са били започнати при предишния мандат на Борисов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.04 2015 в 16:31

Сега тоя детп ги стоят те не могат да изкарат без ремонт до окриването даже

15.04 2015 в 16:19

Брех....абе много комунист....много тролове на този сайт бре! Няма почивка за тях,нека да плюят,това им остана!

15.04 2015 в 14:40

"които са в най-тежко състояние след зимния сезон"

Какъв зимен сезон бе, на "moon patrol"-a край Пазарджик от години ме боли сърцето като карам дори с 90 в бавната лента. Не е виновена зимата.

15.04 2015 в 13:22

Най-сетне Лили Бидона се сети ,че е крайно време да се ремонтират лотовете от магистралите ,които бяха строени още по времето на дядо и,т.е. по времето на развития социализъм!И все пак те изкараха повече от 40 години без ремонт, за разлика от тези ,които ги строи Боко Тиквоча!

15.04 2015 в 13:17

ДЕБЕЛАТА БЕРТА СЕ ИЗТЪРКаля ПО ТЕЛЕВИДЕНИЯТА.ПЛЯМПА ПОРЕДНАТА ПРОСТОТИЯ.МУТРАТА ГИ ИЗБИРА ПО ТЪПОТИЯТА И ГРОЗОТИЯТА ИМ.СМРАДЛИВЦИ КРАДЛИВИ