Как да елиминираме коледния стрес

OFFNews 20 декември 2021 в 12:11 2096 0

Коледа наближава, емоциите се нажежават, а с тях и напрежението около подаръците за любимите хора. Колко пъти сте се чудили какво точно иска детето – дали нов компютър, колело, маратонки или просто шоколад? А какво ли биха искали партньорът ви или колегата, който ви е направил добро през годината? Въртите се из някой мол, стараете се да правите геройства с ограничения бюджет (дори и да е голям), а после се сещате, че човекът вече си има и парфюм, и пръстен, и пури, и всичко друго, което се предлага на пазара. Ако има хоби, което ви дава жокер относно вкусовете му, той вероятно вече се е оборудвал. Ако обича конкретно уиски, може би всички ще се втурнат да му го купуват…

Трудно е да се направи необичаен и същевременно ценен и приятен подарък в нашия век. Хората – за добро или лошо – са материално по-задоволени от всякога, познават луксозните марки, сравняват получените подаръци и си вадят изводи за чуждата привързаност.

Затова от години вече се отказах да подарявам вещи на любимите си хора – подарявам преживявания. Нещо, което да се помни, да ги зарадва и да им покаже, че действително мисля за тях, а не просто си мия ръцете с някоя дрънкулка. Ето три от най-сполучливите ми опити – дано да бъдат полезни и на вас!

Пътуване!

Без значение дали човекът е страстен пътешественик, или домошар, винаги можете да го изненадате с някое приключение. Въпреки че звучи като скъпо удоволствие, всъщност пътуванията са съвсем достъпни през последните години. Ако влезете в някоя популярна търсачка, можете да изберете подходящи дати и най-близкото летище, а в полето ДЕСТИНАЦИЯ може да изберете опция ANYWHERE. Когато филтрирате резултатите по цена, ще видите, че с малко късмет можете и за 10 евро да купите билети до екзотични курорти, културни столици или неизвестни перли. Да, после трябва да вземете предвид и настаняването, а може би и втори билет за компания, но при всички положения ще ви струва колкото бутилка качествен алкохол или пък маркова дрешка. Ако пък ситуацията не позволява далечни пътувания, винаги може да пратите човек по потайните кътчета на България! А спомените, които ще създадете, и заслужената почивка, остават безценни.

Не забравяйте, че такъв подарък може да е общ, а с нарастващия бюджет, и възможностите набъбват!

Екстремно преживяване!

Има една огромна субкултура онлайн, сред която може да намерите такива дейности като скокове с бънджи, летене с парапланер или рафтинг. Все повече българи се изкушават от сърфа, от сноуборда и моторните спортове. Е, всичко това е достъпно само с няколко клика! Философията е много подобна на тази в първа точка, само че се изисква малко по-специален тип приятел, за да може да ѝ се наслади, а да не е самоцелна постъпка.

Писмо от Дядо Коледа!

Личният ми фаворит!

Ако пък нямате идеи, бюджет или подходящ приятел/дете, винаги може да ги изненадате с едно красиво, вълнуващо и персонализирано писмо от Добрия старец! Хората от www.koleda.net чудесно разбират потребностите на малки и големи. Още не съм видял човек, който да остане равнодушен към този мил жест. Писмата са ръкописни, подписани и подпечатани на Северния полюс с великолепни истории за живота в Лапландия и обичта, която Дядо Коледа изпитва към всеки от нас (стига да е послушен, разбира се!). Този скромен подарък не е така зависим от възможностите ви, защото всяко семейство може да си го позволи, нито пък изисква от получателя да отдели време и емоции, за да му се наслади. Децата особено много се радват на писмата, както може да се види от видеата на най-послушните. И това ще остави далеч по-дълбока бразда в паметта на любимите хора, отколкото някакъв си предмет.

Бъдете различни и доставете удоволствие на тези, които обичате, без да задръствате дома им с нови и нови безполезни притежания.

И ни разкажете в коментарите какви други идеи имате, за да зарадваме и ние нашите близки по някой нов начин.
Весели празници!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови