Къде да заведем детето на 1 юни в София

OFFNews 01 юни 2017 в 06:13 5858 0

Децата празнуват своя ден днес, стотици прояви в столицата и цялата страна ще радват хлапетата и техните родители на 1 юни. 

Главният архитект на София Здравко Здравков кани хлапета от 1-ви до 4-ти клас в архитектурна работилница под купола на столичното Ларго. Първата започва в 10 часа и ще продължи час и половина, началото на втората е 12 до 13,30 часа. В следобедните часове е ред да представят визията си за София ученици от 5 до 11 клас. Децата ще дискутират как да изглеждат бъдещите сгради, велосипедните алеи, пешеходните улици, къде да паркират автомобилите и какви цветове са подходящи за квартала, в който живеят. 

Учениците от 143-то СОУ ще представят на детския празник на архитектурата свои проекти от 13 часа. 

Три дни празници в "Младост"

Хитовият хип-хоп и R'n'B изпълнител VenZy ще бъде гвоздеят на програмата на празника на столичния район „Младост”, който ще се проведе на 1,2 и 3 юни. Той ще взриви публиката в парка в „Младост 3” на 3 юни вечерта, но и преди това жителите и гостите на фестивала ще получат много подаръци и изненади.

Празникът започва в 11 часа с двучасов концерт на детски градини и училища от района, в който ще се включат над 250 момичета и момчета. След тях на сцената излизат „талантите на Младост”, с ръководители Мими Иванова и Развигор Попов. От 18 часа е официалното откриване на празника, след което започва концерт на състави от 144 СУ „Народни будители”. 

На 2 юни ще има концерт на читалищни формации от 18:30 часа, по-рано през деня са предвидени турнири по фехтовка и бойни изкуства.

3 юни ще започне с рисуване на асфалт на тема „Младост-цветно приключение”. Ще има и циркова акробатика, а концертът, с който VenZy ще представи първия си самостоятелен албум, започва от 20:00 часа. Той ще пее в компанията на балет Dance Squad. Общият брой на изпълнителите, които ще се качат на сцената надхвърля 600. През трите дни, навсякъде в парка в „Младост” 3, ще има детски работилници, фитнес, спортни демонстрации, подаръци и изненади за хилядите малки и големи зрители, които се очаква да включат в празника. 

На 2 и 3 юни на стадиона в „Горубляне” ще се проведе I-ви международен турнир по стрелба за с лък за Купата на кмета на Район „Младост”. 

"Библиотека в планината" в мобилни къщички на Витоша

На 1 юни в 11:00 ч. пред детския еко стационар “Бели брези” в природен парк “Витоша” Столична библиотека и Дирекция природен парк “Витоша” за втора поредна година ще стартират инициативата “Библиотека в планината”. Посетителите ще могат да прочетат атрактивни заглавия и любими свои книги, както и да получат безплатна едногодишна читателска карта за Столична библиотека. Кът на билките, музика и много игри допълват програмата. 

Мобилните къщички на Столична библиотека, заредени с нова и интересна литература, са на: Дендрариум; Детски еко стационар „Бели брези“; Момина скала; Алеко; Черни връх.

Всеки желаещ може да си вземе книга и да обогати тези планински библиотеки, като постави в тях свои книги. 

Пред Народния театър ще се проведе Детски панаир с над 60 инициативи. В парк Гео Милев купонът ще включва Бебеносещ Флашмоб и Приказка в парка, празникът "Всички заЕдно" е в Борисова градина. 

Открит урок по карате киокушин със ЗАД „Армеец“ и БККФ ще има в Южен парк, в "Заимов" хлапетата очаква "Празник на детските усмивки“. 

В ИКЕА за децата е подготвено куклено представление, на първоюнско парти кани Bulgaria Mall, цял ден купон за малките в Мега Мол, а в София Ринг Мол ще има фест на балоните. 

Интересна атракция за малчуганите са подготвили и организаторите на изложението за тежкотоварни автомобили Truck Expo. Изложението ще се проведе на летище Лесново, на 20 км от София. В специалния детски кът ще има зона за игри и забавления. Малчуганите ще изследват света на пътните знаци и ще научат повече за безопасността на движение по пътищата, като конструират камиони от картон, оцветяват фигури и картинки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови