Затвориха за ремонт част от магистрала "Струма" в участъка до Дупница

OFFNews 29 април 2015 в 17:14 4299 2

Снимка БГНЕС

Затвориха за ремонт участък от магистрала „Струма”. Заради пропадналото пътно платно, след изхода от Дупница, от днес до 19 юни пътуващите в посока София ще ползват стария път между града и Долна Диканя, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура".

В посока Дупница движението ще се извършва по магистралата без отбиване.

Отклоняването на пътуващите за София ще става при 319-и километър на магистралата (на изхода на град Дупница), а включването ще се извършва при 305-и километър на "Струма" при пътна връзка Долна Диканя. Така магистралата става с 14 километра по-къса и се създават предпоставки за сериозно задръстване в неделя, когато трафикът ще е натоварен, в края на трите почивни дни.

До ремонта се стигна след като на пътя зейнаха дупки и асфалтът пропадна. Участъкът е част от Лот 1 на магистрала „Струма” от София – Дупница. Той беше открит преди близо две години. Тази пролет обаче част от пътя пропадна заради обилните валежи.

Заради ремонта е осигурено обходно трасе през село Долна Диканя. Неудобството ще бъде само за шофьорите пътуващи в посока София и местните жители.

Най-важното
Всички новини
X

Да помогнем на украинските деца!